Anasayfa
20 Haziran 2023, 5:38
sizden2
Abone

Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel mi ?

Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel mi ?

ziya3400
Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel olur mu ? Sonradan aklıma geldi ya gusül abdesti alırken penisimin ucundan tekrar sıvı gelirse(sidik,mezi v.b) diye.


Cevap: Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel mi ?

semihozdurak
< ziya3400:

Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel olur mu ? Sonradan aklıma geldi ya gusül abdesti alırken penisimin ucundan tekrar sıvı gelirse(sidik,mezi v.b) diye. >
İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa da, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir.

Okudunuz mu?  Arkadaşımla arkadaşlığı bitirdim helallik alarak caiz mi?

Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur. Yine bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi çıkacak olsa, tekrar gusletmesi gerekmez.


Cevap: Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel mi ?

ziya3400
bu durumda ben "idrarı yapıp " yürümeyene dahil oluyorum bir şey çıksa dahil şehvetsiz çıkacağı için GUSÜL TEKRARI gerekmez yani dimi ?


Cevap: Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel mi ?

semihozdurak
Idrarını yaptıgın ıcın evet tekrar gusül abdesti alman gerekmez.

Okudunuz mu?  İçki İçilen Yere Gitmek..

ziya3400
Şunu ekliyim diğer arkadaşlara yardımcı olur ;

" meninin akmasından sonra, ya uyuması veya bir müddet yürüyüp gezinmesi veyahut da birkaç damla da olsa idrar çıkarması gerekir" Bu bilgi doğru mu ? Ne kadar güvenebiliriz ? Şüpheye düşüyorum ben bazen az küçük abdestimi yapıyorum şüpheye düşüyorum 1 LT su içip daha çok küçük abdest dökmeyi bekliyordum,meni diğer türlü sanki vücudumundan az işemekle çıkmıyor gibi hissediyorum. O zaman bundan sonra azcıkda olsa işemem yeterli, boşuna beklemeyim Tabiki üstteki bilgi sizlerce onaylanırsa doğru mu
Cevap

Okudunuz mu?  Merak Ettiğim Sorular: Namazı gizli kılma hissi ve Lanet etme konusu

Değerli kardeşimiz;

Belirttiğiniz bilgi doğrudur güvenebilirsiniz. Şüphe ile amel edilmez.
Azcık da olsa idrar yapmanız yeterlidir. Boş yere su içip idrar yapmak için beklemeyin.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Kayıtsız Üye
Idrar cikarttim , sonra gusül abdest aldim , kontroll ettim bisey cikiomu diye , ve sivi azivik cikti , yine gusül abdest almam gerek varmi?


Kayıtsız Üye
Hocam ben gusül abdestimi aldım,fakat sonrasında bir yapışkan sıvı geldi tuvalete gidip gitmediğini hatırlamıyorum, yardim edin


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun ben idrarımı yapmıştım süpheleniyodum artık rahatım çok teşekkür ederim bendede aynı şey oluyodu artık süphede kalmam insAllah ama bu bilgi kesin doğrumu soleyin

Okudunuz mu?  Farzlarda 3. ve 4.rekat?

Kayıtsız Üye
Peki en son süre yani bekleme süresi 45 dk dimi.45 dakika dan sonra gusül abdesti alsak ve gusül abdestinin sonunda meni gelse?


Kayıtsız Üye
Ben mastrubasyon sonrasi tuvaletimi yapdim ve 5dk yürüdüm sonra gusül abdesri aldim. Ama banyodan ciktikdan sonra 5dk sonra yine sivi gibi bisey cikti meni galiba. Simdi yine gusül abdestimi almaliyim?


Kayıtsız Üye
Hocam bende masturbasyon sonrası idrarımı yapmadım gusül abdestini ise 2 saat sonra aldım. Bu süre zarfınca evin içinde parça parça toplam 50-60 adım yürümüşümdür. Abdestim kabul olur mu?


mum
< Abdestim kabul olur mu? >
Adım atma ve işeme şartı hanefi mezhebine göredir.
Adım atmışsan yeterlidir.

Okudunuz mu?  Yemeğe Konulan Alkol veya Haram Şeyi Bilmeden Yersek

Şafii mezhebinde ise ne adım ne de işeme şartı yoktur.


Kayıtsız Üye
Hocam utanıyorum solerken
Gusül alirken penisimi sıktırdım ve mezi ile karışık döl geldi . Ama çok deil tırnak ucu kadar .gusül tekrarı gerekir mi


Şema
Meni kesin gelmiş ise az da olsa yıkanman gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam meni geldikten sonra birkaç damla idrar yapmak ve 40 adım atmak yeterli midir?


Şema
< birkaç damla idrar yapmak ve 40 adım atmak yeterli midir? >
Evet yeterlidir.. artık gusül abdesti aldıktan sonra akıntı gelirse de aldırmayın


Kayıtsız Üye
Mesela ihtilam olduktan sonra veya istimna ettikten sonra tuvalete gidip sonra hemen gusül abdesti alsak ama gusül alırken bir kaç damla meni gelse tekrar gusül gerekir mi?

Okudunuz mu?  Araplar neden namazda sünnetleri kılmıyorlar?

imam
< bir kaç damla meni gelse tekrar gusül gerekir mi? >
İdrarını yapan meni aksa bile yeniden gusül gerekmez.


Kayıtsız Üye
Sabah gunaha dusup istimnada bulundum sonra 3-4 kere idrarimi yaptim uyudum aksamleyin gusülden sonra kaygan bir sivi geldi guslü gerektirir. Mi?


arifselim
Bir defa idrarını yapmış olsan bile artık meni bile gelse bu guslü gerektirmez. Bu gelen kaygan sızı mezidir ve cünüp etmez.


Kayıtsız Üye
Kendi kendimi tatmin ettim bayanım bende kalan meniyi tam olarak dısarı atamadım küçük bir kısmı çıktı bir kısmı da icerde kaldı 2 saattir bekliyorum çıksın diye daha fazlada beklemek istemiyorum şimdi gusül abdestimi alsam daha sonra o kalan meni çıksa tekrar gusül abdesti almam gerekirmi acele cevap verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  Üzerinde Kul Hakkı olan yaptığı sevap işleri o insana bağışlamıyorsa bu böyle ömür boyu mu devam edecek?

arifselim
Bir süre beklemenin nedeni meninin artık şehvetle çıkmasına engel olmak içindir. 15 – 20 dakika en fazla beklemek yeterlidir. Artık bundan sonra meni gelse bile yeniden gusül almak gerekmez.


Kayıtsız Üye
O kadar bekledikten sonra alınan gusül abdestinden sonra ne kadar meni çıkarsa çıksın tekrar gusül abdesti almaya gerek yokmu yani o çıkmayan meni abdest aldıktan sonra çok bile çıksa gerekmezmi bunu öğrenmem gerek çünkü nedense ilk başta çıkmıyor hoplasamda zıplasamda evin içinde yürüsemde dısarı cıkartamıyorum hep abdest aldıktan sonra geliyor o çıkmayan meni bazen yoğunda oluyor kısacası ögrenmek istedigim 2 saat bekleyip kücük tualetimi yapsam evin içinde 40 adımı geçkin yürüdükten sonra abdestimi almama rağmen o çıkmayan meni dısarı cıkıp tekrar yürüdükten sonra yada evde otururken yoğun olarak gelsede tekrar gusül abdesti almama gerek yokmu neticede içerde kalan meni dışarıya geç atılıyor lütfen cevap verirmisiniz bunu da ögrenmek istiyorum.

Okudunuz mu?  İki gündür gördüğüm kabuslar.

Hocam istimladan hemen sonra birkaç damla idrar yaptım. Ondan sonra evin içinde 40 adım yürüyüp bir kez daha girdim ve yine birkaç damla idrar geldi (ama çok az normal idrar gelmedi ihtiyacım olmadığından ve kalan idrarda da sadece mezi geliyordu sürekli) sonra tekrar yürüdüm bir o kadar tekrar birkaç damla ve bunu bir kez daha yaptım emin olmak için, sonra da girdim guslümü alıp çıktım. Ama içimde hala daha şüphe bulunmakta. İdrara az evvel girdim ve mezi vedi vardı. Meni geldi mi onu bile bilmiyorum o zaman veya yürürken çıkar derler ya o zaman da dahil. Tekrar gusül almalı mıyım?

Okudunuz mu?  Kızlarla Yanyana oturmak

arifselim
Evet artık bu gelen meni olsun olmasın, az olsun veya çok olsun gusül gerektirmez. Meni sadece şehvetle çıkarsa cünüp eder, yoksa etmez. Sadece idrar yapmakla bile bunun şehvetle gelmesi biter ve hemen gusül alabilirsin.


meni çıkması, meni cikmasi, hemen gusül alınır mı

Bu kategoride yer alan Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni çıkması için tuvaletimi yaptım sonra hemen gusül abdesti aldım, yürümedim gusüle engel mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.