Anasayfa
30 Nisan 2023, 12:18
sizden02
Abone

İmanım Kayıp Gidiyor

İmanım Kayıp Gidiyor

Hiss1
Selamun aleyküm. Namaza başlayalı 6 ay oluyor. Bu 6 ay zarfında bırakmayı hiç düşünmedim ama son günlerde aklıma gelip duruyor. Rabbımı çok seviyorum elhamdülillah, ama gel gelelim namaza durunca aklım o hariç her yere gidiyor. Aklımı namaza veremiyorum. Kalbimi hiç veremiyorum. Eskiden huşu içerisinde kılardım, şimdi namazda sırıtmadığım kalıyor. Zaman zaman namazdan sıkılıyorum. Misal az önce yatsıyı kıldım. Sadece farz ve vitiri. Neden? Çünkü hem canım hiç istemiyordu hem de (af edersiniz) tuvalet ihtiyacım gelmişti. Aklıma gelen neredeyse her günaha tevbe etmiştim, ama son zamanlarda bazılarını bozmaya başladım. İçimde Hz. Muhammed(Sav)’e dair bir sevgi hissetmiyorum. Adım gibi biliyorum, görsem "Ya Resulullah, ya resulullah" diye diye boynuna atlar, yüzümü mübarek sakallarına sürerim. Ama içimde o sevgiyi hissedemiyorum. Secdeye kapanınca hatırıma namaza başladığım o ilk günleri getiriyorum. Ben "namaza başlayacağım" dedikten sonra gelişen olay sürecini ve geçenlerde Mum hocamın yazdığı bir cümleyi :"Nice insanlar vardır, çok amel eder ama imanı yoktur." Belki kanım birden ısınır, birden bir sevgi hissederim diye. Arada olur çünkü. Ama olmuyor. Sanki imanımı kaybediyormuşum gibi hissediyorum. Bu bir vesvese midir yoksa gerçek midir? Çaresi var mıdır? Allah rızası için bir yardım edin…


Cevap: İmanım Kayıp Gidiyor

تقاضا
Bana da zor geliyor bazen namaz bunun üstüne bir de şeytan ‘Kılma ne olacak?’ deyince hemen aklıma ya 80 yıl cehennem geliyor. Bu sefer en fazla 10 dakikamı almayacak ve bu sayede Allah’ın izniyle sevap kazanacağım bir işi neden yapmadığım aklıma geliyor. Yani Yaradan Rabb’ime (c.c) şükürler olsun bu kadar verdiği nimet ve rızk yanında bizden günde 5 vakit namaz istiyor.

Okudunuz mu?  Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım?

Bunlar şeytanın vesveseleri hele bu zaman diliminde imtihanımız çok zor kardeşim. Sen namazını kılmaya devam et şeytanı dinleme , nefsini de dinleme onlar kötülüğü emreder. Sen Allah’ın emirlerini yerine getir İnşAllah. Ve daha çok ALLAH’ı an.

İki tip insan vardır vaktini beşe bölenler , vaktini boşa bölenler.


Cevap: İmanım Kayıp Gidiyor

Hiss1
Allah razı olsun kardeşim. Direneceğiz bakalım …


Cevap: İmanım Kayıp Gidiyor

asker1
kardeşim namaz kılmamakla 80 yıl cehennemin ne alakası var inan ki bir ilişki kuramadım


_müberra_
kardeşim günlük zikirin var mı mesela
100 istğfar
100salavat ı şerif
100 ihlası şerif
100kelimei tevhid
100 tesbih duası
bunlara devam et,eğer hiç yapamazsan boş olduğun zamanlar içinden" laa ilahae illAllah ,Muhammedürresulullah" sürekli söyle ,unutma ki aldığımız nefesden dahi hesaba çekileceğiz


asker1
bu yazdğınız rakamlar nerede geçer kardeşlerim? bunun dayanağı nedir? neye göredir_?

Okudunuz mu?  Kıyametin kopmasını istemek yanlış bir düşüncemidir ?

Hiss1
müberra kardeşim, genellikle namazdan sonra 33 subhanAllah, 33 elhamdülillah, 33 Allahu ekber, üstüne de 25 la ilahe illAllah derim. Beş vakit namazla birlikte günde 100 defa oluyor ve bunun faziletli olduğuyla ilgili bir hadis vardı. asker1 kardeşim, onlar hadislerde geçer.


By JoKer
Kardeşim ben sana ilacını söyleyeyimmi..
Namazda kamet getir. Yatsından sonra Amenerrasulu oku. Yatarkende oku.
Namaz kıldıktan sonra 33 defa subhanAllah. 33 defa elhamdulüllah 33 defada Allahu ekber diyiniz.
Yatağınıza yatacağınız vakit 33 defa subhanAllah 33 defa elhamdulülüllah ve 34 defa Allahu ekber diyiniz.
her namazdan sonra. secdeye kapanıp ( bu bir yerde geçmiyor ama secdeye kapanmayı ben yapıyorum ) SubhanAllahi velhamdulillahi vela ilahe illAllahu Allahu ekber.
Eğer vesvese yine gelirse. dua edip Allahım ,şeytandan ve vesveselerinden sana sağınırım. diyip sol tarafa 3 defa tükürmek.

sabah kalkarken akşam yatarken 10 defa inna lillahi ve inna ileyhi raciun. diyiniz.
şuan bende vesveden eser yok. inşAllah sizdede olmaz.
kolay gelsin. Allahın selamı rahmeti mağfiret ve hidayeti hepimizin üzerine olsun.


_müberra_
< bu yazdğınız rakamlar nerede geçer kardeşlerim? bunun dayanağı nedir? neye göredir_? >
,ya acaba islam kaç çeşit ,ben burada bildiğimi de unuttum desem yeri yani
yok şu uyduruk,yok bu bidat,yok o şirk ,kusura bakmayın tek size mahsus değil sitemim
dışardan birine imanını nasıl kurtarttıra bil,irim davası ,bi taraf burda ibadetin şekli sorgulanıyor ,bu dahamı elzem
aslında bu tesbihleri ben de yapamıyorum ,keşke dünya işne dalmasam da ,ama elimden geldiği kadar bazısını çekiyorum ,nerde yazar dayanağı bir tarafa siteye arttırırsanız var,en azından her birinin ayrı fazileti var

Okudunuz mu?  Yeter artık sözü Talakta kinayeli söz grubuna girer mi.

ozayir
Evet kardeşim Bende senin gibi ilk başladıgımda çok gayretliydim bu Allah’ın Rahman isminin tecellisidir.İlk basamaktır.Bu zamanda çok zikir edersin çünkü Allah’ın korumasındasın.Sonra imtahan zamanıdır.Tek kalırsın bu zamanda çok zorlanırsın ama hiç vazgeçmiceksin.

Gelen vesveseler Şeytanın oyunudur.Örneğin namazda yellendigini zannedersin ama halbuki şeytan makatına dokunur ses yada koku hissedmedikçe devam edilir bu durumda seni vaz geçirmeye çalışır.

Kısacası tek yolu Ölmeden ölmektir.Ruhunu Azrail a.s den önce ulaştırmaktır.Bunun yolu mürşiddir.Mürşidinin sana verdigi zikir dersleri ile feraha ereceksin inşAllah…


şükrü_01
Kardeşim ben sana diğer kardeşlerim gibi zikir dersi veya şeytana tükürme veya mürşidin verdiği zikirleri yapma gibi tavsiyelerde bulunmayacağım. Kardeşim senin şimdiye kadar yapmış olman gereken birşeyi hatırlatacam. Senin durumun çok normal kardeşim. 6 ay önce namaza zevkle başlamışsın ama şu anda pek iyi gitmiyor durumlar sanırsam. İlk günlerde olan namazın tadı her geçen gün azalmaya başladıki şu andada bırakmak geliyor içimden diyorsun bu çok normal. Çünkü sana namazı kılman gerektiğini söyleyen veya tavsiye eden her ne şekilde olursa olsun senın namaza başlamanı sağlayan kişi senin temelini de sağlamlaştırması lazımdı. Bir binada temel sağlam olursa binada sağlam olur. Namazın temeli sağlamsa İslamın direği olan namazda sağlam olur velhasıl dinin sağlam olur. İşte Namazın temeli İlim ve edeptir. Öncelikle şu soruyu sor kendine : Namaz Nedir ? Namaz Niçin Gerekli ? Nasıl bir namaz ? bu üç soruya cevap verir ve ahlakınıda güzelleştirirsen artık namazı bırakman zor olur. Bu sorulara cevabı ve aynı zamanda ahlakıda Kuranda arayacaksın. Üstüne basa basa söyleyeyim KURAN.. Çünkü islamın bozulmamaış tek kaynağı kurandır. Kuran insanı dosdoğru yola ulaştırır , öğüt verir… Mealen :
Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.
Onlar gayba inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.
Bakara 2 ve 3. ayetler
Dikkat edersen kardeşim yukarıdaki ayetlerde onlar namazı dosdoğru kılarlar diyor. Yani takvalı olan kullar namazı DOSDOĞRU kılarlar. Dikkat edersen namaz kılarlar felan yazmıyo.. Bastırarak söylüyo DOSDOĞRU…. yani onlar uyduruk namaz kılmazlar namazlarından gafil değillerdir. Onlar namazda Allahın önünde saygı ile eğilirler. Onlar huşuludurlar.. Bu yazdıklarımın hepsi ayettir kardeş . Namaz hakkında söylenmiş diğer ayetlerden derledim. Muhakkak namaz, insanı bütün kötülüklerden alıkoyar" (Bakara 110) yani senin kıldığın namaz gerçek namaz dosdoğru namaz olması için o namazın kabul olduğunu ve Allahın rızasını kazanma yolunda olduğuna ipicu olarak ne diyo Allah ? Namaz insanı kötülükten alıkoyar. senin kıldığın namaz seni kötülüklerden, hileden, boş işlerle uğraşmaktan, kalp kırmaktan, alıkoymuyorsa demekki sen namaz kılmamışsın yatıp kalkmışşsın . Çünkü namaz insanı kötülüktan alıkoyar buyruyor Allah. Ama nasıl bir namaz ? Ben nasıl bir namaz kılacamki beni kötülükten uzaklaştıracak diye bir sorsan kendine şu cevabı alman gerekir : Mutmain, huzurlu, huşulu, anlayarak kılınan, kılarken bile zevk alacağın bir namaz seni kötülükten alıkoyar. Bunu başarmanın tek yolu ise Allahın kullarına öğütler yağdırdığı ve onun kelamı olan Kuranı anlayarak okuman ve emirlerini hayatında yaşayarak uygulamandır. Kardeşim emin ol kuranı anlayark yaşarsan şu haline namazı bırakmak istediğe bile ağlayacan , vehameti görcen.. Kardeşim unutma namaz yoksa bir kul oalrak Allahın rızasını kazanamazsın.. Allahın kesin emrini hiçe saymak müslümanlıktan uzaklaşarak kafirliğe doğru koşmaktır. Vesselam.! Allahın selamı ve hidayeti bütün mümin kulların üzerine olsun..











Okudunuz mu?  Bir kimsenin günah işledikten sonra tekrar günah işlemesi ilk günahın cezasıdır

ozayir
Peki bu adam kendi kendine mi ögrenicek Kuranı Kerimi ben ne dedim Murşid’in anlamını bilmiyormusun sanırım.Mürşid öğretmendir.Ne ögretir? Kelamı ögretir.Edebi usulleri sünneti zikri ögretir.


Mürşidimize veya devrin imamı kimdir sorusunu kimseye değil , fatiha süresinin 5. ve bakara suresinin 45,46. ayetleri gereğince sadece Yüce Rabbimizden sormak gerekir inş..

Okudunuz mu?  Domuz yağı veya alkol bulunma ihtimali olan gıdaları yemek caiz olur mu?

Bu gün ki önde gelen cemaat liderlerinin neden devrin imamına tabi olmadıkları bilmiyoruz.Ama tabi olanlar vardır.
Peygamber (s.a.v) efendimizin hadisi vardır "Zamanının imamına arif olmadan ölen cahiliye üzerine ölmüştür"

Peygamber (S.A.V.) efendimzin tavsiye ettiği iki türlü namaz vardır,
1. İstihare namazı,
2- İstiane (Hacet ) namazı,

Okudunuz mu?  Erkek arkadaş ile görüntülü konuşmak

Fatiha suresinin 5. ayetinde Yüce Rabbimzie niyazımız şöyledir.

1 / FATİHA – 5 : İyyâke na’budu ve iyyâke nestaîn(nestaînu).
(Allah’ım!) Yalnız Sana kul oluruz ve yalnız Senden İSTİANE (mürşidimizi) isteriz.

Maide suresinin 35. ayetinde Allah’tan vesileyi (yani mürşidimizi) istememiz emerediliyor.

5 / MAİDE – 35 : Yâ eyyuhellezîne âmenûttekûllâhe vebtegû ileyhil vesîlete ve câhidû fî sebîlihi leallekum tuflihûn(tuflihûne).

Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı, teslim olmayı dileyenler); Allah’a karşı takvâ sahibi olun ve O’na ulaştıracak vesileyi isteyin. Ve O’nun yolunda cihad edin. Umulur ki böylece siz felâha erersiniz.

Bunun da nasıl isteneceğini Bakara 45-46 da Yüce Rabbimiz şöyle emrediyor.

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla şampuan yerine saç kremi ile yıkanmışım sizce gusül abdestim kabul olurmu

2 / BAKARA – 45 : Vesteînû bis sabri ves salât(sâlâti), ve innehâ le kebîretun illâ alel hâşiîn(hâşiîne).
(Allah’tan) sabırla ve namazla istiane (yardım) isteyin. Ve muhakkak ki o (hacet namazı ile Allah’a ulaştıracak mürşidini sormak), huşû sahibi olanlardan başkasına elbette ağır gelir.
istiane : Yalnız Allah’tan(cc) istenen yardım

2 / BAKARA – 46 : Ellezîne yezunnûne ennehum mulâkû rabbihim ve ennehum ileyhi râciûn(râciûne).
O (huşû sahipleri) ki; onlar, Rab’lerine (dünya hayatında) muhakkak mülâki olacaklarına ve (sonunda ölümle) O’na döneceklerine yakîn derecesinde inanırlar.

Bunun için hacet namazı kılarak Yüce Rabbimizden mürşidimizi veya devrin imamı kimdir diye gönülden sorarsak Allah(c.c.) huşuya ulaşanlara muhakkak gösterir inş…

Hacet namazının tarifini vereyim inş…

Bu namazdan önce Allah’a ulaşmayı dilemek çok güzel olur inş…
"Yarabbi dünya hayatını yaşarken ruhumu sana ulaştır" diye kalbden bir dilek dileyin inş..

Bu dileği dilemeyenler ateşe gider diyor Yüce Rabbimiz Yunus 7-8 ayetlerinde,

10 / YUNUS – 7 : İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme’ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).

Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

10 / YUNUS – 8 : Ulâike me’vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).

Okudunuz mu?  Açık yara ile gusül abdesti

HACET NAMAZI

Hacet namazının perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde veya kandil gecelerinde kılınması asildir. Ama bütün gecelerde kılınabilir. Önce boy abdesti alınır. Sonra hacet namazına niyet edilir.
Namazda aşağıdaki âyetler okunur:
1. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
2. Rekâtin sonunda : Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik
3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Namaz tamamlandıktan sonra Allah’tan hacet neyse o istenir. Allah’tan mürsid istemek veya devrin imamını sormak için bu namaz kılındıysa mürsid veya devrin imamı istenir.
Bu namazdan sonra hiç konuşmadan yatmak gerekir. Yatarken kıbleyi sağa alacak şekilde yatak kurulur. Vücudun ön cephesi kıbleye çevrilerek yanüstü yatılır, 3 Âyetel Kürsî okunur ve Allah’tan mürsid istenir. Eğer kişinin haceti mürsid değil de başka bir hedefe ulaşmaksa (zahirî veya batinî bir hedef olabilir) o hedefe ulaşmak istenir. Sessiz zikir (hafî zikir) bu istekten sonra baslar. Yanüstü yatıldığı için sağ kulak yastığa gelecektir. Bas biraz sağa, sola oynatılarak kulakta kalbin atışlarının, basınç sebebiyle rahatça duyulacağı pozisyona gelinir. Ve kalbin her çift atışında "Allah, Allah" diyerek kişi Allah’ı zikr-i hafî ile (yani sessiz olarak) içinden zikredecektir.
Eğer ilk namazdan sonra yatıldığında bir şey görülmez ise tekrar tekrar, her perşembeyi cumaya bağlayan gece namaza devam edilmelidir. Her gece de kılınabilir.

Okudunuz mu?  İmanın şartlarında kadere iman var mı?

_müberra_
< Kardeşim ben sana diğer kardeşlerim gibi zikir dersi veya şeytana tükürme veya mürşidin verdiği zikirleri yapma gibi tavsiyelerde bulunmayacağım. >
< Onlar gayba inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar. >
acaba burdan "gayb" manası nedir???tasavvuf yolunda gitmeyene müşahade yolu nasıl açılır ,diyelim çabası ile açıldı ,bu defa şeytanın onu daha tehlikeli sapıtmayacağı ne belli ,nitekim kardeşlimizinde sorusu bu minvalde
< Bunu başarmanın tek yolu ise Allahın kullarına öğütler yağdırdığı ve onun kelamı olan Kuranı anlayarak okuman ve emirlerini hayatında yaşayarak uygulamandır. >
yüce Kitabımız evet bizim tek öğütcümüz ,acaba niçin hepimiz ,veya tüm insanlık bunun bilincinde değil ,niçin o ışıkda gidemiyoruz ,hadi duymayanı bilmeyeni geç ,ya bilmesine rağmen ,hatta hafız olup da ,Kuranı yaşamayana ne demeli ,
işte demekki bilmek ile nasb olunmak ayrı ,işte bu dahi yine aczımıza işaret
o halde elimizden tutacak ,bir kılavuza ihtiyaç vardır ,ben bu şeyh ,şu şeyh demiycem ,islam alimlerini seveni ,veli kullarını seveni,halis niyele "keşke onlar gibi olabilsem" diyeni, ve çaba göstereni Allah da sevecektir ve elinden tutacaktır,meşrebine uygun mürşidede seni ulaştıracaktır

Okudunuz mu?  Gusul vesvesesinden dolayı psikolojim bozuldu

Hiss1
Allah razı olsun kardeşlerim. Zamanında da çok aklıma takılıyordu ben namazı niçin kılıyorum diye. Acaba cennet için mi kılıyorum diye düşünüp duruyordum. Halbu ki cennet aklımın ucundan bile geçmiyordu, sadece "Allah dostu olmak" geçiyordu.
Doğru söylüyorsunuz namazın ne olduğu kavramak gerekir. Namaza başlamam için bana kimse tavsiye vermedi. Sadece ansızın bir gün video izlemiştim. videonun verdiği mesaj özetle şuydu: "Namaza öldükten sonra mı başlayacaksın?" O an dedim kendime "ben namaza başlayayım" diye. Sadece küçük bir cümleydi. O an için niyet etmiştim. Yaz tatilinde başlayacaktım ama daha önce başladım. Hayatıma renk, ve bir anlam geldi. Şimdi ise üzülüyorum ibadetten sıkılıyorum diye. Ama bir yolunu inşAllah bulacağım…

Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanım Kayıp Gidiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.