Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:35
dinisorular
Yönetici

Kafire saygıyla ilgili

Kafire saygıyla ilgili

Kayıtsız Üye
Müslüman bir kişi bir kafire saygılar kullanırsa bunun hukmu ne. Olur delille açikla


Cevap: Kafire saygıyla ilgili

Muhasibi
ehl-i kitapla veya dinsizlerle ticaret yapmak, onların faydalı sanatlarını ve ilmi buluşlarını almak ve onlarla iyi ilişkiler kurmak elbette gerekli ve zaruridir. Nitekim Peygamber Efendimiz (ASM) "İlim Çin’de de olsa gidip alınız.” buyurarak bu gerçeği ifade etmektedir.

Okudunuz mu?  Ateiste kafire kız verilmesi ve Şii ile evlenmek

Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin şu tespitleri konuya ışık tutacak ve yanlış değerlendirmelere engel olacaktır:

"Binaenaleyh onlarla dost olmamız, medeniyet ve terakkilerini istihsan ile iktibas etmektir. Ve her saadet-i dünyeviyenin esası olan asayişi muhafazadır. İşte şu dostluk, kat`iyyen nehy-i Kur`anîde dâhil değildir”.(Münazarat, s.33)

Okudunuz mu?  Cam Kırıklarının üzerinden Araba Geçti Kul Hakkı Var Mı

"Ehl-i kitabdan bir haremin olsa elbette seveceksin.”(Münazarat, s.32)

Nitekim onlardan kız almak ve onların kestiğini yemek caizdir. Ehl-i kitaptan bir hanımla evlenen bir Müslüman, onu hanımı olduğu yönüyle sever. Ama o hanımının Yahudiliğini veya Hıristiyanlığını sevemez.

Dinsiz olan anne babaya da elbette saygı duymak gerekir. Aksi halde nasıl tebliğ yapılabilir.

Bu kategoride yer alan Kişi adak adadıysa üzerinden zaman geçip ne adadığını tam olarak hatırlayamıyorsa ne yapmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafire saygıyla ilgili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.