Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:11
missa6
Abone

Korkularımdan şüphelerimdenemin olmak için okunan dua yada sure varmı

Korkularımdan şüphelerimdenemin olmak için okunan dua yada sure varmı

Kayıtsız Üye
sevgilime güvenemirum banayalan söyledi tekrarlarsa diye korkuyorum 5 yıldır beraberiz ama bu ruh hali zarar veriyo bunca yıldan sonra kestirip atamıyorumda bu şüpheri açığa çıkarak yada şeytanın vesvesesiyse bunları aklımdan çıkarmak için dini boyutta yapmam gereken bir şey var mı


Cevap: korkularımdan şüphelerimdenemin olmak için okunan dua yada sure varmı

Desert Rose
Kardeşim İslamda sevgili ve flört kavramı yoktur
yasaktır bu nasıl sevgi beş yıl uzamış uzatmalı galiba
böyle uzayınca yalanda dolanda karışır işe
çok seviyorsan evlenerek meşrulaştırmalısın
böyle yaşamak zaten dinimizce yasaktır.
konu hakkında aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Muharrem ayının ilk günü 360 kere ayetel kürsi okumak

——————————

Şeytanın vesvesesine aldanmamak için Allahü teâlânın, (Benim Kulum) dediği kimselerden olmalı, yani düzgün bir itikada ve ilme sahip olmalı ve ilmi ile amel etmelidir! "Mesela şeytan vesvese verince, onu hemen uzaklaştırmalıdır!

Hadis-i şerifte, (Şeytan vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse, vesveselerine devam eder) buyuruldu. (Ebu Ya’la)

Okudunuz mu?  Arapça Haber Cümlesi çeşitleri

Sünnete uygun abdest almasını bilmeyen kimse, iyi abdest alayım diye fazla su kullanır. Bu ise vesvesedir.

Vesvese eden kimse, dine iyi uymak niyetiyle yeni bir şeyler çıkarır, bu ise bid’attir. Bid’at ise haramdır. Başkalarının yiyecek ve içeceklerinin, giyeceklerinin temiz olup olmadığında şüphe eder. Bu da suizanna sebep olur. Müslümana suizan ise haramdır. (Ben her gıdayı yemem, ihtiyatlı davranırım) diyerek kibre düşer. Halbuki zerre kadar kibri olanın Cennete girmesi zordur.

Okudunuz mu?  Cuma hutbesi basamak basamak okunusu , türkcesi

Fatır suresi 6. âyet-i kerimesinde mealen, (Elbette şeytan size düşmandır. Onu düşman edinin!) buyuruluyor. Vesvese eden, şeytanı kendine dost ve kardeş edinmiş olur. Sünnetleri, mekruhları ve diğer emir ve yasakları bilmeyen, vesvese hastalığına yakalanır. Bunları bilip yerine getiren şüpheye düşmemelidir! Vesvese eden, ruhsatlarla amel etmelidir! Üzerinde necaset görünmeyen her şey temiz kabul edilir. Şüphe etmekle necis olmaz. Gıdalarda necis maddeler var zannı ile gıda almamak vesvesedir, aşırılıktır. Hadis-i şerifte, (Aşırı gidenler helak oldu) buyuruldu. (Müslim)

Okudunuz mu?  Akika kurbanı duası

İfrat ve tefritten yani aşırılıklardan uzak olmak ve orta yolu tutmak gerekir. Deylemi’deki hadis-i şerifte, (İşlerin hayırlısı vasat olanıdır) buyuruldu. (Hadika)


Cevap: korkularımdan şüphelerimdenemin olmak için okunan dua yada sure varmı

Kayıtsiz uye
Bu vesvese oyle bir hastaliktirki ondan kurtulmak mumkun deil arkadaşlar deil mumkun olsaydi ben kurtulurdum 12yildir yasiyorum bunu ve artik yasadigimi bile unuttum size tek tavsiyem eğer yapabilirseniz gulup gecin iste bu lda o kadar zorki cunku beyne yerlesmis bikere ona cevap vermezsen beynini kemiriyo Allah hepimizin yardımcısi olsun

Okudunuz mu?  Korkudan yalan yere kuranın üzerine yemin ettim günahı ve telafisi nedir?

Yorum: Korkularımdan şüphelerimdenemin olmak için okunan dua yada sure varmı

Kayıtsız Üye
Ben evliyim 8 senelik 3 cocgum var eşim telefonu elinden hiç dusurmuyor ne zanman sorsam ya mac sonucu bakiyor ya haber okuyor ya oyun oynuyor. Ben de baska bir seler pesinde oldugundan şüpheleniyorum. Inandirmiyor beni bana boyle cevap vermesi. Birkac olay da yasadik guvenimi kaybettim acikcasi tamamen. Ben ne yapmaliyim bana ne onerirsiniz. Ben Allah’a karsi gorevlerimi de yerine getirmeye calisiyorum sinav dunyasi ama …. sizden insaAllah bir hayirli cevap bekliyorum .

Okudunuz mu?  Şafi mezhebindee abdest alırken boynu meshetmek mekruh mu?

Kayıtsız Üye
Evden çıkarken kapı kitleyince defalarca bakıyorum ocağı sayısız kontrol ediyorum dest alırken sürekli olmuyor diye tekrarlıyorum lütfen yardımcı olun hangi duaları okuyabilirm


arifselim
Bu tür şeylerin vesvese olduğu ilk önce iyice anlamak ve kabullenmek gerekir. Bunlardan kurtulabilmek için bir sefer yaptığın işi asla dönüp tekrar etmemen gerekir. Bir süre dayanabilirsen rahatlayacaksın.

Okudunuz mu?  İnsanın maddi ve manevi ihtiyaçları nelerdir?

birşeyden emin olmak için dua, şüpheden emin olmak için dua, korkularımdan emin olmak için okunacak süre

Bu kategoride yer alan Arefe günü ihlas suresi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Korkularımdan şüphelerimdenemin olmak için okunan dua yada sure varmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.