Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:49
missa91
Abone

Son nefeste iman. Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart mıdır?

Son nefeste iman. Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart mıdır?

Kayıtsız Üye
Son nefeste iman. Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart mıdır?


Cevap: Son nefeste iman. Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart mıdır?

imam
SORU: Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart mıdır? Son nefes anında ölüm sıkıntısı çekerken şeytan gelip ölüm anındaki kişinin, türlü vesveselerle imanını çalabilir mi? Ayet ve hadis kaynaklarını belirtirseniz seviniriz.
CEVAP: Sekerat anında kelimeyi şehadet ya da imana delalet eden bir söz ile bitirmek büyük bir işarettir. Ama şart olan imanın gereği üzere yaşarken ölüme yakalanmaktır. Şeytanın o anda müdahale edebileceğine dair bilgiler
vardır. Bunun için de Allah’tan imanlı bir ölüm için sürekli niyazda bulunmak gerekmektedir. Birbirimize HÜSNÜ HATİME için dualar edelim.

Okudunuz mu?  İbadetle ahlak ilişkisi nedir?

Cevap: Son nefeste iman. Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart

Hoca
Nureddin Yıldız Hocaya sorulan bir soru ve verdiği bir cevap
Kaynak: Fetva meclisi


sekerat anı, sekerat, ölüm anında

Bu kategoride yer alan Karrat ayni bike ya RasulAllah'in manası ve hayye ale'ssalah ve hayye ale'l felah anlamları nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Son nefeste iman. Sekerat anı yani ölüm anında son nefes anında kelimei şehadet getirmek şart mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.