Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:53
Gusul
Yönetici

Kendi eşinle ilişkiden sonra alınan gusul ile zina yapıldıktan sonra yapılan gusül arasında fark var mıdır?

Kendi eşinle ilişkiden sonra alınan gusül ile zina yapıldıktan sonra yapılan gusül arasında fark var mıdır?

Kayıtsız Üye
Kendi eşinle ilişkiden sonra alınan gusül ile zina yapıldıktan sonra yapılan gusül arasında fark var mıdır?


Cevap: Kendi eşinle ilişkiden sonra alınan gusül ile zina yapıldıktan sonra yapılan gusül arasında fark var mıdır?

Desert Rose
Fıkıh dilinde cünüplük (=cenâbet), cinsî münasebet veya şehvetle meninin gelmesi (inzal) sebepleriyle meydana gelen ve belirli ibadetlerin yapılmasına engel olan hükmî kirlilik halinin adıdır. Bu durum ise guslü gerektirmektedir. İster evlilik gibi meşru bir yolla olsun ister zina ile olsun fark etmez. Her iki durumda da gusül abdesti alınır. Eşiyle ilişki ile zina ile ilişkiden sonra alınan gusül abdestlerinde şekil açısından fark yoktur. Yalnız şu hakikat unutulmamalıdır ki evlilik ilişkisi meşru ve helaldir. Zina ise haram ve büyük bir günahtır. Gusül abdesti alınarak zinanın sorumluluğundan kurtulunamaz.
Sakarya il mftlğü

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken şampuan veya sabun kullanılabilirmi?yoksa sadece suyla mı gusül yapılabil başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendi eşinle ilişkiden sonra alınan gusul ile zina yapıldıktan sonra yapılan gusül arasında fark var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.