Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa04
Abone

Anne baba bulunmadan dini (imam nikahı)

Anne baba bulunmadan dini (imam nikahı)

Kayıtsız Üye
selamunaleykum ben nişanlımla imam nikahı kıymak istiyorum ama daha evlenmemize 2 yıl var . benim sorum ailelere söylemden iki şahitle imam nikahı kıyılır mı. çünkü yan yana bulunuyoruz sürekli haram oluyor pişman oluyorum. evlenmemize uzun bir süre olduğu için ailesine nikah yapmak istediğimi söyleyemiyorum. şafilerde aile rızası arandığını biliyorum ama zaten ailelerimizin rızası olmasa su an nişanlı olmazdık.

Okudunuz mu?  Evimizin huzuru için okunacak dualar

Yorum: Anne baba bulunmadan dini (imam nikahı)

Ensar
ve aleyküm selam, sevgili kardeşim sizin aileniz ve karşı tarafın ailesinden habersiz bir şekilde evlilik yapmanızdan dolayı ilerde size sorun oluşturabilir. Herkesin rızası var olduğuna göre gizli yapmanın bir anlamı yoktur. Yanyana durmanızı gerektiren sebep nedir bilinmez ama ayrı durmanız da yarar vardır, beraber kalmanız sizin için asla doğru, helal sayılmaz. Her iki taraf anlaşıp düğünü erkene almayı karar kılmak için onlarla konuşun. Allah ın rızasına uymanız dileğiyle…

Okudunuz mu?  İstiğfar duasının seyyidi - Seyyidül İstiğfar duası arapça türkçe

dini nikah olmasi için kizin babasinin olmasi şart mi, imam nikahında anne baba olmalı mı, imam nikahinda kızın babası veya annesi olmak zorunda mi

Bu kategoride yer alan Yemin edip sonra pişman olan kişi yeminini nasıl bozar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne baba bulunmadan dini (imam nikahı) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.