Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:35
dinisorular
Yönetici

Helal paranın içine haramda karışmış

Helal paranın içine haramda karışmış

Kayıtsız Üye
1-ben evlenmeden önce eşimin babası eşime hediye olarak şuan oturduğumuz evi satın aldı ve eşimin üzerine yaptı…fakat kayınpederin emekli olmadan önce alnının teriyle kazandığı parayı daha sonra fon denilen ve içinde faizinde olduğu bir hesaba yatırmış…yani helal paranın içine haramda karışmış oldu..fakat ev hediye..bizim bu evde oturmamızın dini açıdan sakıncası bulunmaktamıdır??? 2-bizim kayınpedere gidip kalmamız orda yemek yememizin bir sakıncası var mı??? 3-biz bir araba almayı planlıyoruz ama kayınpeder bizim tamamlayamadığımız kısmı bize hediye vermek istiyor bunun bir sakıncası var mı??? sizden bu sorularla ilgili net cevaplar istiyorum..eğer bizi aydınlatırsanız çok minnettar olurum… Allah sizden yardımcı olsun..iyi çalışmalar…

Okudunuz mu?  Herkesin torpille alındığı bir kuruma torpil yaparak girmek caizmidir?

Cevap: helal paranın içine haramda karışmış

Muhammed
Kayınpederinizin kazancının tümü haram para olmadığı için o evde otura bilirsiniz.size verdiği hediyeyi alabilirsiniz.Size verdiği paradan İstediğiniz herşeyide alabilirsiniz.

Eğer kayınpederinizin kazancının tümü haram yolla kazanılsaydı ve size hediye vermiş olsaydı bu hediye alınmaz.Kesinlikle Almanız Haramdır.

Bu kategoride yer alan 1/korsan taksiçilk yapmak kul hakkına girermi 2-kadının çalışması ve kazandığı para harammıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Helal paranın içine haramda karışmış Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.