Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:32
Namaz
Abone

İhtiyaç namazı nasıl kılınır?

İhtiyaç namazı nasıl kılınır?

hamit.17
ihtiyaç namazı nasıl kılınır ve rekatlarda hangi dualar okunur. saygılar hamit karaçoban


Cevap: ihtiyaç namazı nasıl kılınır?

Muhasibi
HACET NAMAZI NEDİR?
İnsan, ihtiyaçlarını çalışarak ve sebeplere yapışarak karşılar. Bununla birlikte dünyevî ve uhrevî bir ihtiyacını elde edebilmek için Allah’tan yardım ister, dua eder. Hacet namazı da bu tür bir ihtiyacı için kılınan namaza denir. Peygamberimiz (a.s.) bu konuda şöyle buyurmuştur: "Kimin Allah’tan veya insanlardan bir dileği varsa, şartlarına uygun güzel bir abdest alsın, sonra Allah’a hamd ve senada bulunsun, Peygambere salât ve selam getirsin ve şöyle dua etsin; Lâ ilâhe illallâhü’l-halîmü’l-kerîm, sübhânellâhi Rabbiye’l-arşi’l-azîm, el-hamdü lillâhi Rabbi’l-âlemîn, es’elüke mûcibâti rahmetike ve azâime mağfiretike, ve’l-ismete min külli zenbin ve’l-ganîmete min külli birrin ve’s-selâmete min külli ismin, lâ teda’ lî zenben illâ ğafertehû ve lâ hemmen illâ ferrectehû, ve lâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ, yâ erhamer-râhımîn (hilim ve kerem sahibi Allah’tan başka ilah yoktur, ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim, her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur, Ey merhametlilerin en merhametlisi Allah’ım! Rahmetini, bağışlamanı, bütün günahlardan korunmayı ve kurtulmayı ve her türlü iyiliği isterim, bütün günahlarımı bağışla, bütün sıkıntılarımı gider, bütün ihtiyaçları ancak sen giderebilirsin) (Tirmizî, Salât, 140, 348). Hâcet namazı, dört veya on iki rekat olarak kılınır. Dört rekat olarak kılındığı zaman birinci rekatta Fatiha’dan sonra üç âyet’el-kürsî, diğer üç rekatta ise Fatiha’dan sonra birer kere İhlas, Felak ve Nâs sûreleri okunur. Namazda sonra yukarıdaki dua okunur. (İ.K.)
arşivden…

Okudunuz mu?  Namazda sesli ve sessiz okunan yerler nerelerdir

Cevap: ihtiyaç namazı nasıl kılınır?

Desert Rose
Hâcet namazı iki, dört veya oniki rek’at olarak kılınır Birinci rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kerre Âyet-el kürsî okunur, diğer rek’atlerde Fâtiha ile birer kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul’euzü] okunur Yahut her rek’atte Fâtiha, Âyet-el-kürsî ve İhlâs okunur

Okudunuz mu?  Namaz Tesbihatını Peygamberimiz Cemaatle Yapar mıydı?

hâcet namazı şöyle:

Yatsı namazını kılıp vitri kılmadan önce, dört rek’at namaz kılınır Birinci rek’atta bir Fâtiha, üç kerre Âyet-el-kürsî okunur İkinci rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul’euzü] okunur Üçüncü rek’atta ilk rek’atta okunanlar okunur Dördüncü rek’atta ise ikinci rek’atta okunanlar okunur Namazdan sonra dileğini ister(İmâd-ül-islâm)

Okudunuz mu?  Gün içinde kılamadığım bi namazın kazasını eve gidince vakit namazından öncemi sonra mı kılmam gerekir?

ihtiyaç namazı nasıl kılınır, ihtiyac namazı nasıl kılınır, ihtiyaç namazı

Bu kategoride yer alan Ahirette farz namazlarımız eksik çıkarsa, nafile namazlar farz namazlar yerine geçer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhtiyaç namazı nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.