Anasayfa
21 Mayıs 2023, 18:51
sizden2
Abone

Rap Müzik dinlemek günah mı ?

Rap Müzik dinlemek günah mı ?

batu123
Rap müzik caiz mi?

belli başlı rapçıler var ceza gibi bunlar ın müziklerini dinleye bilir miyiz yada eminem anasına küfür ediyor şeytana ediyor mus ingilizcem yok anlayamıyorum lakın möüzikleri hoşuma gidfiyor ….

SİZDEN İSTEDİĞİM KÜFRE GEREKTİİRECEK MÜSTEHÇEM ŞEYLER YOK SADECE BUNU CEVAPLIIYIN GÜNAH MI DEĞİL Mİ

Okudunuz mu?  Bu meni midir ?

Cevap: Rap müzik günah mı?

@hmet
Boş işler bunlar
Zaten müzik caiz değil formda müzik yaz arama yap oku


Cevap: Rap müzik günah mı?

HamzaAdam
Şu an Ahir Zamandayız, İnsanın önde gelen vazifeleri vardır, bunlar İmanı Kurtarmak, Kendine farz kılınan ibadetlerini yapmak, 7 Büyük Günahdan Kaçınmaktır. Ve elinden geldiğince küçük olan günahlardan da kaçınmaktır. Bize emredilen "Yarın ölecekmiş gibi Ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi Dünya’ya çalış" tır. İnsanın türlü türlü ihtiyaçları vardır. Bunlardan biri de eğlencedir. Uhrevi ve Dünyevi vazifelerimizi ve sorumluluklarımızı engellemeyecek şekilde, aşırıya kaçmadan eğlenmek günah değildir. Aksi takdirde günahtır. Dinlediğin müzik, eğer sende kötü hisler uyandırıyor, şehvetini kabartıyor, isyankar hisler uyandırıyor, çirkef şeyler aklına getiriyorsa, sende yalnızlık, umutsuzluk, çaresizlik gibi hisler uyandırıyorsa bunları dinlemen doğru değildir. İnsanın uğraştığı, baktığı, dinlediği, seyrettiği şey kendine bilinç veren, kendinde güzel hisler uyandıran, düşündüren ve öğreten şeyler olmalıdır. Bu çerçevede düşünmek lazım.

Okudunuz mu?  Kabire ilk giriş

Yorum: Rap Müzik dinlemek günah mı ?

Kayıtsız Üye
HamzaAdam gibi konusun canımı ye eyvAllah

@hmet iyisin hoşsun eyvllah ama senin de yaptığın her iş dolu mu ?
bir şeyi açıklar HamzaAdam açıklasalar sorun yok nedeninide söylemelisiniz kardeşim


Vuslat79
Sevgili din kardeşim zamanimiz kısıtlı ve güzel bir şekilde değerlendirmeliyiz. Dinleyeceğin müziklerin ahiretin için faydası var mi yok mu? Öncelikle bu soruyu kendimize sorup cevabını alalım.

Okudunuz mu?  Mezar taşı üstüne söz yazmak günah mı?

rap dinlemek günah mı, arabesk rap dinlemek günah mı, rap dinlemek günah mıdır

Bu kategoride yer alan Küfürden tövbe etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rap Müzik dinlemek günah mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.