Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:04
missa7
Abone

Risalet Nurları nasıl bir kitaptır ? Okunur mu ?

Risalet Nurları nasıl bir kitaptır ? Okunur mu ?

Kayıtsız Üye
Risalet Nurları nasıl bir kitaptır ? Okunur mu ?


Cevap: Risalet Nurları nasıl bir kitaptır ? Okunur mu ?

BEYAZ_gul
Risale nur Kuran tefsiridir kardesim elbette okunur
Ama sözlük ile alinirsa daha çok faydasi olur.
Eski turkceyle yazilmistir ilk etapta anlamayabilirsiniz

Kimin sozu oldugunu bilmiyorum ama bir soz var paylasmak isterim.
"Risale-nur gelin gibidir okudukca acilir";)

Yani okudukca anlarsiniz INSALLAH


Cevap: Risalet Nurları nasıl bir kitaptır ? Okunur mu ?

Misafir
pardon, BEYAZ_gul , Risale-i Nur’la ilgili güzel soylemishsiniz, ama diğer okuyan;ari shashirtabilir bu cevap..chunku soru risalet nurlarindan bahsediyor ki bu kendini Hz.Mehdi adlnandiran bir kishinin yazdigi bir kitaptir..karishtirilmamali…zira Risale-i Nur incisinden yararlanmak isteyen, arashtirip ogrenmek istegen nice insan ayni shey zannedip shashacaktir zaten, chok yazik!….

Okudunuz mu?  Haramı beğenmek nasıl olur ?

Cevap: Risalet Nurları nasıl bir kitaptır ? Okunur mu ?

BEYAZ_gul
Anlamadim kardes yazini pek anlayamadim dogrusu.

Ama anladigim bir yer var Risalet baska bir kitapmi.
Ben soruyu yazan kisi .
Bediüzzaman Said Nursi hz. Yazdigi Risalei-Nur’dan bahsettim.
Risalet olarak yazilmis olani yanlis yazmislar zannetim.
Eger yani Risalet gibi bir kitaptan bahsediyorsanis.
Hic okumadim anlasildigi gibi adini bile duymadim.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz nasıl yıkanırdı?

Kusura bakmayin çok ama çok ozur diliyorum.
hakkinizi helal edin.uyarin içinde Allah razı olsun,misafir kardes.


Misafir
bu biraz ince bir iş. o yüzden açıklamak isterim.

risalet nurları OKUNMAZ. kendini ilk önce mehdi, sonra peygamber ilan eden sahtekar iskender evrenesoğlu adlı şahsa aittir. eski komünistlerdendir. bu adam Allah ile konuştuğunu söylediği için kafir olmuştur. bir kız ve annesine tecavüz ettikten sonra amerikaya kaçmıştır. nur tv, mpl, mihr vaktı aracılığı ile insanları mahvetmeye devam etmektedir.

Okudunuz mu?  Misafir ne anlama gelir? Misafir kime denir?

risale-i nur külliyatı OKUNUR. said nursî efendinin hazırladığı bir kitaptır. birçok kişi Kur’an tefsiri demişsede bu doğru değildir. çünkü Fatiha’dan başlayıp Nas’tan çıkmaz. ama içinde birçok ayet hadis vardır. o dönemde artan ateizm, deizm vs gibi saçmalar arttığı için halkı İslamiyet’e teşvik etme amacı ile yazdığı bir kitaptır. okunmasında sakınca yoktur. itikatta ehl-i sünnet, amelde ehl-i sünnetin şafii mezhebini baz almıştır. fakat şu an eski Türkçe’den çevirisi yapılmamış sanırım. o nedenle günümüz Türkçe’si ile pek anlaşılabileceğini sanmıyorum.

Okudunuz mu?  Yetim hakkı yemenin günahı nedir

Ülkücü
Okunur sevgili kardeşim okunur. Kur’an’ı bir ders kitabı, MİHR hz.’ni(hazretleri saygı anlamında kullanılır şimdi birisi çıkıp demesin ki ona peygamber diyor :P) onu öğretip anlatmak üzere atanmış bir öğretmen, Risalet Nurları’nı da bir öğretmen başkılavuz kitabı olarak aklında tutabilirsin. Ayrıca bir konuyu açığa kavuşturalım:
Said Nursi’ye inanıp da İskender efendimiz’e inanmamak da nasıl bir mantıktır..? Uzun uzun aciklayip kendimi asiri sagmala alarak devam etmek isterdim ama saat sabah’in 6’si ve gerçekten yorgunum, her devrin bir imami ya da halifesi var. Yunus Emre hz. Mevlana hz. Said nursi hazretleri ayrı ayrı kendi zamanlarının halifesi diğer bir değişle baş imamiydilar. Hz. Ebubekir, hz. Osman da buna dahil. İste bu tur gelen halifelerin(ki birisi sorabilir kardeşim bu halifelik kalkmadı mı diye, halife İslam lideri demektir. Sembolik olarak kalktı fakat sadece sembol de hala var halife) sonuncusu da İmam İskender Ali MİHR ki MİHR batıdan doğan güneş anlamında. Sevgili dostlar, yalancıdır kafirdir günahkardir diyorsunuz tamam da, said nursi hz.’ne de ne diyorsun sen? Git kitabini Kur’an’ini oku karizma milletin aklini zehirleme tarzi şeyler denilmişti. Yunus Emre hz.’nin siirlerini molla kasim ne diyor bu İslam’da bu yok deyip nehire atmamis miydi? Hem ismen de baksanız risale-i nur eski türkçe(ki münasebet’ül Vakkas vb. Şeyler eski türkçedir siz anladiniz iste) risalet nurları ise günümüz turkce’siyle yazilmistir ve neden said nursi hz.’ne inanip da mehdi imam halife resule(ki Allah’ın elçisi demektir bu peygamber değil)inanmazsiniz..? Sevgili kardeşlerim, İnşaAllah bu tur on yargilari asacaksiniz. Ama sizden bir rica, lütfen karsi ciksaniz bile küfür ya da asiri yoğun hakaret etmeyin Allah için. Saygiydi falandi filandi kurallar iste fakat lütfen agir hakaret ya da küfür yoluna basvurmayin ki kotu şeyler olmasin. Allah hepinizden razı olsun

Okudunuz mu?  Alim sahabelerin isimleri

Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşlerim konu başlığından biraz uzaklaşacak yazacaklarım lakin öncelikle konuya ilişkin şunu söyleyeyim söz konusu risale-i nur kulliyatı ise Bediüzzaman Said-i Nursinin eserleri yani, bunları okumakata bir sakınca yoktur ve mümkünse türkçeye çevrilmiş hallerini değil orjinal olarak okumak daha iyidir. çünki bizzat bediüzzamanın hala hayatta olan öğrencilerinden birinin ağzından şiddetle tercümesine karşı oldukalrını ve manasını kaybedeceği korkusunıu yaşadıklarını söylediği bir mecliste bulundum…

Okudunuz mu?  Bir erkeğin ağzı üstü yatıp kendi kendine boşalması haram mıdır?

Kayıtsız Üye
teşekkür ederim güzel bilgi verdiniz


Kayıtsız Üye
Risalet nurları adlı kitap okunur.


Kayıtsız Üye
Sakin okumayin ehli isdidrac tir imani tehlikeler vardir


Kayıtsız Üye
Risalet nurları okunmaz, risale-i nur ise okunur ve şiddetle tavsiye edilir.


risalet nurları, mihr vakfı risalet nurları, risalet nurları 5

Bu kategoride yer alan Kunut duası sırları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Risalet Nurları nasıl bir kitaptır ? Okunur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.