Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:20
missa03
Abone

İnsanlar tarafından anlaşılamamak (kimse beni anlamıyor ile ilgili)

İnsanlar tarafından anlaşılamamak (kimse beni anlamıyor ile ilgili)

Kayıtsız Üye
kimse beni anlamıyor ile ilgili performans görevi olarak seneryo halinde yazma bu performans görevi üç sayfadan az olmayacak


Cevap: İnsanlar tarafından anlaşılamamak (kimse beni anlamıyor ile ilgili)

Desert Rose
Evet, hiç ama hiç kimse beni anlamıyor!

Hiç kimse beni dinlemiyor! Ayrıca hiç kimse beni önemsemiyor ve de sevmiyor!

Sevgili anlaşılamayanlar, ben çok merak ediyorum ve izninizle de, en azından anlamaya çalışmak adına birkaç soru sormak istiyorum;

Öncelikle tüm bu çıkarımlara nasıl varıyorsunuz?

Bu sizi anlamayan, hiç kimse kimdir? Ben, bu hiç kimsenin kim olduğunu hep merak etmişimdir mesela ve de ayrıca sizi anladığında ne olacağını da?

Okudunuz mu?  Misk amber faydaları nelerdir?

Ya da şöyle sorayım; bu hiç kimse sizi anladığında ne olacağını umuyorsunuz?

Birileri sizi anladığında, her şey olduğundan daha mı güzel ve sorunsuz olacak?

Birileri sizi dinlediğinde, anlatacak daha çok ve daha güzel şeyleriniz mi olacak?

Ya da birileri sizi önemsediğinde ve sevdiğinde, siz de kendinizi daha çok mu önemseyecek ve seveceksiniz?

Peki, bir de, hep beraber resmin sadece bizim olduğumuz kısmına değil de tümüne bakmayı deneyelim bakalım neler göreceğiz!

Siz acaba, sizi anlamayanlara kendinizi gerçekten anlatabiliyor musunuz ve onlarda anlattıklarında siz de onları dinliyor musunuz?

Okudunuz mu?  Vefa ile ilgili yazılar

Ya da anlatmak için hep birilerinin sormasını mı bekliyorsunuz yoksa size ulaşmaları için onlara bir şans verip ilk adımı siz mi atıyorsunuz?

Önce siz kendinizi önemsiyor ve seviyor musunuz yoksa ancak birileri sizi sevdiğinde ve önemsediğinde mi değerli olduğunuzu düşünüyorsunuz?

Dünyada anlaşılamayan tek insanın siz olduğunuzu mu sanıyorsunuz, diye sorarsam da kızacaksınız belki ama ben bu anlaşılamayanlardan o kadar çok tanıdım ki, tek anlaşılamayanın siz olmadığınızı rahatlıkla söyleyebilirim.

Hatta bu dünyada anlaşılan tek insanın ben olduğumu bile düşünüyorum bazen de diyebilirim çünkü ben hiç anlaşılamamaktan şikayet edemedim bu güne kadar. Ne acı! Ama anlaşılamayan çok fazla insan tanıdım.

Okudunuz mu?  Avret yerini görmek guslü gerektirir mi

Bunca anlaşılamayan dinledikten sonra sonuç olarak, bunların en önemli ortak özelliklerinin;

dünyadaki önemli ve anlaşılamayan tek varlık olduklarını düşünerek kendilerine acımak, bu sebeple de kendilerine zarar verecek şeyler yaparak bunun suçunu da hep başkalarına atmak olduğunu söyleyebilirim.

Muhtemelen böyle söylediğim için pek çok kişi bana kızacaktır ama sorun değil çünkü benim herkes tarafından anlaşılmak, sevilmek ve önemsenmek gibi bir sorunum yok nasıl olsa!

Anlaşılmak istiyorsanız eğer, lütfen ilk olarak siz kendinizi anlamaya çalışın; kim olduğunuzu, ne istediğinizi, ne istemediğinizi, neler yapabileceğinizi, neler yapamayacağınızı… Siz kendiniz anlamazsanız, başkalarına nasıl anlatırsınız ve de onlardan sizi anlamalarını nasıl beklersiniz.

Okudunuz mu?  Dağların yer değiştirdiğini görürseniz inanın insanın huy değiştirdiğini görürseniz inanmayın

Ve lütfen dinleyin; önce kendinizi, sonra da çevrenizdekileri dinleyin. Çevrenizdeki insanları bir dinleyin bakın, aslında herkesin, kendi sorunun kendisi için ne kadar önemli, diğerlerininkininse ne kadar sıradan olduğunu düşündüğünü göreceksiniz.

Ve aslında tek sorunu olanın siz olmadığını anlayacaksınız.

Ve en önemlisi değerli olduğunuzu, sadece var olduğunuz, hayatta olduğunuz, insan olduğunuz için değerli olduğunuzu bilmek için bunu size birilerinin söylemesini beklemeyin çünkü bunu duymak için ömrünüzün sonuna kadar bekleyebilirsiniz.

Ve beklerken de kendi kendinize, hiç kimsenin sizi anlamadığı, sevmediği, dinlemediği masalını anlatıp, bir sürü geri dönüşü olmayan hatalar yapar ve yine bu söylemin arkasına saklanır durursunuz. Bir bakarsınız ki geri dönüşü olmayan bir yola girmişsiniz ve hala anlaşılmayı bekliyorsunuz.

Okudunuz mu?  Tecvitsiz okunduğunda anlamın nasıl değiştiğini öğrenmek istiyorum

Lütfen, anlaşılmak istiyorsanız sürekli olarak anlatın, bıkmadan usanmadan, birisi sizi dinleyene kadar anlatın, sesinizi duyurana kadar bağırın gerekirse ama bunun için ilk olarak, sizi tanımayan insanlar için bile çok değerli olduğunuz gerçeğini kabul edin.

Ama lütfen, hiç kimse beni anlamıyor gibi boş söylemlerin arkasına saklanıp kendinize zarar verecek hatalar yapıp, bunlar için de başkalarını suçlamayın.

Siz değerlisiniz! Biz bunu biliyoruz ama önemli olan bunu sizin de bilmeniz ve inanmanız aksi takdir de bizim bunu bilmemizin hiçbir anlamı olmaz, inanın!

Okudunuz mu?  Haram yiyenin ibadetinin ve kumarda kaybedenin ibadetinin hükmü

Hülya Yeltepe


Yorum: İnsanlar tarafından anlaşılamamak (kimse beni anlamıyor ile ilgili)

Kayıtsız Üye
ben senin kim olduqunu bilmiyorum… ama tabi her kes onlarin anlasilmadiqini dusunur… ama kendini anlatmak için hiç kimseye guvenmiyosan…yani daha acik soyleyeyim… ben hiç kimseye kendimi anlatacak kadar guvenmiyorum..ve gercekten sevenler var ama… hiç arkadaşim yok çok sosyel biriyim.. ve ozel olduqumu biliyorum… ama hiç kimseyle normal seyler komusamiyorum sirrimi hiç kimseye soyleyemiyorum… basima oyle bissey geldikki hiç kimseye anlatamiyorum… ve ruhsal anlamda gercekten çok yalnizim.. ama bir seyde soyleyeyimmi.. ben kendi çok ozel hiss ediyorum.. gercekten çok oz hiss ediyorum… ve basima ne kotuluk gelirse gelsin kendi kendime soyluyorum savas vaz gecme savasirsan bu cehennemden cikarsin… en onemliside bir seyde soyleyim ben 12 yasimsayim. ve bu benim pisikolojik durumum

Okudunuz mu?  Mahşerde arşın altında gölgelenecek 7 zümre

Yorum: İnsanlar tarafından anlaşılamamak (kimse beni anlamıyor ile ilgili)

Kayıtsız Üye
Sayın misafir,senin başına ne geldiğini bilmesemde şunu diyebilirim tahmin edebilirim. Çünkü senin yaşında olan biri içinde yaşanmaması lazım olan cehennemde yaşıyor muhtemel. Keşke seni kucaklayabilsem canım kardeşim herşey geçti geçecek diyebilsem. Senin gibi bende bazı cehennemlikleri yaşadım ve aynı düşündüm bazen yine düşünüyorum. Yüce Allah herşeyin bir sebebi ve insanlara taşıyamayacağı yükü yüklemezmiş bunu bilerek kendine şu soruyu sor. Ben kimim? Seni hayatta tutan herneyse Onun için yaşa! Hekese ve herşeye inat yaşa! Bilemediğin bir şey ise, dene! Hergün ben kimim sorusunu sor kendine! Yaşadığın O kötü şey her ne ise müzik ile unut,dua et unut. Ama kendi tecrübemden diyebilirim müzik iyi bir tesir ediyor,duada her zaman tabiki.
Normal dediğin diyalog ne zaten. İnsanlar muhabbet etmeyi unutmuş zaten, sen ince ve içerikli konuşmalara hasret kalmışsın ne kadar olgun bir davranış oysa. Seni takdir ediyorum. İnanıyorum sana.Yanlız değilsin senin yanında her zaman biri var ve çok eminim yolunu bulacaksın. Sana duacıyım ve o yüceler Yücesine emanet ol her daim.

Okudunuz mu?  İslamda ilk şehit olan kadın kimdir?

Kayıtsız Üye
Evet beni birileri anlarsa daha mutlu olacağım derslerde kötüyüm diye kızıyorlar ben sadece test kitabim olsa daha iyi olurum demistim herkes bana dertlerini anlatıyor onları düşünmekten uyuyamıyorum gözlerim şiş okula gidiyorum kimseyle konuşmuyorum hemde hiç sesim çıkmıyor herkes beni dilsiz sanıyor derslerde herşeyi anlıyorum ama cevap vermediğim için dalga geçip aptal olduğum kanaatine varıyorlar.Bu durum kimsenin beni sevmedigini gösteriyor zaten sevmiyorlarda kıymetin anlaşılsın diye ÖLMEK mi gerek…

Okudunuz mu?  Kuranda geçen kısslardan bir tanesi

hüküm ALLAHIN
tabi buda bir seçenek arkanda muazzam bir eser bıraktıysan. ama konuşmamak güzeldir sadece dinlersin insanlar çokca dinleyenleri sever. ayrıca gizemli bir kişi olursun hep ne düşündüğünü merak ederler. sen çizgini bozma çok dinle az konuş.


insanlar neden beni anlamıyor, beni neden kimse anlamıyor, Kimse beni anlamıyor

Bu kategoride yer alan Büyü bozdurmak için hocaya gitmek caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanlar tarafından anlaşılamamak (kimse beni anlamıyor ile ilgili) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.