Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:35
dinisorular
Yönetici

1/korsan taksiçilk yapmak kul hakkına girermi 2-kadının çalışması ve kazandığı para harammıdır

1/korsan taksiçilk yapmak kul hakkına girermi 2-kadının çalışması ve kazandığı para harammıdır

Kayıtsız Üye
1/korsan taksiçilk yapmak kul hakkına girermi 2-kadının çalışması ve kazandığı para harammıdır


Cevap: 1/korsan taksiçilk yapmak kul hakkına girermi 2-kadının çalışması ve kazandığı para harammıdır

Yetim
1.sorunuza cevap: Ticari taksiciler kanunlara uyarak ve vergisini ödeyerek, korsan taksiciler ise kanunsuz ve vergi ödemeden bu işi yapmaktadırlar. Bu sebepten korsan taksicilik yapmak kul hakkına girer. Ruhsat sahibi başkalarının hakkını gasbetmektir.

2.sorunuza cevap: Dinimiz kadının çalışmasını yasaklamamıştır. Allah Teala : "… Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh’ın lutfundan nasibinizi isteyin…" (Nisa 4/32) buyurarak bu konuda kadın ile erkek arasında bir fark olmadığını belirtmiştir. Ancak kadının çalışırken tesettür ve mahremiyet gibi konulara dikkat etmesi gerekir. Bu şartlarda kadının kazandığı helaldir.

Bu kategoride yer alan Yurt dışında faizle ev satın almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

1/korsan taksiçilk yapmak kul hakkına girermi 2-kadının çalışması ve kazandığı para harammıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.