Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:04
Sozler
Yönetici

Hurma hakkında sözler

Hurma hakkında sözler

Kayıtsız Üye
Hurma hakkında güzel bir kaç tane söz paylaşabilir misiniz ? Hurmayla ilgili güzel sözler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Hurma hakkında sözler

Hoca
Hurma hakkında bir alimin sözü:

Olgun, taze hurma, zihni kuvvetlendirir


Cevap: Hurma hakkında sözler

Galus
Ağacı ve meyvesi olan hurma, çok eski zamanlardan beri bilinir ve tarımı yapılır. Yaklaşık 23 metre yüksekliğe kadar büyüyen ağacın gövdesi, düşen yaşlı yaprakların sap kalıntılarıyla kaplıdır. Gövdenin tepesinden çıkan yaklaşık 5 metre uzunlukdaki parlak, tüysü yapraklar gösterişli bir taç oluşturur. Yalnızca bir sert tohumdan oluşur. Genellikle yumurta şekilli meyvelerin büyüklügü, rengi ve muhtevası yetişme şartlarına göre değişir. Ağırlığı 8 kg.’a ulaşan bir salkımda binden çok meyve bulunabilir. Dikiminden 4-5 yıl sonra meyve vermeye başlar. 10-15 yıl içerisinde ise en verimli dönemine ulaşır. Her ağaçtan 40-80 kg. ürün elde edilir. Normal ömrü 150 yıl kadardır.

Okudunuz mu?  Hazır mısın? ilahisinin sözleri

Tazesi, kurusu, büyüğü, küçüğü ile adeta bin bir çeşidi vardır. Medine’deki hurma pazarına gidenler renk renk, çeşit çeşit hurma cinsini görünce şaşırırlar.

Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir. Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi’nde dikkat çekilmiştir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ilimle ilgili sözleri

"Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun." (Meryem Suresi 23-26. Ayetler)

Okudunuz mu?  Cuma mesajları hadisi şerif

Allah’ın, Hz. Meryem’e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah’ın Hz. Meryem’in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün hazmı kolay meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Okudunuz mu?  Kitap okumak ile ilgili güzel ve teşvik edici sözler

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır. Bu bilgiler, Allah’ın Hz. Meryem’e, hem kendisine enerji ve canlılık verecek hem de bebeğin tek gıdası olan sütün meydana gelmesini sağlayacak hurmadan yemesini bildirmesindeki hikmetleri ortaya koymaktadır. Örneğin hurma insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10’dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler. Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir. Peygamber (s.a.v.) efendimizin ”İçinde hurma bulunan evin halkı aç kalmaz” hadisi bu manada çok anlamlıdır.

Okudunuz mu?  Açgözlülük ile ilgili sözler

hurma ile ilgili sözler, hurma ağacından düşmekle alakalı sozler

Bu kategoride yer alan Zamanın çabuk geçmesiyle ilgili sözler nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hurma hakkında sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.