Anasayfa
27 Ocak 2024, 8:59
hakkinda
Yönetici

Adağı yerine getirmeyenin başına belalar gelir mi? Adak hakkında bilgi…

Adağı yerine getirmeyenin başına belalar gelir mi? Adak hakkında bilgi…

Kayıtsız Üye
Bundan bir kaç sene önce bir adak adadım sonra bu adağımı unuttum veya hatırlamadım. Ardından da başımdan bela ve musibet hiç eksik olmadı gecen yakın bir zamadada adağımı yerine getirdim ama ufak tefekte olsa işim rast gitmiyor bence tabii.sizce çokmu gec kaldım tekrarmı kurban kesmeliyim neyapmam lazım… bu belalarda kurban kesmediğim için mi başıma geldi?

Okudunuz mu?  Kadının avret yeri neresidir ?

Cevap: Adağı yerine getirmeyenin başına belalar gelir mi? Adak hakkında bilgi…

Fetva Meclisi
Adağı yerine getirmenin süresi yoktur. Hayatınızın sonuna kadar bu borcu yerine getirebilirsiniz. Bu sebeple başınıza gelen bela ve musibetleri adağınızı yerine getirmemeye bağlamak doğru değildir. Bu yanlış düşünceye ehemmiyet vermeyin. Bela ve sıkıntılara, karşı sadaka vermek, ibadetlerden taviz vermemek, günahlardan uzak durmak gerekir.

Okudunuz mu?  Asi Nehri başlangıcı neresidir, ülkemizde nereden dökülür?

Kurban

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Bundan yaklaşık 5 yıl önce zorlu bir doğum geçirdim ve oğlumu kaybetmek üzereydim.oğlum 1 aylıkken büyük oğlum ameliyat olmak zorunda kaldı ve ben çok zor günler geçirdim.Kendi kendime dedim ki biraz toparlandıktan sonra kurban kessem iyi olur.Sonra her ne oldu ise kurban işi ertelendi.Şimdi kaç defa özellikle cuma günleri zorlu doğum sürecinden kurtulan bebeğimin başına hep bir şeyler geliyor. Özellikle de cuma günleri.Örnek: Kafasını yardı , kreşte parmaklarını kopartacak şekilde kapıya sıkıştırdı ve bunun gibi bir sürü olay.Benim aklım da kesemediğim kurbana gitti.acaba bununla bir ilgisi var mı ki ben hemen kurban kesmek istiyorum.size soracağım soru ise tam olarak şu kurban keserken neye niyet ederek kurban kesmem.Musibetlerden kurtulmak için mi yoksa zamanında kesemediğim ve kesmek istediğim kurban için mi niyet etmem gerekiyor.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim…

Okudunuz mu?  Çanakkale zaferi ile ilgili bilgi

Yorum: Adağı yerine getirmeyenin başına belalar gelir mi? Adak hakkında bilgi…

Kayıtsız Üye
Ferec duası bir sabah bir akşam okuyun. Amener Resulü bir sabah bir akşam okuyun. Bela ve musibet çok dua ederek geçer. Tabiki duanın kabulü güçlü irade ile olur.

Okudunuz mu?  Zümra-belifer-nilda anlamları, kökenleri ve kuranda geçip geçmedikleri hakkında bilgi

adak kesmediğim için başıma, başına bela gelmesi

Bu kategoride yer alan Kerbela nedir? Kerbela hakkında kısaca bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adağı yerine getirmeyenin başına belalar gelir mi? Adak hakkında bilgi… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.