Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

İstemeden şirke girilir mi dinden çıkılır mi?

İstemeden şirke girilir mi dinden çıkılır mi?

turkkartalı
Ben 2 yıl önce namaza başlamıştım çok kötü vesvese geliyordu sıkıntılı bir hayatım var özellikle sabahları uykumda aşırı vesvese oluyor ruhum bunaliyor dinden çıkmak geliyor aklıma ama ben istemiyorum keşke bir kere sorsalar ama nefsim daha önce işlediğin günahlar sebebiyle yanmaktan korkuyorum ama ben inkar etmem bile bile birde şirk çok geliyor aklıma bazen ben kendim getiriyormuşum gibi oluyor Allahın yanına başka bir şey düşünmek istemiyorum ama aklıma geliyor artık dayanmaz hale geldim intihar etmek geliyor aklıma ama ailem var .

Okudunuz mu?  Kalbinde eğrilik olanlar müteşabihatle uğraşır ayeti ne demek?

Cevap: istemeden şirke girilir mi dinden çıkılır mi?

Muhasibi
Kardeşim senin içine o düşünceleri şeytan getiriyor.Zaten şeytanın amacı ne? İnsanlara vesvese vermek ve insanları saptırmak değil mi?
Sen rahat ol bu konuda içine gelen o kötü düşüncelerin hepsi şeytandandır.Sen o düşünceleri fiili olarak hayata geçirmediğin sürece sorumlu olmazsın…
Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim….
Selametle….

Okudunuz mu?  Misk i Amber

İstemeden şirke düşmek

ahmet14
İyi Günler
Ben arkadaşımla İslam ve ibadetler üzerine konuşurken konu namazdan açıldı. Ben de laf arasında her namaz kılan cennete girecek diye bir şey yok dedim ve sonrasında tabi ki bilemeyiz diye düzelttim fakat sonrasında çok pişman oldum bu söylediğim şey için. Bu söylediğim şirke girer mi diye kaç gündür düşünüyorum lütfen bana yardımcı olun teşekkürler

Okudunuz mu?  İdrarı penis kalması istemsiz meni gelmesi

Yorum: İstemeden şirke girilir mi dinden çıkılır mi?

avni
Bazı sahabelerde yanlış söz söyledikten sonra düzeltmiştir okuduğum kitaplardan biliyorum düzelttiysen sözünü inşAllah bir şey olmaz. Ama tabiki her namaz kılan cennete gidecek diye bişey yok şu hadiside bilmek lazım :

Ebu Ümâme (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Üç kişi vardır ki, onların namazları kulaklarını öte geçmez: 1) Dönünceye kadar, kaçan köle. 2) Geceyi, kocası kendisine dargın olarak geçiren kadın. 3) Kavminin nefret ettiği imam.” Tirmizî, Salât 266, (360).

Okudunuz mu?  İçimizden kötü söz söylemek

Namaz kılan müslüman elbet cennete girer ama cehenneme girmedenmi girer kesin bilemeyiz.


düşünceyle dinden çıkılır mı, dinden çıkmak

Bu kategoride yer alan Nafile oruç kaza orucu yerine geçer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstemeden şirke girilir mi dinden çıkılır mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.