Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:43
missa92
Abone

Başa kakmak hakkında hadisler

Başa kakmak hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
Başa kakmak hakkında hadisler nelerdir Başa kakmak ile ilgili hadis örnekleri paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Başa kakmak hakkında hadisler

imam
BAŞA KAKMAK HADİSLERİ

Yapılan bir iyiliği yüze vurup ondan sözetmek.
Dinimizin yasakladığı kötü davranışlardan biri de "başa kakmak"dır. Yapılan yardım ve iyilik hiç bir zaman başa kakılmamalıdır. Başa kakılarak yapılan sevabın yararı yoktur. İyilik yerine fenalık yapmamak gerekir. Hiç şüphe yok ki, başa kakmanın vereceği üzüntü, maddî yardımın sevincinden çok daha fazla olur.

Peygamber Efendimiz hadislerinde şöyle buyurmaktadır:

"Üç sınıf insan vardır ki Allah Teâlâ kıyamet gününde bunlara iltifat buyurmaz, yüzlerine bakmaz, onları tezkiye etmez, korumaz. Onlar için can yakıcı bir azap vardır. Bunlar: Elbiselerini kibirlenerek yerlerde sürüyen, yaptığı iyiliği başa kakan ve satılık eşyasını yalan yeminle kıymetlendirmeye çalışan kimselerdir. " (Müslim, İman, 171; Ebû Davûd, Libas, 25; Nesâî, Buyû, 5; İbn Hanbel, V, 148, 158)
Yine Peygamberimiz (s.a.s.):
"Düzenbaz, cimri ve yaptığı iyiliği başa kakan kimse Cennet’e giremeyecektir (ilk girenlerden olmayacaktır). " buyurmakta ve böylece başa kakmanın ne kadar kötü bir davranış olduğunu, ahirette insanı ne büyük felâketlere sürükleyeceğini anlatmaktadır.


yapılan iyiliği başa kakmak ile ilgili hadisler, yapılan iyiliği başa kakmak hadis, iyiliği başa kakmak ile ilgili sözler

Bu kategoride yer alan Allahümme Rabben-nas müzhibel-bes üşfi enteş-şafi la şafiye illa ente üşfi şifaen la yüğadiru sekamen başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başa kakmak hakkında hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.