Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:35
dinisorular
Yönetici

Yurt dışında faizle ev satın almak

Yurt dışında faizle ev satın almak

Kayıtsız Üye
Ben yurtdisinda kalıyorum ve ev almak istiyorum mecburiyet karsisinda faizle . bir soru ve cevabinizi okudum birisi sormus bir çok kisi faize hayir derken sizin olur demeniz kafami giciklandirdi benm için acik ve net bir sekilde aciklarmisiniz

Okudunuz mu?  Kişi adak adadıysa üzerinden zaman geçip ne adadığını tam olarak hatırlayamıyorsa ne yapmalıdır?

Cevap: Ben yurtdisinda kalıyorum ve ev almak istiyorum mecburiyet karsisinda faizle . bir soru ve cevabinizi okudum biri

Desert Rose
İslam müctehid ve fakihlerinin çoğunluğuna göre, Müslüman için İslam ülkelerinde yapılması haram olan bir şeyin İslam ülkesi olmayan yani daru’l-harp sayılan yerlerde de yapılması haramdır, Bu itibarla, İslam ülkelerinde haram olan faizli akitlerin yapılması, İslam ülkesi olmayan yerlerde de haramdır. Kaldı ki Müslümanlar gayr-ı müslim ülkelerin bankalarındaki cüz’î bir faizle bekletilen dövizleriyle bu ülkenin iktisadına hizmet etmiş, katkıda bulunmuş olurlar.
Sakarya il müftülüğü

Bu kategoride yer alan Haram mal ile helal mal birbirine karışmış ise ne yapılır, karışma oranları önemli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yurt dışında faizle ev satın almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.