Anasayfa
21 Aralık 2021, 21:35
Namaz
Abone

Namazda kıbleye yönelmek

Namazda kıbleye yönelmek

Kayıtsız Üye
Namazda kıbleye yönelmek hakkında eğitici bir yazı örneğine ihtiyacım var yazar mısınız ?


Cevap: Namazda kıbleye yönelmek

Desert Rose
Namazda Kabe’ye doğru yönelmek farzdır ve namazın bir şarttır. Bu bakımdan nerede olursa olsun bir mümin namaz kılacağı zaman yönünü kabeye doğru yöneltmek zorundadır. Kabe içeisinde de müminler yüzlerini kabeye doğru yönelterek namaz kılarlar.

Okudunuz mu?  Namaz kılmamanın mazereti olabilirmi?

Kabe sadece oradaki taş binadan ibaret değildir. Kabe, yer altından gökyüzene kadar uzanan nurani bir direk gibidir. Kabe’ye veya kabe’nin taşlarına tapınma söz konusu değildir. Puta tapanların niyeti tapınmaktır. Kabe’ye yönelenlerin niyeti taş’a tapınmak değil tapındıkları Allah’ın emrine uymak ve emredilen yöne yönelmektir.
SİE

Okudunuz mu?  Nihat hatipoğlu şükür namazı

namazda kıbleye yönelmeye ne denir

Bu kategoride yer alan Beş vakit namazın sadece farzlarını kılmak yeterlimidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda kıbleye yönelmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.