Anasayfa
1 Haziran 2023, 9:19
missa9
Abone

Meni, mezi ve vedi temizliği nasıl yapılır?

Meni, mezi ve vedi temizliği nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
s.a. her sabah kalktığımda penisin ucunda nokta kadar kurumuş beyaz bir şey oluyor biraz işeyip bakıyorum yapışkanlık yok çamaşırı her gün değiştirme imkanımız olmuyor. eski konuları araştırdım ”eğer ki avuç içinden az bir şekilde mezi bulaş olmuşsa iç çamaşırı değişmek icab etmez avuç içinden fazla olursa iç çamaşırın yıkanması/değiştirilmesi gerekir” bunun için gerek var mı? Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Zina eden erkek zina etmeyen bir bayanla evlenmesi mümkünmüdür?

Cevap: Meni, mezi ve vedi temizliği nasıl yapılır?

Muhasibi
Tenasül uzvundan gelen sıvılar meni, mezi ve vedi olmak üzere üç çeşittir.

Meni: Şehvetle yerinden ayrılıp, şehvetli veya şehvetsiz olarak tenasül uzvundan dışarıya çıkan ve kendine mahsus kokusu olan beyaz renkli koyu bir sıvıdır

Okudunuz mu?  Ekmek ile yemin etmek günah mı?

Mezi: Tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir.

Vedi: Küçük abdestten sonra gelen, kokusuz, beyazımsı bulanık yapışkan sıvıdır.

Bu üçünden sadece meni gusül abdestini gerektirir. Diğer ikisi sadece abdesti bozar. Birine bakmak veya birine dokunmak neticesinde eğer şehvetle meni gelirse bu, guslü gerektirir. Akan şeyin rengi ve kokusundan meni olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Okudunuz mu?  Utanmak güzeldir ama kadınlarda olursa dahada güzeldir

vedi nasıl olur, mezi camasirda nasıl temizlenir, vedi nasıl temizlenir

Bu kategoride yer alan Subhane rabbiyel ala ne anlama geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni, mezi ve vedi temizliği nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.