Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Sporda müzik dinlemek ile bir soru

Sporda müzik dinlemek ile bir soru

ikindi
benim sorum su. spor yaparken ben müzik dinliyorum.dinledigim müzik sözlü,ama içinde küfürde oluyor bazen,konusulmasi uygun olmayan seyler söyleniyor (ne demek istedimi anlamisinizdir),uyusturucu hakkinda konusuluyor, yani kisacasi dinledigim müzik rap´dir. yanliz yabanci dilde dinliyorum.

simdi ben bunu sadece sporda dinliyorum,bana kuvvet versin diye.beni bir yandan agresiflestiriyor ve böylelikle daha iyi calisiyorum,mesela daha fazla agirlik kaldiriyorum ve konsantrasyonum daha üst seviyelerde oluyor.bu sartlarda dinlesem olurmu?baska türlü dinlememeye calisiyorum.

Okudunuz mu?  Espri amaçlı ''İnşaAllah MaaşAllah'' Demek Günah sayılırmı?

Cevap: sporda müzik dinlemek ile bir soru

semihozdurak
Bu işin ehli insanlar daha iyi bilirler tabiki ama benim nacizane görüşüm yine dinlemenin sakıncalı olacağıdır. Bunu söylememin sebebi, Rasulullah (S.A.V) Efendimiz’in "Kulağınızı çalgılardan koruyun" hadisine dayanmaktadır.

Allah’ın rahmeti üzerinize olsun.


Cevap: Sporda müzik dinlemek ile bir soru

Kayıtsız Üye
Daha ayrintili cevap yokmu spor yaparken guc kazanmak için muzik dinlemek caizmi harammı bir cevap ala bilsek iyi olurdu.

Okudunuz mu?  Allah kainata müdahale eder mi?

Spor salonunda çalan müzikler dinlemesi harammı

Kayıtsız Üye
Hocam ben kolları kuvvetsiz biriyim mecburen spora başladım ne barfix nede şınav çekebiliyorum geçen gün bir sohbete gittim hocamız kadın sesi özellikle olmak üzere müzik bu pop eğlence ritim insanı uzaklaştıran tarzdakiler varya işte onlar çok günah öyle ortamda durmak bile günah dedi bende mecbur gidiyorum ama müzikle işim yok kulak asmıyorum bazı sitelerde kadın şarkı söylemesi şehvani durum yoksa sorun yok diyor bazıları haram diyor yada ben işime geldiğim gibi anlıyorum her spor salonunda çalıyor sahibiyle konuştum anlattım bu durumu erkek sesi açın bari dedim tamam dedi ama ne olucak bilmiyorum Camii hocamızda öbür hocanın dediklerini dedi benim ne yapmam lazım kulaklk taksam ne dinlicem eğil kalk düşüyor zaten ikidebir

Okudunuz mu?  Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor.

mum
Elinizden geldiği kadar günah ve şüpheli şeylerden sakının yeter


Habib
Hepsinin günahı sana yazılır. Ahirette rap dinlersin. Tasavvuf müziğimizle neden spor yapılamıyor anlayamıyorum!


vel Fecr
kötü söz kalbi karartır. sende bunu dinleyecek kalb belliki var. en kısa zamanda bırakman doğru olacaktır.

Okudunuz mu?  Sakal kesmek haram mıdır?

müzik dinlenir ama devamında kalbe etki ettiğinden bir süre sonra kesilmesi gerekir. yani müzik dinlemenin devamı mekruhtur.


Omer Faruk
Bir şeye haram demek ya da yasaklamak için delaleti kati subuti kati nas’a ihtiyaç vardır. Şu anlama gelir, yani elinizde Kur’an’dan ayet ve sıhhatinde şüphe olmayan hadis olması gerekir, bu da yetmez yoruma ihtiyaç duyulmayacak kadar açık olması gerekir.

Okudunuz mu?  Satranç oynamak haram mıdır?

Bu anlamda müziği yasaklayan bir ayet ve hadis yoktur. Peki bununla müziği tamamen "helal" diye niteleyebilir miyiz? Tabii ki hayır, Allah Kur’an’da "……….zina yaklaşmayın" buyuruyor. Müzik yalnızca ritim, nota taşımaz aynı zamanda görsel hafızaya resim ve görüntü taşır aynı zamanda belirli bir ideolojinin bilinçaltını oluşturur.

Okudunuz mu?  Oje Sürmek

Zinayı, sevgili olmayı, hayatı boş vermeyi, sorumluluğu unutmayı, küfürü içeren (dilini anlamasak bile bazen) şarkılar yavaş yavaş hayatımızda bilinçaltı oluşturur ve bu günahları normal görür hale geliriz.

Bu anlamda, insanların ürettiği, ilahi olup olmaması önemli değil, islama aykırı sözler içermeyen, harama çağırmayan, hangi enstrümanla yapılırsa yapılsın, hangi tür olursa olsun bütün müzikler helaldir. Unutmayınız, Kur’an’ın da okunuşunda bir müzik vardır. Onun için güzel sesle Kur’an okuyan okuyucular islami hayatlarına bakılmaksızın severek dinlenilmiştir.

Okudunuz mu?  Allah a nasıl teslim olurum

Umarım müslüman kardeşlerimiz, genç müslüman kardeşlerimizin ritim ve hareket ihtiyacını islami bir üslupla doldururlar. Allah’a emanet olunuz.


spor yaparken müzik dinlemek günahmı

Bu kategoride yer alan Cinler insanlara musallat olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sporda müzik dinlemek ile bir soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.