Anasayfa
10 Temmuz 2023, 16:03
Sure Ayet
Yönetici

Kur’an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ?

Kur’an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ?

Kayıtsız Üye
Kur’an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı varsa bana Hz. Mehdi ile ilgili ayetler paylaşabilir misiniz ?


Yorum: Kur’an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ?

arifselim
Kuranı kerimde Hz. Mehdi ile ilgili ayetler geçmez. Mehdi kıyamet alametlerinden olup kıyamete yakın bir dönemde çıkacağı hadisi şeriflerde bildirilmiştir. Ancak kuranı kerimde bundan bahsedilmez.

Okudunuz mu?  Rahman Süresi Nüzul Sebebi

Yorum: Kur’an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ?

Kayıtsız Üye
galiba var diyen çıkmazda ben bir kaç ayet tespit ettim a-li imran suresinde ahzap suresinde tevbe suresinde gördüğüm bir kaç ayet var ama tam manası ile tam idrak edemiyorum

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi nerelerde okunur

a-li imran suresi 81nci ayet iyice dusunceye daldırdı
ÂLİ İMRÂN Suresi 80. âyet
Ve size: "Melekleri ve peygamberleri Rab’ler edinin!" diye emretmez. Siz, müslüman olduktan (teslim olduktan) sonra size küfrü emreder mi?

ÂLİ İMRÂN Suresi 81. âyet : Ve Allah, nebilerden, Size kitap ve hikmet verdim. Sonra size, beraberinizde olanı tasdik eden bir Resûl geldiği zaman, O’na mutlaka îmân edeceksiniz ve O’na mutlaka yardım edeceksiniz diye misak aldığı zaman, İkrar ettiniz mi (kabul ettiniz mi?) ve bu ağır (ahdimi) üzerinize aldınız mı? diye buyurdu. İkrar ettik (kabul ettik) dediler. Öyleyse şahit olun ve Ben sizinle beraber şahitlerdenim. buyurdu.

Okudunuz mu?  Yalancı şahitlik Yapmamak Ile Ilgili Ayetler

ÂLİ İMRÂN Suresi 82. âyet
: Artık bundan sonra, kim yüz çevirirse işte onlar, onlar fâsıklardır.

kafamı karıstıran kitap ve hikmet verdim diyor ve beraberlerinizde olanı tasdik eden resul geldiği zaman iman edeceksiniz ve yardım edeceksiniz diye söz alıyor

AHZAP 7 : O zaman ki; BİZ, NEBÎLERDEN (PEYGAMBERLERDEN) ONLARIN MİSAKLERİNİ (SÖZ) ALMIŞTIK. VE SENDEN(Hz. Muhammet) VE (Hz.) NUH’TAN VE (Hz.) İBRAHÎM’DEN VE (Hz.) MUSA’DAN VE MERYEMOĞLU (Hz.) İSA’DAN ve onlardan ağır bir misak aldık.

Okudunuz mu?  Vakıa Süresi Nüzul Sebebi

burdada söz aldığı resullerden bahsediyor


Yorum: Kur’an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ?

Kayıtsız Üye
Kardeşim kuranda son peygamber efendimiz sav ayette geçen nebiler nebi demek peygamber demek son peygamber de peygamber efendimiz ise demek ki başka nebiler gelmeyecek.

Okudunuz mu?  Alak suresinin ilk ayetlerinin nazil oluşunda Cebrail Peygamberimizi sıkmıştı. Buradaki sıkmanın hikmeti nedir

mehdi kuranda varmı, mehdi gerçekten varmı, mehdi var mi

Bu kategoride yer alan Yardımlaşma ve paylaşma ile ilgili ayetler nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an da Hazreti Mehdi hakkında ayetler var mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.