Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:07
missa7
Abone

Büyük ve küçük hatmenin faziletleri nelerdir?

Büyük ve küçük hatmenin faziletleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
büyük ve küçük hatme i haceganın faziletleri ve adapları hakkında bilgilenmek istiyorum


Cevap: Büyük ve küçük hatmenin faziletleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Bende yaptim hatme bastan çok terettutlerim vardi sonra tum mantigim ile tek tek ölctum tartim…25 estagfurAllah cekmek nin ne zarari var…sonrra fatiha okuamanin sonra elemnesrahleke suresini okumanin ve sonra salavat cekmenin ne zarari var hersey Allah ve peygambere ovguler yagdirdiktan sinra bizi bu cemaatte toplanmamiza vesile olan gavslara selam etmek…nasilki bir evde yemek yiyince ev sahibe Allah razı olsun diyorsaniz buda bu ceamatleru ayakta tutanlar rahmet veberket okumaktir..yani zararli hucbi durum yok aksine 1000 ihlas 1000 salavat cekilen bir irtamda olmaktan daha ne güzel olabilirki

hatme kötü bırsey deyıldır bız dua edıyoruz selavat cekıyoruz pekı sız ne yapıyorsunuz


Cevap: Büyük ve küçük hatmenin faziletleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Hocam dua diyorsunuz zikir diyorsunuz hatme için. Peki ya saadat dediğiniz kişilere yapilan övgüler, iste ne bileyim beşer perdesinden siyrilmiş bilmem kim, yok mutluluğu müridlerine dağıtan bilmem kim… demek doğru mu? Ayet i kerimede ( kehf 110 sanırım) ALLAH cc buyuruyor ki; "de ki bende ancak sizin gibi bir beşerim" simdi rasul ass için böyle yaziyorken kur’an da, velevki ALLAH dostu da olsa başım ustune ama, beser perdesinden siyrilmis demek ne kadar dogru?

Okudunuz mu?  Zinanın affı varmıdır kendimi Allah'a nasıl affettirebilirim?

Cevap: Büyük ve küçük hatmenin faziletleri nelerdir?

Kayıtsız Üye
Senin çarpılmaya niyetin var anlamadığın bir şeye hemen cevap verme öldüğün zaman anlarsın ozamanda iş işten geçmiş olur


Kayıtsız Üye
SELAM.. siz ne sacmaliyorsunuz ya!!! cemaat halinde toplanip toplu halde ALEMLERiN RABBi OLAN ALLAH´I (CELLE CELALUHU) anmak, RESULULLAH´A (SALLALLAHU ALEYHi VE SELLEM) SALAVAT getirmek ne zamandan beri bid´at olmu$??? SiZ GiDiNDE Milleti SAPTIRAN "LAiK" LERLE "$iiLERLE" "i$iD" LE "VAHHABiLER" LE HAZRETi ALiYE HAZRETi HASANA HAZRETi HÜSEYiNE TAPANLARLA, CEM EViNE iBADETHANE DiYEN ALEVi KARDE$LERiMiZE DOGRU YOLU GÖSTERiN BENCE !!!!!!!!!!!!
VESSELAM

Okudunuz mu?  Hakkını helal ettikten sonra vazgeçmek

Kayıtsız Üye
Yaradani zikir etmek salavat getirmek bize isik gosteren Allah dostlarina dua etmek nezamandan beri yanlis. Nedir doğru olan soylermisiniz


Kayıtsız Üye
Bende yaptim hatme bastan çok terettutlerim vardi sonra tum mantigim ile tek tek ölctum tartim…25 estagfurAllah cekmek nin ne zarari var…sonrra fatiha okuamanin sonra elemnesrahleke suresini okumanin ve sonra salavat cekmenin ne zarari var hersey Allah ve peygambere ovguler yagdirdiktan sinra bizi bu cemaatte toplanmamiza vesile olan gavslara selam etmek…nasilki bir evde yemek yiyince ev sahibe Allah razı olsun diyorsaniz buda bu ceamatleru ayakta tutanlar rahmet veberket okumaktir..yani zararli hucbi durum yok aksine 1000 ihlas 1000 salavat cekilen bir irtamda olmaktan daha ne güzel olabilirki

Okudunuz mu?  Tevbe ve İstiğfar Duası Nedir Nasıl Okunur Arapça – Türkçe

Kayıtsız Üye
Ya arkadaş bizi bilmeyen ne bilsin bilenlere selam olsun. Yukarda yazan hadiste bile her şey açıkça söylüyo benden sonra halifelerime uyun diye Saadatlar Allah dostu hepimizi bir araya getiriyor. Allahı zikrediyoruz bunun neresi bidat bize hırsızlık yapın demiyolarki.


Yilmaz
Allahın Resulünün anıldıgı ortamlarda nasıl şer olabilir olsa olsa hayır olur bızlere onları hatırlatanda büyük hayırlara vesile olur bızede sadece onlara dua etmek düser.


Kayıtsız Üye
Bidat ehlinin temel taşı sizlersiniz. Tarikat yolunu red ederek ehl-i sünneti de red ediyorsunuz Bu yolun kurucusu peygamber efendimiz s.a.v. dir. Ondan sonra Ebubekir Sıddık r.a. ondan sonra Selmani farisi r.a. gelmektedir.
Hatme ve vird nefsi terbiye içindir.
Tasavvuf olmadan hayatınız boyunca günahlardan çok sakınmalısınız bütün ibadetlerinizi tam tesekkürlü yapmalısınız ki nefs i müllimeye ulasabileseniz ki tasavvuf dısında olanlardan pek azı bu mertebeye erişebilir.
Nefs i levvameye yani 2. basamaga ulasabilenlerden imanını kurtaramayanlar da azımasanamayacak kadar çoktur.
Nefs i emmare de ise nerede ise %90 ı imansız gider.
Bunlar büyüklerin söyledikleri.
Nefs i terbiye etmenin en etkili yöntemleri zikir hatme ve rabıtadan geçer.
Allah dostu dendiğin de aklınıza ucuk sacık bişeyler gelmesin.
Cunku bu mertebenin kapıları herkese acık.
Fakat nefsinizi terbiye edip seyri sülüğü bitirmelisiniz ve bundan sonra fena fillah gibi bir kaç asamadan gecmeniz gerekmektedir. Tabi bundan sonra da yol uzun. Bu da nefs i mutmainne dir.
Sizin izlediginiz hocaların hepsi ilahiyat fakültesi mevzunu.
Kardesler kusura bakmayın 10 yıl üniversite okuyanın ne Kuranı yorumlaması ciddiye alınabilr. Ne de verdiği sohbet.
Din hassasdır her agızdan cıkan seylere uyulmaz.
Peygamber efendimiz s.a.v. varislerinin yolundan gitmek gerekir. Mürşit eli tutmak gerekir. Edep ve adap öğrenmek gerekir.
Allahı cokca zikir gerektirir.
Ben derim ki önce dininizi ögrenin sonrasında zaten Allah dostlarına dil uzatmaya diliniz varmayacak.

Okudunuz mu?  Birine özenmek caiz mi? iki yüzlülük sayılırmı?

Kayıtsız Üye
Nefs i levvameye yani 2. basamaga ulasabilenlerden imanını kurtaramayanlar da azımasanamayacak kadar çoktur.
Nefs i emmare de ise nerede ise %90 ı imansız gider.Bunlara büyüklerinin dışında delil istiyorum arkadaşım.Çünkü her ağızdan çıkan din olmaz demişsiniz.
Fena fillahha mesela hangi sahabe gelmişAllahın razı olduğum dediği sahabeler tasavvuf yolundaki bidatlerden hangisi yapmış.İplere tutunup kimden tövbe almışlar.Basamakları hangi şeyh koyduda insanları imansız yolladı.Sahi fena fillahha gelenin de imanla gideceğinin de garantisi var.Ne diyordu bir aliminiz bir Allah dostunun yanında durmak 150 yıl ihlasla ibadetten efdaldir.Kusura bakmayın.Siz kendi heva ve hevesinize göre bir şey çıkaramazsınızçBunun neresi kötü diye dinde önceden olmayan şeyler,bi nesil iki nesil sonra kendinden farklı hale gelecek.Bakın bakalım bazı sufilere kendilerine şiş sokmakta kimileri dönerek ibadet!! yapmakta.İşte bunlar hep ne var bunda dediklerimizden oluyor.Allah azze ve celle dini tamamlamış ve sınırlarını çizmiştir.Peygamber sav de onu tafsilatlı şekilde bize anlatmıştır.Bunun dışında kim bir yol tutuyorsa Allah ve Rasulunun söylemediği bir işi yapıp birde buna ne var ki diyebiliyor.Siz mi daha iyi bilirsiniz yok sa Allah mı???

Okudunuz mu?  Namaza nasıl niyet edilir?

Muhammed
Öncelik e bunu söyleyelim peygamber efendimiz böyle birşeyi tavsiye etmemiştir.Bune ne peygamber efendimiz nede sahabeleri yapmıştır.Peygamberimiz zamanında da böyle bir şey yoktu.

Bunları ayet ve hadislerle izah edelim.
Bid’at, Rasûlüllah (s.a.s.)den sonra ortaya konan, ister iyi, ister kötü, ibadet veya âdetle ilgili bütün davranış fiil ve eşyadır. Bir çok âyet ve hadiste, dini tahripten korumak için bid’at yerilmiştir: "İşte düz olarak benim yolum budur, onu takip ediniz; (başka) yollara sapmayınız ki (o yollar) sizi Allah yolundan ayırır. İşte size Allah bunu tavsiye ve emreder ki, çekinesiniz" (el-Enâm, 6/153; İbrahim eş-Şatibî, el-i’tisam, I, 37).

Okudunuz mu?  Çalışmak ile ilgili hadisler

Büyük müfessir İbn Atiyye, bu âyetin tefsirinde der ki; "Burada yapılması yasak edilen yollar içine, yahudilik, hristiyanlık, mecusilik ve diğer dinlerle bütün bid’ât sahipleri ve şaz (cumhura muhalif) görüşlüler girmektedir. Bunların hepsi, ayağın kaymasına ve itikadın bozulmasına sebep olan yollardır" (eş-Şevkânî, Fethü’l-Kadir, (tefsir) II, 169).

Okudunuz mu?  Emekli Parası Haram mıdır?

Bir başka âyette şöyle buyurmaktadır: "Yoksa Allah’ın izin vermediği bir dini onlara sunan ortaklar mı var?" (eş-Şûrâ, 42/21).

Bu âyet-i kerimede Allah, dini ve dini hükümleri ancak kendi vazedeceğini, başkasının, hak dine bir şey katmaya hakkı olmadığını ifade buyuruyor.

Allah’ın Resûlu (s.a.s.), bir hutbesinin sonunda şu sözleri söylemişlerdir: "Sözün en hayırlısı Allah’ın kitabıdır; yolun en hayırlısı Muhammed’in yoludur. İşlerin kötüsü sonradan çıkanlardır (yani bid’atlardır). Her bid’at sapıklıktır" (Müslim, Mişkât I, 51).

Bir başka hadis de şöyledir: "Size Allah’tan korkmayı (takvayı), Habeşli bir köle de olsa Allah yolunda yürüdüğü müddetçe -başkanınıza- itaat edip sözünü dinlemeyi tavsiye ederim. Çünkü içinizden benden sonra yaşayanlar çok ihtilaf (anlaşmazlık) görecekler. Size benim sünnetim, ergin ve doğru yolda halifelerimin sünneti gereklidir. Bunlara sımsıkı sarılınız ve hiç bırakmayınız. Sonradan çıkan işlerden (bid’atlardan) kaçının dinde her sonradan ortaya çıkan bid’attir. Her bid’at sapıklıktır" (Ahmed; Ebu Davud, Tirmizî; Mişkat, I , 58).

Okudunuz mu?  Rabbi yessir vela tuassir rabbi temmim bil hayr ne için okunur

Bid’atlarla ilgili âyet ve hadislerde tehdit, günahtan ve azaptan sakındırma gibi ifadeler geçmektedir. Bütün bu ifadeler, bid’atin haram olduğunu gösterir. Haram şeklinde meydana gelen günahın dereceleri vardır. En küçüğünü bile işlemek -İslâm nazarında azabı gerektirir. İslâm hukukunda, bidat için -dünyevî- ceza maddelerine de rastlanır. Bunlar işlenen bid’atin, büyüklük küçüklüğüne, bid’ata başkalarını davet ve teşvikin bulunup bulunmamasına, bilerek veya bilmeyerek yapılmış olmasına göre değişiktir. En büyüğü İslâm dini ile kişinin alâkasını kesendir. Bu durum gerçekleşirse, sahibine verilen ceza "irtidad" cezasıdır. Bundan sonra, dövmek, hapsetmek, sürgün, ilgi kesmek, evlenmemek gibi cezalar gelir. Bid’at sahiplerinin şahitlikleri kabul edilmez. Vâli, kadı, imam ve hatip tayin edilmez (Ali Mahfuz, el-İbda’ fi Medarri’l-İbtida’, 140).

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebeklerin kulağına ezan okumak şart mı

Her asılsız şey ile bid’at sapıklıktır.


Abdurrahman
Peygamberimizden bu yana bu kapılardan kimler geçmiş, islama nasıl hizmet etmiş bir baksak fazla sözede gerek kalmıyacak.
Dinde yoktur tarikatın yeri diyen ve körü körüne tasavvufun adaplarını reddeden bu inadi tayfa özellikle bu yüzyılın cahilleridir. Kendilerine öğretilen ayetleri hadisleri kafalarına göre yorumluyarak güya tarikatlara saldıran bu ahmaklar, bu meshepsizler bu hallerinin cezasını pek yakında göreceklerdir.
Meshepsizi özellikle kullandım çünkü başta meshep imammlarımız değil reddetmek bu yolun yolcusu olmuşlardır.

Bunlara göre
Başta sahabe efendilerimiz
Meshep imamlarımız
imamı Rabbaniler
Abdulkadir geylaniler
İmamı gazaliler
Cüneydi bağdadiler
Beyazıtı bestamiler
İbrahim bin etemler
Veysel karaniler….
Gibi yüzlercesi yanılmış hakikatide bunlar bulmuş. muş…
Ey ahmak bak bakalım islamın tarihine kimler var…

Okudunuz mu?  Dişi keçi adak ve kurban olur mu?

Ejdat osmalıda bu mübarekleri bu yolları el üstünde tuttuğu için demekki onlarda yanılmış. mış.

Tek söyledikleride bunların dinde yeri yok…
Bunların mayasında münafıkların tohumu var.
Şimdi bin delilde versek dedikya şeytanın ahlakı gibi inadi davranacaklardır.

Allahu zülcelal yakında kim doğru kim eğri, kim sapıtıp yoldan çıkmış kim doğru yoluna tabi olmuşsa gösterecektir.


hatmenin fazileti, hatmenin faziletleri, hatmenin sevabı

Bu kategoride yer alan Kertenkele öldürmek sevap mıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük ve küçük hatmenin faziletleri nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.