Anasayfa
21 Mayıs 2023, 15:06
missa04
Abone

Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır. … (Buhari, Vudu 66)

Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır. … (Buhari, Vudu 66)

Kayıtsız Üye
Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır. … (Buhari, Vudu 66)

bu hadis gerçekten buharide geçiyormu?


Cevap: Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır. … (Buhari, Vudu 66)

Desert Rose
Tüm Köpeklerin Öldürülmesi ile ilgili benimde Sorum olacak.Neden özellikle siyah köpek öldürülsün deniliyor.O da Allahın yarattığı bir mahluk değil mi?Bir karıncayı dahi incitmemeyi isteyen dinimiz Köpekler konusunda özellikle siyah köpekleri öldürme konusunda ne diyor! Hadis belirmişsiniz ne kadar sahihtir bu hadisler. Allah’a sığınarak söylüyorum Peygamberimizin ırkı cinsi ne olursa olsun köpekler için böyle bir söz söyleyeceğine vicdanım ve aklım inanmıyor, lütfen ayrıntılı bilgi…

Cevap

Beş tane hayvan "fasık"dır ki, Mekke’nin harem bölgesinde de öldürülebilir. Bunlar; fare, akrep, karga, çaylak ve yırtıcı köpektir (bir rivayette: kişi ihramda da olsa bunları öldürebilir.) (Buhârî, Bedu’l-halk, 16; Müslim, Hac, 9: 66-72).

Buna göre Peygamber Efendimizin öldürülmelerine izin verdiği hayvanlar, vahşi, yırtıcı ve saldırgan hayvanlardır.

Hadiste ifade edilen yırtıcı köpek"ten maksat kurt, aslan gibi eziyet veren yırtıcı hayvanlardır. İmam Şafinin dediği gibi, hadiste anlatılan şey şudur: Zararlı, saldırgan olan yırtıcı hayvanlardan başkasını öldürmek caiz değildir" (el-Mebsut- el-Mektebetu’ş-Şamile V/159).

Okudunuz mu?  Kötü huy ve alışkanlıktan kurtulmak için dua

Kötü yolda olan bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkarıp onunla onu suladı. Bu yüzden bağışlandı. (Müslim, Tevbe, 155).


Cevap: Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır. … (Buhari, Vudu 66)

Kayıtsız Üye
Bu konu hakkında açıklayıcı bilgiler verdiniz Allah razı olsun


Cevap: Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır. … (Buhari, Vudu 66)

Bilgin Birey
Renginden ötürü bir köpeğe şeytan demek doğru değildir. şeytan bir cin türüdür. Hadis kur’an ile çelişmektedir.

”İblis ise cinlerdendi”_Kehf50.ayet


Molla_Efdal
Bilgin Birey kafana göre "Bu hadis Kur’an ile çelişiyor" diyemezsin. Bak kardeşimiz konu hakkında detaylı bir bilgi vermiş. Sen okumadıysan ben bir daha özet geçeyim. Hadis’te geçen "el-Kelb el-Akur (yırtıcı köpek)" bizim bildiğimiz normal köpek değil insanlara saldıran manasındadır. Burada "el-Kelb el-Akur" sadece köpek değil aslan, kaplan, kurt gibi yırtıcı hayvanlarıda kapdmaktadır. Şu halde Hz. Peygamber (s.a.v.) bu Hadis-i şerifte insanlara zarar veren hayvanların öldürülmesini kast etmiştir. Bu Hadis-i Şerifi yalan yanlıış tercüme edip sonra "Bak bu hadis şöyle Kur’ana aykırı" diyip insanları kandırmak İLİM KÜSTAĞLIĞIDIR!!

Okudunuz mu?  Eşimin ailesi ile sorun yaşıyorum

Bilgin Birey
Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır.
Hadis bu şekilde. Çevirenler yırtıcı köpek olduğunu belirtmemiş. hem aslan ve kurt siyah değildir. Onlarıda kapsadığını nerden çıkarıyorsunuz?

”Çünkü onlar şeytandır’‘ bu ifade ise şeytanın köpek kılığına girdiğini söylüyor. İnsanlar böyle anlıyor.


Molla_Efdal
Benim senin ne anladığımız değil anlatılmak istenen esastır. Burada Arapça’nın Türkçe ile farklılıklarını görüyoruz. O zamanki Araplarda "el-Kelb el-Akur" bizim bildiğimiz köpekler değil yabani hayvanları kast etmektedir. Örneğin önceden Türkçede "Davar" kelimesi "Koyun-Keçi küçükbaş" hayvanlar için kullanılırdı. Bugün Anadolunun birçok yöresinde bu kelime artık "Keçi" için kullanılmaktadır. Uzun lafın kısası birşeyleri hemen görünüşüne bakarak yargılamak yanlıştır. Bu yüzden "Ben bundan bunu anlıyorum " demek bilinki bazı kimselerin akıl oyunlarıdır. Hem Hadis-i şeriflerde bir köpeğe su verdiği için cennete giren bir kadından bahsedilmektedir. Şimdi buradan herkesi uyaralım. Hadis-i şerifleri yargılamak kimsenin haddi değildir.


Bilgin Birey
köpeğe su veren kadın ne zaman cennete gitti? cennet’e gitmek için önce kıyametin kopması gerekir. sonra dirilip Allah’a hesap vermek gerekir. Bunlar ne zaman oldu da bu kadın cennete gitti?

Okudunuz mu?  Başkalarının kusurlarını araştırmak nedir

Kayıtsız Üye
Bence ona bakılırsa kara kedile niye deyilde köpek


Şema
Bitgin Birey
Bu sözü ettiğin Peygamber sözüdür uslubuna dikkat et.
Cenneti hakketti anlamındadır hadis konusunda ilerigidersen atılırsın


Bilgin Birey
hmm. cennet ile müjdelendi yazmadığı için o konuyu anlayamamıştım. Çok teşekkür ediyorum. Ama bu konuda aklıma takılan 3 soru daha var.

Bu hadise göre peygamberimiz fahişe kadını görüp izlemeye almıştır. kuyudan ayakkabısıyla su çıkarıp köpeği sulayan kadın cennet ile müjdelenmiştir.

a- kadın Allah’a inanıyor muydu? Allah’a inanmayanların iyilikleri boşa gider.
b- O esnada hz. Muhammed’e cebrail mi geldi? kadının cennet ile müjdelendiğini kim söyledi?
c- Günahları bağışlanan kadın fahişeliğe devam mı ediyordu? Eğer devam ediyor ise tekrar günaha girmiş olmuyor mu?

bunlarıda aydınlatırsanız çok makbule geçer.


Şema
Kadın Allah’a iman ediyordu.
Peygambere vahiy geldiğini de bilmen gerekir:)
Günahları affeden Allahtır belki hidayet verdi belki de devam etse de affedeceğini müjdeledi onun bileceği iş

< peygamberimiz fahişe kadını görüp izlemeye almıştır >
Bu açıkça terbiyesizliktir!!!


Bilgin Birey
"Fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu." [Müslim, Tövbe 155, (2245)]

Okudunuz mu?  Çok şükür ifadesi hangi durumlarda kullanılır

Bu durumu peygamberimiz hz. Muhammed (s.a.v) bizlere bildirmesi için;
1- kadının fahişe olduğunun biliyor olması gerekir.
2- gördükten sonra köpeğe nasıl davranacağını merak edip izlemiştir.
3- köpeğin susuzluğunu gideren kadının günahlarının bağışlandığı peygamberimize bildrilmiştir.

bu 3 husus olmuş olacakki hadis bizlere ulaşmış olsun. Peki kadın bundan sonra ne yaptı? Fahişeliğe devam mı eeti yoksa Mü’mince yaşamaya mı başladı? bu konuyu bilen varsa aydınlanmak isteriz.


Molla_Efdal
Bilge birey kardeşimize el-cevab

1) Hadis-i şerifi okuyan biri kadının günahkar olduğunu görürüz kafir olsaydı cennet ile müjdelenmezdi. Bu soru bana sanki bilerek sorulmuş gibime geldi ama neyse!

2) Hz. Peygamber (s.a.v.) altını çizerek söyeleyeyim peygamber olduğu için ona vahiy gelirdi. Buda Allahu Teala’nın dilemesiyle Hz. Peygamber (s.a.v.)’e ulaşmış bir olaydır.

3) kadın cennet ile müjdelenmişdir. O halde bu işlediği amel onun hayatı boyunca işldeği günahlara kefaret olmuştur. Doğruaunu en iyi Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Benim evimin etrafın da da köpekler var siyah var bir tane de ama zararsız ben beslerken o da geliyor şimdi onu seçmem mi gerekiyor tam anlamadım açıklayabilir mi biri acaba

Okudunuz mu?  Organ bağışının dini boyutu nedir?

Hoca
Hadisteki siyah köpek diye tercüme edilen kelime mecaz ifadedir
Yani yırtıcı zarar vereni öldürünüz denmektedir
Siz rengi siyah diye bir köpeğe zarar vermeyin


Kayıtsız Üye
bu kesinlikle doğru değil kendşleri uyduruyorlar o köpeklerin hayvanların gözlerinde perde yok uc harflıleride göruyorlarve onları görduklerinde dehsete kapılıyorlar bunları diyenler uydurma rivayet kuranı kerimi ıyı anlasayanlar kalp gözu acık olanlar buna asla ınanmazlar biznamaz kılarken kedinin rahatını bozmayan ve savaşagiderken kopekği emzırırken görup yolunu değiştiren sevgiLİ PEYGAM EFENDİMİZ S.A.S MIN UMMETİYİZ bu rivayetleri uyduranlar daha seytanın ne olduğunu bilmeyenlerdir ALLAH bu mantıkta kopek oldurenleri dilerim gercek seytanı musallat etsin görsunler anyayı konyayı ilahi adalet tecelli eder amın


Kayıtsız Üye
Ben bile bana ne olacağını bilmiyorum diyen peygamber den köpeğe su veren fahişe kadının cennete gitmesi mi söylemesi düpedüz iftiradır.
Siz sizden öncekilerin başlarına gelenleri çekmedikçe cennete gireceğini sanıyorsunuz. Kelime-i şehadet getiren cennete gidecek diye bir şey olamaz sen koca bir hayatı boş yasa sonra bir şehadet oh ne güzel kelime-i şehadet İslam’ın ilk zamanlarında söylemek her babayiğidin harcı değildi getiren hayatını göze alıyordu
Hadislerin garantisi yoktur. Kıyası Kur’an ile yaparız Kur’an’ı hadise göre değil hadisi Kur’an’a göre anlarız

Okudunuz mu?  Türkiye'de din sorunu Hocaların tekfir savaşından etkilenen bizlerin durumu

misafir1
sorgu melekleri şedid bir şekilde geldikleri vakit: Rabbim Allah, rasulüm Muhammed sav, dinim islam demek o kadar da kolay değildir. insanın dünya hayatında da: Rabbim Allah, rasulüm Muhammed sav, dinim islam demesi, o kadar bedel ödenmeyen üzerinde hassasiyetle durulmayan bir şey değildir. bunu kolay sanan, muhtemelen hayatında kendisi de böyle söylemiyordur, konuşuyordur, herkes ne yapıyorsa benzerlerini yapıyordur. Rabbim Allah sözü, basit açık sade anlamlı ve ağır bir sözdür. her zaman da öyledir.

burada mesele Allah rasulünün getirdiği açıkladığı ve örneklik yapdığı, sahabenin anladığı ve yaşadığı; Allah rasulünün sünneti doğrultusunda anlaşılmış olan kur an ı kerime dayanmak yerine; en başında konulmuş olan maksadları elde etmeye yönelerek, karşıya çıkan engelleri yine bu yolla bertaraf etmeye çalışarak, içinde bulunulan dönemin bozmuş olduğu değer ölçüleriyle ifsad olmuş kalblerle ve zihinlerle, insanların kendi görüşleri doğrultusunda, önce yorumlayıp sonra anladıkları bir kitaba dayanmalarıdır. ve neticesinde de bununla iştigal olanlarda keyfi bir yorumlama furyası; bununla meşgul olmayanlarda da: bildiğini söyleyen üzerine konuşanlar bile binbir şey söylüyor, en iyisi ben hiç bulaşmayayım zihniyeti ve bu kimselerde de derin şüpheler hasıl olmaktadır.

Okudunuz mu?  Beyin Kanamasından Sonra Yaşanan Yutkunma Problemi

işin aslı hayatta hiçbir şeye bu kadar keyfi yaklaşıp neticesinde de bu kadar ahkam kesilemez.

kuranı kerimi arkanıza veya yanınıza almayın, önünüze alın. bu sizi haddinizi bilmeden konuşmakdan men edecekdir.


Kayıtsız Üye
EyvAllah..


misafir1
anladığına sevindim güzel kardeşim. birbirini sevmeyen, yapdığı işi layığıyla yapmayan ve dünyaya dalan kimseleri başarıya ulaştıracak; yeryüzünde herhangi bir içtimai model bulunmamaktadır. daha babamızı kardeşimizi, amcaoğlumuzu din kardeşimizi sevmeyeceksek, kapatalım dükkanı gidelim. bizim insanlara verebileceğimiz veya insanların bizden alacağı bir şey yok demekdir.

yoksa bende gençken benzer üslublar kullanmış olabilirim veya bugün birisi de kalkıp bana cevab verebilir ve dünya hayatında yol göstermesi ve cennete götürmesi için indirilmiş olan bu açık öğreti, üzerine konuşulacak bir retorik halini alabilir ve üzerine tartışabilirdik. işin aslı din dedin mi artık insanlar, muhabbet anlıyor. insanlar izhar edilmiş bir şahsiyet veya yaşanılan bir örneklik görseler, bunun bir parçası olmayı zevkle tercih edebilirler ancak çoğu zaman görmüyorlar. kur an ı kerimde ne buyuruluyor, sizler ihtilafa düşerseniz kitaba miras kılınanlarda derin şüphelere düşer buyuruluyor. bizler bugün tartışabiliriz, yarın ben senin dediğine itibar ederim sonraki gün sen benim dediğime itibar edebilirsin, bugün birbirimize kızsak yarın barışabiliriz ama bunu dışarıdan birisi gördüğü zaman veya bu teklifi başkasına sunduğumuz veya başkasına miras bırakdığımız zaman; bu kimseler: bildiğini söyleyen veya koca koca konuşanlar bile bir şey söylüyorsa, ben hiç almayayım diyebiliyor veya temel çerçeveden ana düşünceden bihaber oldukları için derin şüphelere de düşebiliyorlar. bizim çok faydalı çok temiz çok güzel ve insanların dünya hayatlarını da ahiret hayatlarını da somut olarak güzelleştirip düzenleyecek bir dinimiz var. bizim dinimiz dert değil yani. veya varoluşa ve akıbete, yaradılışa, hayatın anlamına veya bütün resmine baktığın zaman, islamdan başka kayda değer bir şey diyebilen de yok. anca insanlara ayrıntılarda yollarını kaybettiriyorlar, ukalalık yapıyorlar.

Okudunuz mu?  Sakala sövmek küfür müdür ?

ingilizcede street yol demektir, zaman geçmesiyle de hallice büyük caddelere denir olmuştur. latincede de stratusdan gelir. stratus o yoldur ki, başkente çıkar. başkentte de idare binasına kadar gider. zamanında bir yol yapılmışdır ve herkesde o yolun başkente, oradan da idare binasına çıkdığını biliyordur. adam başka nereye yol yapacak, bütün yollar romaya çıkar sözü de atasözü olmuşdur. başka devletlerde başka şehirler için de benzer sözler söylenmişdir. bir yerde bir yol varsa tersine gitmiyorsan, o romaya gidiyordur. stratus kelimesi de sırattan gelir. sırat el müstakim de zikredilen sıratın bir özelliği de budur. dışarıdan baksan görülür ayırdedilir, içinde olsan bilirsin ve seni cennete götürür ancak her sapağa girilirse, her iz takib edilmeye kalkılırsa, her dikkat çekenin peşine düşülürse; Allah korusun insan yolunu kaybedebilir. ilminin ve idrakinin farkında olan kimseden zarar gelmez, ilminin ve idrakinin farkında olmayan herkesden zarar gelir. birinin 90 ilmi olsa fakat bunun farkında olmasa, Allah korusun gider yüzle duvara çarpar veya uçurumdan düşer. birinin on ilmi olsa, on on gider bir şey de olmaz. tabi bizlerinde salih niyetle, maksatlarımızı gözden geçirmeyi ihmal etmeden; istikametimizi, ahlakımızı, ilmimizi, idrakimizi amellerimizi güzelleştirmemiz gerekir. 10, 15, 20, 50 artık neyse. yoksa gayrete geldiğimiz zaman yüzlük adam olmuyoruz veya gayretten düştüğümüz zamanda ümitsizliğe karamsarlığa düşecek kadar sıfırlıkda olmuyoruz. biz yüce Allah ın eksik gedik güzel kullarıyız.

Okudunuz mu?  Geçmişte yaşadığım azaplar aklıma gelip beni isyana sürüklüyor

açıkcası birazda meseleyle alakalı bir şeyler yazacaktım ama lafı güzaf olacakdı ancak meseleyi şahsi algılamamana sevindim güzel kardeşim. Allah razı olsun, hayrını artırsın, Allah a emanet ol.


Kayıtsız Üye
Şimdi hadiste kara köpek olarak geçiyor ayreten neden sebebini söylemeden öldürmeyi emrediyor ?
Ve karga ,fare ce diğer hayvanlar neden öldürelim
Allah o hayvanları öyle yarattı ve bizim onları öldürmek için göndermemiş, ayreten vahşi köpek kelimesini parantes içine neden alıyon ? Orda sadece köpek geçiyor belki siz onu vahşi köpek yazdınız bu konuyu ört bas etmek anlamına geliyor ! Bide hadiste vahşi köpek geçmiyor kara köpek geçiyor bu çelişki değilmi ? Bunun açıklaması olmaz yazılan ortada ? .

Okudunuz mu?  Eşler arası soğukluk için dua

tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar şeytandır, siyah köpek şeytandır, Buhari Vudu 66

Bu kategoride yer alan Erkeklerin vücut kıllarını alması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tüm kara köpekleri öldürünüz. çünkü onlar Şeytandır. … (Buhari, Vudu 66) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.