Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:26
missa2
Abone

Dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir?

Dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Dövme hakkında…,
dövme nedir? nasıl yapılır? dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir? dövme yapma veya yaptırma ne zaman caiz olur? dövme ile abdest veya gusül caiz olur mu? dövmeyi gidermek lazım mıdır? dövme yaparak elde edilen kazanç helal midir? konuyla ilgili âyet veya hadis var mıdır?


arifselim
Selamun aleykum. Dövme, deri altına veya deri üstüne olmak üzere iki şekilde yapılır. Derinin altına işlenen dövme gusül, abdest ve namaza engel değildir ama bunu yaptırmak haramdır, caiz değildir. Dövme yaptırmanın caiz olduğu bir zaman yoktur. Her zaman haramdır. Dövme derinin üzerine yapılmış ise ve deri ile arasına bir tabaka oluşturmuş ise o zaman gusül ve abdeste engeldir temizlenmesi gerekir. Eğer giderme imkanı varsa derinin altına da işlenen temizletilmelidir. Dövme haramdır ve dövmeden kazanılan parada haram olur. Helal olanı ise kadınların sadece eşleri görmek üzere deri üzerinde tabaka oluşturmayan ve deri altına da yapılmayan dövmeler yapmasıdır. Örneğin kınadan yapmaları gibi.

Okudunuz mu?  Zinadan meydana gelen cocugun günahı ve anne babaya günahı nedir ayrıca bu cocuk dünayaya gelmelimi ?

Bu konuda geçen iki hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur:

1) Abdullah ibni Ömer (RadiyAllahu Anhuma) şöyle dedi:

Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘…Dövme yapan ve dövme yaptırmak isteyen kadınlara Allah lanet etsin’ buyurdu.

Buhari 594, Müslim 2124/119

2) Abdullah ibni Mesud (RadiyAllahu Anhuma) şöyle dedi:

Okudunuz mu?  Şahit ve imam olmadan nikah geçerli mi

Allah (vücuduna) dövme yapan ve kendisine dövme yapılmasını isteyen kadınlara lanet etsin. Bana ne oluyor ki, Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeyim! Bu Allah’ın Kitabında da vardır. Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:

Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının. Haşr 7

Okudunuz mu?  Zalimler neden rahat yaşar

Buhari 5945, Müslim 2125/120


Cevap: Dövme hakkında, dövme nedir? nasıl yapılır? dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir? dövme yapma veya yaptırm

Kayıtsız Üye
Unutulmamalı ki dövme ile HIV başta olmak üzere bulaşıcı hastalıklar bulaşabilir.


Yorum: Dövme hakkında, dövme nedir? nasıl yapılır? dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir? dövme yapma veya yaptırma..

Kayıtsız Üye
Şimdi soruları numarayla sorayım sizde numarayla cevaplarmısınız?
1 dövme yaptırmak günahmı
2 dövme abdeste engelmi
3 dövme gusüle engelmi
4 dövme yaptıran namazı geçerli değilmi
Ben geçmişte tam olarak bu konuda; dövme hakkında ne dedim bilmiyorum ve yanlış bir şey söylediysem buna tövbe etmek istiyorum. Diğer konularda okudum ama tam anlayamadım yani ?

Okudunuz mu?  Lûtîlik (Cinsî Sapıklık/Homoseksüellik) - LÂNET

arifselim
1- Dövme yaptırmak günahtır.
2- Derinin altına işlenmişse abdeste engel değildir.
3- Derinin altında ise gusle den engel olmaz.
4- Eğer dediğimiz gibi derinin altında ise abdesti geçerli olduğu gibi namazı da geçerlidir.

Geçmişte bir hata etmiş veya söylemişsen tövbe istiğfar et.

Okudunuz mu?  Rabbim bana hayırlı bir eş nasip et hayırlı bi yuva kurayım hayırlı evlatlar ver diye dua etmek doğrumudur?

Kayıtsız Üye
Bunları sayarak ardından bunların aksine bir şey söylediysem tövbe ediyorum demek yeterli olurmu ? Ve yanlış bir şey söylediysem ve doğruyu inkar ettiysem tövbe ediyorum diyerekten tövbe edeyimmi yani bu yeterlimidir eğer geçmişte tam olarak ne söylediğimi hatırlamıyorsam? Veya hatırlıyorsamda böyle tövbe etsem bu yetelimidir? Değilse nasıl dua (tövbe) etmeliyim yazarmısınız?

Okudunuz mu?  Meleklerle cinler arasında ne farklar vardır?

MeSeLeM
Tövbe için bahane mi arıyorsun her daim tevbe et her namazdan sonra tevbe et. Tevbe etmek için illa bir günah işlemek gerekmez.


ibrhmc
Abilerim ben 16 yaşımda koluma bir mandal boyunda gazi m.kemal imzası dövme yaptırdım ve çok pişmanım (atatürk imzasından dolayı değil dövme yaptırdığımdan dolayı) internette bazı sitelerde peygamber efendimiz (s.a.v) in dövme yaptıranı lanetlediğini okudum içimde çok kötü sıkıntı var sanki namazımın,orucumun değeri azalmış,Allah katında değerim düşmüş gibi hissediyorum yardımcı olursanız sevinirim ruhen çok kötü durumdayım Allah yolunda ilerlemek isteyen bir gencim yardımcı olursanız ne mutlu bana 🙂

Okudunuz mu?  Güzel olmak için dua etmek

mum
İbrahim kardeş mümkünse dövmeyi sildir, dövme yapmak günah ama namaza oruca bir zararı yoktur.


burun

Bu kategoride yer alan Nur cemaati nedir ve nasıl kişilerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dövme yapmanın veya yaptırmanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.