Anasayfa
27 Aralık 2023, 21:06
missa09
Abone

Kuran-ı kerimde ölen çocuğun anne ve babaya şefaatçi olacağına dahil ayet var mı?

Kuran-ı kerimde ölen çocuğun anne ve babaya şefaatçi olacağına dahil ayet var mı?

hamza aydas
1 yasinda kizim vevat etti,innanin herseyin Allahtan oldugunu biliyorum,cok sükür inancli bir aileyiz,rabbim herseyin iyisini bilir.benim sorum;kurani kerimde ölen cocugun anne ve babaya sefaatci olacagina dahil ayet varmi yada bunla ilgili hadis varmi.ve bizlerde öldükten sonra ahirette onu görecezmi.


arifselim
Allah sabrınızı arttırsın ve mükafatınızı arttırsın kardeşim. İşte müslümanın Rabbine olan teslimiyet böyle olmalıdır. Ne mutlu size. Allah sizi cennetinde evladınızla bir araya getirsin kardeşim. Bu konuda bir çok hadisi şerifler vardır ve şefaatçi olacağını müjdelemektedir.

Okudunuz mu?  Eve fotoğraf asmak günahmıdır

Peygamber Efendimiz (asm)’in konu ile ilgili bazı hadisleri şöyledir:

Henüz ergenlik çağına ulaşmamış üç çocuğu ölen her Müslümanı Allah, çocuklara olan rahmet ve şefkati sebebiyle cennete koyar. (Buhârî, Cenâiz 6, 91; Müslim, Birr 153)

Herhangi bir Müslümanın (ergenlik çağına ermemiş) üç çocuğu ölürse, o kimseye cehennem ateşi ancak Allah’ın yemini yerine gelecek kadar kısa bir süre dokunur. (Buharî, Cenâiz 6, Eymân 9; Müslim, Birr 150)

Sizden (henüz ergenlik çağına gelmemiş) üç çocuğunu âhirete gönderen her kadın için, bu çocuklar cehenneme karşı mutlaka siper olur. buyurdu. İçlerinden bir kadın: Bu durum iki çocuk gönderenler için de geçerli midir? dedi. Bunun üzerine Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem : Evet, iki çocuk gönderen için de durum aynıdır. cevabını verdi. (Buhârî, İlim 36, Cenâiz 6, 91; İ’tisam 9; Müslim, Birr 152)

Okudunuz mu?  Şeytan ve nefsin vesvesesı fitnesi hakkında

"Düşük çocuklarınıza isim veriniz. Çünkü onlar âhirette sizin için yüksek dereceler kazandırmak üzere öncülerinizdir. (Câmiü’s-Sağîr, III/1074)

"Düşük doğan çocuklarınıza isim veriniz. Ki, Allah bununla terazinizin sevap kefesini ağırlaştırsın. Aksi halde o Kıyâmet Gününde gelerek şöyle der: Yâ Rabbi! Bunlar bana isim vermeyerek, benden elde edecekleri sevabı kaçırdılar. (Câmiü’s-Sağîr, III/1075)

Okudunuz mu?  Saçları boyamak caiz mi. Kimyevi boya ile boyanırsa gusle mani olur mu?

"Buluğa ermeden ölen çocuklar, cennette çok canlıdırlar, hareketli balık gibidirler. Onlardan birisi ebeveynini karşılar, elbisesinden tutar, Allah kendisiyle birlikte ebeveynini de cennete koyuncaya kadar bırakmaz. (Câmiü’s-Sağîr, III/2364)


Cevap: Kuran-ı kerimde ölen çocugun anne ve babaya sefaatci olacagina dahil ayet varmi?

Galus
Evet, küçük yaşta ölen çocuklar ailesine şafaat eder. Kaç kişiye şefaat edeceğini de Allah bilir.

Şefaat dediğimiz hadiseyi, Cenab-ı Hak Peygamberimize (asv) başta olmak üzere tüm enbiyaya, melaikeye, Allah’ın sevgili kulları olan velilere, şehitlere ve küçük yaşta vefat eden masum çocuklara vermiştir.

Okudunuz mu?  Allah'ın subuti sıfatları kaç tanedir

Fakat şefaat denilince, Allah’ın cennete koymak istediği kişileri Allah’ın sevdiği kişilerin eliyle ve şefaatiyle yaptırmak irade eder. Burada Allah’ın istemediği ve sevmediği veya kurtulmaya hak kazanamayan kişileri hiç kimse yine kurtaramayacaktır.

Dolayısıyla şefaate hak kazanan kişilerin yine Allah’ın rızasını kazanan kişilerdir. Yoksa kafir ve müşrik gibi dünyada Allah’ı razı etmemiş kişiler şefaate istihkak kesp etmeyecektir.


ölen bebeklerle ilgili hadisler

mum
Çocuğu ölen anne baba hakkındaki bu hadisler ne güzel müjdedirler.

Okudunuz mu?  Yetim hakkını haram etmek

Üzgün anne
Benim yaşım 21 ilk çocuğumu 6 haftalik ken düşük yaptım ikinci çocuğumu da 37 haftalikken karnımda kalbi durarak kaybettim sürekli kontrolllere gidiyorduk ve sonradan öğrendik ki bende troit hastalığı varmış bana hiçbir doktor bunu söylemedi çocuğum gelisme geriliği olduğu halde hiçbir şekilde araştırmadılar bunun sorumlusu kimdir vebalini Jim ödeyecek benim ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin


arifselim
Allah sabrını arttırsın ve Allah bu çocukları sana şefaatçi eylesin. Açıkça bir kasıt olmadığı sürece günahkar bir kimse vardır diyemeyiz. Tedavini ol, tedbirini al ve Allah’a tevekkül et.

Okudunuz mu?  İnfak sadece insanalara maddi yardım da bulunmak mıdır?

Sevim
İyi aksamlar benim iki çocuğum da Karnımda öldü biri 5 aylık diğeri 2 ay bir haftalık görümcem ler çok üstüme gelirleri cam sildirip vs. İşler yaptırırdi ikinci çocuğumu yerleri silerken dusurdum bunun günahı varmıdır sağolun


Şem’a
Bebeği düşürecek hareketlerde bulunmuşsanız günahtır ama istenmeden olmuşsa günah değildir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar benim sormak istedigim ben iki bebegimide kalbi durarak karnimda kaybettim ve biri 2 aylikti digeri 4 aylikti. 4 aylik olana peygamber efendimizin ismini verdik ve defnettik 2 aylik olana ise cinsiyeti bilinmedigi için isim vermedik yinede herhangi bir isim vermek gerekirmiydi vereceginiz cvp için simdiden teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Kabir Ziyareti

arifselim
Merhabalar. Allah bebeklerinizi size şefaatçi kılsın. Cinsiyetini bilmediğiniz için isim vermemenin bir sakıncası yoktur. Allah, anne karnında bile olsa ölen bebekleri anne ve babalarına şefaatçi kılar.


Kayıtsız Üye
Ben 2 günlük çocuğumu toprağa verdim 1 çocukta anaya babaya şefaatçi mi


Şem’a
Ölen bir çocuk bile olsa, Anne babası isyan etmediği sürece bebek onlara şefaat edecek


Kayıtsız Üye
1 ay önce 19 yaşında yeğenim tren çarpması sonucu vefat etti ramazan ayında oruçlu halde cennete gitmişmidir annesi ve babasına Şefaatçi olurmu cennete gidecekse

Okudunuz mu?  Cübbe nedir? cübbe ne demek?

Leyla.azer
Esselamu aleyküm.benim karnımda 3 çocuğum öldü.ayrı ayrı zamanlarda.amma üçü de çürümüştü.defnedemedim çünki doğum olmadı.kürtaj yapıldı.ben düşük gerçekleşsin diye herhangi bir hareket yapmadım.onları hep korumaya çalıştım.ama Allah böyle uygun gördü.nasip,kısmet dedim ben de.doğru bir kaç gün ağladım her defasında ama asla isyan etmedim.2 çocuğum var.1 kız 1 erkek.yani evlat sorunum da yok.sorum şu ki o ölen çocuklar insan halinde gömülmediler diye benden şikayetçi olurlarmı?


mum
< 19 yaşında yeğenim tren çarpması sonucu vefat etti >
İman üzere ölmüşse ahiret şehididir ve şefaatçı olur inşAllah.

Okudunuz mu?  Şunu yapmayacağıma yemin ederim demek yemin olur mu ?

< karnımda 3 çocuğum öldü. >
Kürtajla alınan ceninler kaç aylıktı?


Leyla.azer
2si 3 aylıktı.1i 6 haftalık yaklaşık 1 buçuk ay


mum
İmam ahmede göre anne karnında canlanan/şekillenen bütün bebekler ahrette dirilecek ve anne babasına şefaatçi olacaklar.
En iyisini bilen Allahtır. Sizin bir suçunuz yok, keşke üç aylık olanı toprağa gömseydiniz.

Mutalaka isim verin ve tevekkül edin başka da yapacak bir şey yok.
Allah çocuklarınızı salih ve sağlıklı kılsın. amin


ölen bebekler için hadisler, bebek ölümü ile ilgili hadisler, ölen bebeklerle ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Evi Terk Eden Eşin Eve Dönmesi Ve Düzelmesi için Yapılacak Dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı kerimde ölen çocuğun anne ve babaya şefaatçi olacağına dahil ayet var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.