Anasayfa
1 Ocak 2024, 23:41
missa05
Abone

Otuz üç kere SübhanAllah, otuz üç kere Elhamdülillah, otuz üç kere Allahü Ekber demenin sevabı nedir?

Otuz üç kere ‘SübhanAllah’, otuz üç kere ‘Elhamdülillah’, otuz üç kere ‘Allahü Ekber’ demenin sevabı nedir?

Kayıtsız Üye
otuz üç kere ‘SübhanAllah’, otuz üç kere ‘Elhamdülillah’, otuz üç kere ‘Allahü Ekber’ demenin sevabı nedir?


Yorum: Otuz üç kere ‘SübhanAllah’, otuz üç kere ‘Elhamdülillah’, otuz üç kere ‘Allahü Ekber’ demenin sevabı nedir?

arifselim
Selamun aleykum. Bu zikirleri çekmek peygamber aleyhisselam tarafından tavsiye edilmiştir. Ayrıca her namazın sonunda okuduğumuz tesbihat içerisinde de bunları zikrederiz. Bu tesbihlerin fazileti hakkında bir çok rivayet bulunmaktadır. Bu hadislerden iki tanesinde şöyle buyrulmaktadır:

Okudunuz mu?  Bir arkadaşıma onun tanımadığı biri hakkında kötü konuşsam gıybet olur mu?

Enes anlatıyor. Bir kadın Rasulullah’ın yanına gelerek ona bazı şikayetlerde bulundu. Rasulullah: "Sana şikayetlerini giderecek hayırlı şeyler söyleyeyim mi? Yatağına girince otuz üç defa la ilahe illAllah, otuz üç defa subhanAllah ve otuz dört defa da elhamdülillah de. İşte bu yüz şey dünya ve içindekilerinden daha hayırlıdır." (İbn Ebi Şeybe, İbn-i Hacer el-Askalani, Metalibu Aliye, Tevhid Yayınları: 3/155.)

Okudunuz mu?  Farabi Kimdir? ve Eserleri nelerdir?

Hz. Ali radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem ona ve Fâtıma radıyAllahu anhâ’ya: Yatağınıza girdiğiniz zaman –veya istirahate çekildiğiniz zaman– otuz üç defa Allahü ekber, otuz üç defa sübhânAllah, otuz üç defa da elhamdülillâh deyiniz. buyurdu.(Buhârî, Farzu’l–humüs 6, Fezâilü ashâbi’n–nebî 9, Nefekât 6, 7, Daavât 11; Müslim, Zikr 80. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 100.)

Okudunuz mu?  Kadınlar pantolonla eşofmanla namaz kılabilir mi

subhanAllah, sübhanAllah, subhanAllah ne demek

Bu kategoride yer alan Kardeşim bana beddua ediyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Otuz üç kere SübhanAllah, otuz üç kere Elhamdülillah, otuz üç kere Allahü Ekber demenin sevabı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.