Anasayfa
10 Aralık 2021, 22:58
sizden1
Abone

Burun Ameliyatı Günah mı?

Burun Ameliyatı Günah mı?

Cedd
Merhaba kardeşlerim.

Benim bir süredir burnumla ilgili bir sorunum var. Burnumdaki eğrilme git gide ilerliyor. Bu sanırım aynı şekilde diş ve damağımı da etkiliyor. Bunlar bir yana sadece burun olarak gittikçe belirginleşen bariz bir eğrilme var sağa doğru. Kemer kısmındaki çıkıntıda bir sorun var diye düşünüyorum.

Daha önce böyle bariz bir sorunum yoktu. Bir darbe sonucu yavaş yavaş ortaya çıkan, gelişirken böyle olan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Henüz doktora gitmedim. Çok düşündüm; fakat kendimi daha hoş görünmek için değil de burnumu daha normal, daha doğal ve daha orantılı haline getirmek için ameliyat olmayı düşünüyorum. Beni gittikçe rahatsız ediyor. Doğuştan olan, çocukluktan olan bir olay da değil.

Okudunuz mu?  Namaza baslamak istiyorum ama ne zaman niyetlensem sabah namazına kalkamıyorum

Böyle bir durumda bir ameliyat geçirip burunu düzelttirmek günah mıdır?
Estetiğin günah olduğunu biliyorum. Allah’ın yarattığı organ üzerinde oynamanın da günah olduğunu biliyorum. Bu yüzden hala bekliyorum.

Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Allah (cc) razı olsun.


Cevap: Burun Ameliyatı Günah mı?

HAMMADUN
Önce doktor.
< Daha önce böyle bariz bir sorunum yoktu Bir darbe sonucu yavaş yavaş ortaya çıkan, gelişirken böyle olan bir sorun olduğunu düşünüyorum Henüz doktora gitmedim >
Öncelikle doktora gidip konu hakkında bilgi edininiz…..

Okudunuz mu?  Levh-i Mahfuz

Diş, damak ve burun….. Üç ayrı etkilenen organla karşı karşıyasınız…..

Doktorunuzdan sorununuzla ilgili bir takım tetkikleri müteakip, onların uygun göreceği bir tedavi şekliyle İnşaAllah bu gün kendiniz hakkında yapmak istediğiniz tasarruflara gerek kalmayacak bir tedaviyle de karşılaşabilirsiniz.

Önce doktor…..

Sonrasında İnşaAllah hep birlikte değerlendiririz. Tabi hala gerek kalmış ise.

Okudunuz mu?  Şirk mi işledim

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Burun ameliyati

Sumeyraaaa
Merhaba. Dogdugumdan beri duzgun nefes aldigimi hatirlamiyorum.surekli burnumda bir tikaniklik soz konusu. Gecen sene doktorum burnumun içinde kemik egriligi oldugunu soyledi. Bu durum alerjimde oldugu için ikisi birlesince tikaniklik yarattigini soyledi. Distan gorunusunde bir yamukluk bozukluk yok. Hatta burnumda egrilik oldugunu duydugumda sasirmistim. Ama burnumda begenmedigim birkacc nokta var o yuzden ameliyat olacak olmama sewiniyorum.ameliuat olursam ve sualini veremezsem duye çok korkuyorum. gunaha girermiyim?

Okudunuz mu?  Birkaç islami sorum var (11 dini soru ve cevap)

Yorum: Burun Ameliyatı Günah mı?

Kayıtsız Üye
İyi günler….. benim bir sorum olacaktı sürekli aklımı kurcalayan… ben küçüklüğümde burnuma aldığım bir darbeden dolayı burnumda büyüme olmuştu ki bu hiç gözüme bile batmıyordu ta ki evlendikten sonra bir oğlum oldu yerinde hiç duramayan biri üç yaşına geldikten sonra bir gün ben uzanırken oda yanımda oturuyordu ne olduğunu anlamadan sinirlenip kendini sırt üstü birden attı kendini öyle atınca o şiddetle kafası direk burnuma geldi o zaman burun kemiğimde gözle görülür bir yamukluk meydana geldi hem kemiği tümsekleşti hem de kıkırdağı çok fazla şişip yükseldi büyüdü yani o zaman hastaneye gidemediğim için öyle kaldı… Daha sonra da birçok darbe aldım burnuma bu sefer daha da fazla şişti kocaman oldu resmen yani artık burun yanlara doğruda genişledi ki eskiden asla böyle değildi aldığım son darbeden sonra hani kemikle beraber burnumun kıkırdağı da yükselmişti ya zaten son darbeden sonra artık burnum aşağıya doğru indi artık kendimden nefret etmeye başladım .. Hani doğuştan olan bir şey değil sonradan olan bir şey olmasına rağmen yakın çevremdeki bazı insanların bana baktıktan sonra o boş gülüşlerinden çok sıkıldım.. burun ameliyatı olup biraz daha normal haline getirtmek istiyorum hani bunda bir sakınca bir günah var mıdır acaba .. sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.. Şuan bir cevaba Çok ihtiyacım var inanın…

Okudunuz mu?  Cuma günü öğle namazı kılınır mı

Ensar
Öncelikle insanların size gümüşlerine aldırış etmeden hayatınızı yaşamaya bakın. Sizler için kısa ve ney bir cevap yazacağım. Sizdeki bu sorun sonradan olmuş ise estetik yaptırmanızda herhangi bir sakınca yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm.Benim burnum kemerli ve büyük ve gerçekten piskolojimi çok bozuyor.Ailemin yanına dahi çıkmak istemiyorum toplumdan kendimi dışlıyorum ve burnum aklıma geldiği zaman ne ders ne namaz şevkim kayboluyor hocam.Hocam güzel görünsün diye estetik yaptırmak caiz değil onu da biliyorum ama gerçekten sıkıntı çekiyorum ne yapmam lazım?

Okudunuz mu?  Yüze yapışan kepek gusle engel mi?

Ensar
Burun estetiği yapmak için sonradan, kaza veya yanik olursa yapmaya izin vardır lakin büyük beya uzun olduğu için Allah cc ‘nün yarattığı şekli değiştirmek ilkel olarak caiz görülmemektedir. Şunu da eklemek gerekir; burnunuz gerçekten eğer size zarar veriyor, çok büyük veya pisikolojik olarak sizi farklı etkiliyorsa o zaman, iliniz de bulunan müftüye de danışarak doktor nazarında yapabilirsiniz eğer uygun görülürse.. selametle kalın

Okudunuz mu?  İbn, bin, ibni, binti farkları nedir?

burun ameliyatı günahmı, burun estetiği günahmı, Kemerli burun

Bu kategoride yer alan Günah Ve Haram İşleyince Mutlu Olamaz Mıyız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Burun Ameliyatı Günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.