Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Kuran-ı Kerim hatmi sonunda veya kısa süre muavvezeteyn sureler okununca arasında neden tekbir getirilir?

Kuran-ı Kerim hatmi sonunda veya kısa süre muavvezeteyn sureler okununca arasında neden tekbir getirilir?

Kayıtsız Üye
Kuran-ı Kerim hatmi sonunda veya kısa süre muavvezeteyn sureler okununca arasında neden tekbir getirilir?


Cevap: Kuran-ı Kerim hatmi sonunda veya kısa süre muavvezeteyn sureler okununca arasında neden tekbir getirilir?

Muhasibi
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) böyle yapmıştır, yani sünnettir, bizde sünnete uyuyoruz. Hz. Peygamber(a.s.m) –Nübüvvetin ilk yıllarında- bir müddet vahyin kesilmesi üzerine çok üzülmüştü. Müşrikler kendisinin Rabbi tarafından terk edildiğini söylemeleri onu daha da üzmüştü. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını bildiren Duha Suresi indiğinde, sevincinden "Allahu ekber” demişti. Onun için Duha Suresinden itibaren okunan her surenin sonunda birer defa "Allahu ekber” demek sünnettir.Bu nedenle Hatim duası esnasında, Duha Suresinden sonraki sureler; özellikle İhlas-Felak-Nas Sureleri okunurken bu tekbirler getirilir.
Diğer bir rivayette göre ise bunu bizzat Peygamber Efendimiz tavsiye etmiştir: Übey bin Ka’b (ra) Kur’ân-ı Kerîm’in küçük sûrelerini Peygamber’in (sav) huzurunda okudu. Peygamber (sav) de her sûrenin sonunda tekbir getirmesini söyledi. Ebû Bekir (ra) Dûha sûresinden itibaren her sûrenin sonunda tekbir getirilmesini hoş gördü. (Hakim, el-Müstedrek, III, 304.)

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde aklımızı kullanmamızı isteyen ayetler

muavvezeteyn surelerini, kuranda kisa surelerin arasinda neden tekbir getirilir, son 22 surenin sonunda neden Allahuekber denir

Bu kategoride yer alan İnne ve kardeşleri harflerinin geçtiği ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı Kerim hatmi sonunda veya kısa süre muavvezeteyn sureler okununca arasında neden tekbir getirilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.