Anasayfa
21 Aralık 2023, 9:36
Sohbet
Yönetici

İslamda Flört

İslamda Flört

Ecir
Kadın-erkek arasındaki duygusal ilişki. Flört etmek, kadın ve erkeğin duygusal ilişki kurması. Batı toplumlarında flört, gençlerin duygusal açıdan olgunlaşmalarını, çeşitli komplekslerinden kurtulmalarını, cinsellik konusunda bilgilenmelerini, eşlerin evlilik öncesinde birbirlerini tanıyarak bilinçli bir beraberlik oluşturmalarını sağlayacak bir tecrübe ve eğitim biçimi olarak kabul edilmiş ve hoş görülmüştü. Fakat duygusal ilişkiler, kendisine ilişkin bütün düşünce ve varsayımların iflasını ilan edercesine büyük bir hızla fiziksel ilişkiye dönüşerek gündemden düştü. Batılı toplumlar günümüzde bir yandan bir süre önce son derece masumane ilişkiler olarak baktığı flört olayının önüne yığdığı toplumsal sorunlarla boğuşurken, bir yandan da artık duygusal ilişkinin yerini alan cinsel özgürlük gibi kavram ve olguları tartışmaya başladı.

Kadın-erkek arasında serbestçe kurulan ilişkilerin farklı bir sonuca varması mümkün değildir. Çağımızın önde gelen ruhbilimcilerinden Erich Fromm izlenerek söylenirse, karşıt cinsler arasındaki duvarın yıkılması durumunda duygusal ilişkilerin karşı konulmaz bir cinsel isteğe dönüşmesi kaçınılmazdır. Bu cinsel isteğin tek amacı da birleşmektir. Bu nedenle bu tür ilişkiler düşünüldüğünün tersine sürekli değildir ve utanç, umut kırıklığı, nefret ve düşmanlıkla noktalanır. Böylesine olumsuz bir biçimde sonuçlanan ilişkiler doğal olarak birçok bireysel ve toplumsal soruna neden olur. Ruhsal bunalımlar, aileden kopmalar, kötü yollara düşmeler, çocuk denilecek yaşta ortaya çıkan gebelikler, terkedilmiş gayr-i meşrû çocuklar, intiharlar bu tür ilişkilerin Batı toplumlarının önüne yığdığı sayısız sorundan yalnızca birkaçıdır.

Islam Açısından Flört

Islâm, yalnızca ortaya çıkan sorunlara çözümler getiren bir inanç ve hukuk sistemi değil, aksine, getirdiği kurallarla öncelikle sorunların ortaya çıkmasını önleyen bir dindir. İslam’ın bu özelliği kadın-erkek ilişkileri alanında da kendini göstermekte, Islâm toplumlarında, Batı örneği câhili toplumların karşı karşıya geldiği sorunların ortaya çıkmasına imkan tanımamaktadır.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti olmayan kişi neleri yapamaz

Islâm, toplumun çürümesine neden olan başlıca amillerden birisi kadın-erkek arasındaki gayr-i meşrû cinsel ilişkiyi (zina, fuhuş) yasaklamış, caydırıcı bir etken olarak cezaî müeyyideler getirmiştir. Fakat asıl önemlisi bireyleri bu tür fiillere götürecek bütün yolları kapatması, oluşmasını önleyici tedbirler almasıdır. Bu tedbirlerin başında karşıt cinsteki yabancı kişilerin yalnız başlarına bir arada bulunmaması kuralı gelir. Hz. Peygamber, böyle bir durumun doğuracağı tehlikeli sonuçlara dikkat çekmek üzere, "Çünkü -bu takdirde- üçüncüleri şeytandır" (Ibn Hanbel, Müsned, I, 227, III, 339) buyurur. Diğer bir önleyici kural da tesettür ve sürekli bakış gibi uyarıcı davranışlardan kaçınma (en-Nur, 24/30-31) kuralıdır. Dokunma, el sikisma ve benzeri fiziki temas yasağı da başka bir önlemdir (el-. Mavsılî, el-Ihtiyarî Ta’lili’l-Muhtar, IV, 156). İslam’ın kadın-erkek ilişkileri hakkında getirdiği hüküm ve kurallar açısından bakıldığında flörtün bütünüyle Islâm sınırlan dışında kaldığı görülür: Çünkü, biçimi, şartlan ve sonuçlan bakımından İslam’ın hüküm ve kurallarına ters düşen bir ilişki biçimi olarak ortaya çıkmaktadır.

Islâm insanın cinsel yönünü görmezden gelip bu alandaki ihtiyaçlarını yok saymaz. Tersine, bu yönünün meşrû’ ve hem birey, hem de toplum için yararlı olabilecek biçimde tatminini öngörür. Evlilik kurumunun önemli varlık nedenlerinden birisi de insanın cinsel ihtiyaçlarının böyle bir yönde karşılanmasıdır. Bu nedenle Islâm’da evlilik teşvik edilmiş, olabildiğince kolaylaştırılmaya çalışılmıştır.


Cevap: /// İslamda FlÖrt ///

MeZaR
Islâm, yalnızca ortaya çıkan sorunlara çözümler getiren bir inanç ve hukuk sistemi değil, aksine, getirdiği kurallarla öncelikle sorunların ortaya çıkmasını önleyen bir dindir. İslam’ın bu özelliği kadın-erkek ilişkileri alanında da kendini göstermekte, Islâm toplumlarında, Batı örneği câhili toplumların karşı karşıya geldiği sorunların ortaya çıkmasına imkan tanımamaktadır.
emegine saglik kardes Allah cc razı olsun devamini da bekleriz güzel konu vesselam

Okudunuz mu?  İlmin şükrü nedir? Kısaca

Yanıt: /// İslamda FlÖrt ///

Ecir
< Islâm, yalnızca ortaya çıkan sorunlara çözümler getiren bir inanç ve hukuk sistemi değil, aksine, getirdiği kurallarla öncelikle sorunların ortaya çıkmasını önleyen bir dindir. İslam’ın bu özelliği kadın-erkek ilişkileri alanında da kendini göstermekte, Islâm toplumlarında, Batı örneği câhili toplumların karşı karşıya geldiği sorunların ortaya çıkmasına imkan tanımamaktadır.
emegine saglik kardes Allah cc razı olsun devamini da bekleriz güzel konu vesselam >

amin… inşAllah devamını yazarız…

RASULÜ EKREM (sav) BUYURUYORKI"BIR KADIN LA BIR ERKEK BERABER AYNI MEKANDA BULUNURSA ÜCÜNCÜLERI SEYTANDIR"

.DIGER BIR HADISI SERI ISE SÖYLE

"KIM GÜNAHA DÜSMEKTEN KORKARAK GÜNAH OLMAYAN SEYLERDEN SAKINMADIKCA MUTTAKILER DERECESINE CIKAMAZ"

NE ZAMANKI MAHREMIYET INSANLARIN HAYATINDAN SOYUTLANDI KADIN VE ERKEKLER AYNI MEKANLARI PAYLASMAYA BASLADI, ISTE SORUNDA ORADA BAS GÖTERDI.HERKES HARAM VE HELAL SINIRLARINI GÖZETMEKSIZIN BASKA ERKEKLERLE AYNI ORTAMLARDA BULUNMAKTAN RAHATSIZLIK DUYMADI BILAKIS HAREMLIK SELAMLIK UYGULAYAN INSANLAR GERICILIKLE SUCLANDI ÜMMETIN BASINDAKI BU DURUM KIMILERI TARAFINDAN CAGDASLIK OLARAK TANIMLANIRKEN KIMILERI TARAFINDAN ÜZÜNTÜYLE KARSILANDI.
AMA NE YAZIKKI SU ANDA GENCLER BU BATAGIN ICINDE CARESIZLIK ICINDE KIVRANMAKTA VE TESLIMIYET GÖTEREMEMEKTEDIR.EGER YENIDEN VAHYE YÖNELIRSEK SORUNUN YANITINI KUR´AN´DA VE RASULÜN HAYATINDA AYRINTILARIYLA GÖBILMEKTEYIZ.TESETTÜR ADINDAKI KIYAFETLER ARTIK KADINLARI KORUMAKTAN COK ERKEKLERE TESHIR ETMEK ICIN ÜRETILIYOR.KADINLAR EVLERINDEKI ESLERINDEN COK DISARDAKI ERKEKLERE SÜSLERINI GÖSTERIYOR.TABI BU DURUMUN MÜSEBBIBI SADECE KADINLAR DEGIL SIZ ERKEKLERDE BU DURUMA ORTAK OLMAKTASINIZ.YANINIZDAKI HANIMLARI KAPALI VE AYNI ZAMANDA BIRER MANKAN GIBI SIK OLMALARINI ISTEMEKTESINIZ.TALEP BU OLUNCA SONUCTA MALESEFKI BU GÜNKÜ DURUM.

Okudunuz mu?  Kocam faiz yiyor ne yapmalıyım

"GECMISI BIRAKIP GELECEGE BILINCLI VE IMANLI GENCLER OLARAK BAKALIM VE COCUKLARIMIZIN AYNI REZALETLERI YASAMASINA ZEMIN HAZIRLAMIYALIM.BUNU DA KENDI HAYATIMIZDAKI ÖRNEKLERLE SUNALIMKI ETKILI OLABILSIN.FLÖRT EDEREK EVLENIP SONRADA EN KISA ZAMANDA BOSANA BINLERCE CIFT OLMASINA RAGMEN,GÖRÜCÜ USULÜYLE EVLENIP YILLARCA HER SIKINTIYA GÖGÜS GEREN VE SEVGISINDEN ÖDÜN VERMEYEN INSANLAR VAR…

SEVGI BEDEL ÖDENMEDEN ELDE EDILIRSE O SEVGI DEGIL SADECE GECICI BIR HEVESTIR."MAKSAT SEVGILI UGRUNA ÖLMEK DEGIL UGRUNA ÖLÜNECEK SEVGILIYI BULMAKTIR."


Soru: /// İslamda FlÖrt ///

Ecir
Dinimiz Flörte izin verir mi?

Edirne’den yazan okuyucum baharin geldigi, kirlarin, gezinti yerlerine dönüsmeye başlamak üzere oldugu su günlerde flörtten söz eder misiniz, flörtün dinimizdeki yeri ve hükmü nedir? gibi oldukça yorum götüren bir konuyu sormus. Mutlaka açiklama bekledigini de ilave etmis.

Efendim, flört Müslümanlarlarin lügatinda yeri olan bir kelime olmadigi gibi, ifade ettigi mânâ da Müslümanlarda hayat bulan bir olay degildir. Flörte kimler ne mânâ yüklerse yüklesin. Islâm böylesine hissi bir konuda erkekle kadina sinirlar çizer ve Efendimizin meshur ikazi iki tarafi da kesin ölçülerle korumaya alir, muhafaza eder.

Nedir Efendimizin kesin ve çok makul olan ikazi?

– Yabanci bir kadinla bir erkek iki ikiye, bas basa kalirlarsa üçüncüleri seytandir!

Evet, biribirine yabanci iki karsi cinsin tenha bir yerde bas basa kalislari; hislerinin isyanina, yaratilista var olan duygularin ayaklanmasina vesile teskil eder. Cinsi hislerin ayaklanmasi ve isyanindan sonraki safhalari ise kimse kestiremez. Nerede baslar, nerelere kadar gider. Zaten toplum hayatindaki pismanliklarin, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çogunlugunun bu ikaza kulak asmayistan, aradaki siniri asip tasmaktan kaynaklandigi da yasanan günlük olaylarla sabittir.

Okudunuz mu?  Allah kaç Peygamber göndermiştir?

Bunun istisnasi yok mu, her kadin, her erkek böyle mi?

Elbette öyle bir iddiamiz olmaz. Elbette her kaidenin istisnasi olur. Lakin istisnalar hep müstesna kalir, umumi hükmü degistirmez. Bildigim gerçek odur ki kadin kendisini saibe altina sokacak laubaliliklerden uzak kalmali, kolay elde edilen, kolayca da terk edilen eglence metai haline gelmemelidir.

Bilindigi üzere kolay elde edilen seyin kiymeti pek bilinmez, kolayca da terk edilmesinde mahzur düsünülmez. Degerli seyler ise hep zor elde edilir, böylece de kolayca terk edilmezler. Kadin degerlerin en yücesi, itibarini korunmasi lazim gelenlerin de en önde gelenidir. Kadinin bir gün falanin yaninda, öteki günü de filanin kolunda olmasi, bir baska gün ise kimin yaninda olacaginin bilinmez hale düsmesi, onu hayati boyunca itibarsizliga mahkum eder. Bir degerli hayati böylesine degersiz ve itibarsiz hale düsüren seye ise siz ister flört deyin, isterse baska bir sey; ne savunulur ne de sonucu basite alinacak bir dogallik olarak görülebilir.

Yine bir kudsi beyandan ögrenmekteyiz ki sonu evlilige varmayan gayrimesru yakinlasmalardan taraflar öylesine pismanlik duyacak ki ahirette:

– Keske ates parçasi tutsaydim da böyle sonuçlar verecek baslangiçlar yapmasaydim diye feryat edeceklerdir.

Ama bunun faydasi olmayacaktir. Çünkü ok yaydan çikmis, kursun hedefi vurmus; tamiri mümkün olmayan tahribat vaki olmustur. Onun içindir ki dindar ailelerde kadin, kuracagi yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride saibeli bir geçmis birakmamaya çok dikkat eder, vardigi yerde basina kakilacak bir sürü yanlislarin sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir. Bu dikkat ve titizliginden dolayi da ömür boyu sevinç duyar, itibar sahibi olmanin mutlulugunu yasar.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in (sav) kıyafet temizliğine verdiği önemi

Kadini tertemiz mutlu bir ailenin kurucusu değil de, günlük zevklerin malzemesi haline getiren erkekler, yahut da kendilerini bu duruma düsürmüs kadinlar elbette konuyu bizim gibi yorumlamayacak, hallerine uygun düsen hayatin savunucusu olacaklardir. Böylelerine bizim ne söyleyecek sözümüz, ne de verecek cevabimiz olur.

Kendi düsen aglamazdan baska.

Ahmet Şahin (zaman)


Ecir
AŞK VARDIR TUTAR ELİNDEN TAŞIR İLAHA… AŞK VARDIR ÇEKER KOLUNDAN GÖMER GÜNAHA…durumu söz konusu…
mümkün mertebe mesafe…


yaren
flört ne yaaa çok saçma avrupaca bişey dinimize uygun değil çok karşıyım


Şema
< flört ne yaaa çok saçma avrupaca bişey dinimize uygun değil çok karşıyım >

Allah razı olsun bu söz yeter aslında. flört dene bela bizim işimiz değil:)


Efdal
Allah c.c. razı olsun günümüzün çok önemli konularından Flört illeti yaren kardeşin söyledigi gibi avrupaca birşey.Abdurrahman dilipak bir zamanlar çok söylerdi cehennemin yolları iyiniyet taşlarıyla döşeli olurmuş.:S


meçhul_100
< flört ne yaaa çok saçma avrupaca bişey dinimize uygun değil çok karşıyım >
aynen katılıyorum…kimileri flört ediyor bakıyor o olmuyor başkasına ,oda olmuyor başkasına …bu ne yaaa böyle…bana göre bir kişi olmalı ve hep o olmalı…ölene kadar…nasıl ki dedelerimiz ,babannelerimiz bir ömür boyu aynı yastığa baş koyuyuorlar aynı çyle işte…tabi bazı istinalar hariç(zorunlu durumlarda boşanmalar hariç) rabbim cümlemize bir ömür boyu aynı yastığa baş koyacak hayırlı eşler nasip etsin inş..PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR İNŞ….

Okudunuz mu?  Kapalı birinin saçını boyaması günah mıdır ?

سارا
Bence flört vardır flört vardır flört vardır flört vardır flört vardır f l ö r t vardır f l ö r t vardır….

< aynen katılıyorum…kimileri flört ediyor bakıyor o olmuyor başkasına ,oda olmuyor başkasına …bu ne yaaa böyle…bana göre bir kişi olmalı ve hep o olmalı…ölene kadar…nasıl ki dedelerimiz ,babannelerimiz bir ömür boyu aynı yastığa baş koyuyuorlar aynı çyle işte…tabi bazı istinalar hariç(zorunlu durumlarda boşanmalar hariç) rabbim cümlemize bir ömür boyu aynı yastığa baş koyacak hayırlı eşler nasip etsin inş..PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR İNŞ…. >
Sana gönlümün taa içinden katılıyorum kardeşim.
Benim kastım da oydu.

Ailelerin haberi olup da uygun şartlarda anlaşma olursa,neden olmasın.
Benim görüşüm.


ilke
ewet arkadaşlar gercekten hiçbir sonuç vermiyor.peki görücü usulünde de artık cafede bulusma donemı basladı buna nasıl yorumlar var merak edıyorum.

aslında evet dogru.yani belli sınırlar içerisinde olur tek başına deil de bir arkadaşın yanında olursa olabılır sanırın.çunki aynı sekılde arkadaşımla (hayırlısıysa eşi olacak)bir arkadaş bu sekılde görüştü.


سارا
Hayırlısı olur inşAllah.


ilke
Amin.bu aksam gelecekler hatta.;) gercekten çok saygılı efendi biri.hakkında kim hayırlısıysa o olsun


suara
arkadaşlar ozel konusmalar yapmayalim ve isim vermeyelim lütfen .konu hakkinda yorumunuz varsa yazalim birbirimizi aydinlatici bilgileri paylasalim ozel hayatimizi degilde 🙂 arkadaşinizin raziligi olmadigini dusun ismini burda paylasmanizda değil mi ?:(


ilke
< arkadaşlar ozel konusmalar yapmayalim ve isim vermeyelim lütfen .konu hakkinda yorumunuz varsa yazalim birbirimizi aydinlatici bilgileri paylasalim ozel hayatimizi degilde 🙂 arkadaşinizin raziligi olmadigini dusun ismini burda paylasmanizda değil mi ?:( >
doğru haklısınız.gerekli duzenlemeyı yaptm teşekkürler uyarınız için:)


kadir_cx
< AŞK VARDIR TUTAR ELİNDEN TAŞIR İLAHA… AŞK VARDIR ÇEKER KOLUNDAN GÖMER GÜNAHA…durumu söz konusu…
mümkün mertebe mesafe… >

kardeşim doğru söylemişssin

Okudunuz mu?  Hamza isminin anlamı nedir?

sevcan
teskurler bilgi için


ferhat 82
siz kızlar flörtü gezmek eylenmek olarakmı görüyosunuz elini tuttugu zaman günahmı diyosunuz yanlış flört evlenecegin insanı iyi tanımak yannış evlilik yapmamak anlamına geliyor


sevcan
< flört ne yaaa çok saçma avrupaca bişey dinimize uygun değil çok karşıyım >
selamun aleykum yaren avrupaca derken avrupali genceleri kastetmiyosun dimi?


hüzünlüköprü
selamüaleyküm flört gerçekten büyük bir bela benim işim olmaz a.e.o. bu şekilde olanlara RABBİM ıslah etsin


asımın nesli
Flört teki kastınız ne bir bilsem..
Evliler içinmi bekarlar içinmi, yok ikisi içindemi geçerli….
Benim işim olmaz falan demeyin, herkesin az yada çok ilgisi vardır


celikihsan87
< AŞK VARDIR TUTAR ELİNDEN TAŞIR İLAHA… AŞK VARDIR ÇEKER KOLUNDAN GÖMER GÜNAHA… >

müthiş bir söz


irem naz
:p:ptanış madan evlilik olmazki kör kuyuya dalar gibi tabiki sevyeli olmak kaydıyla:p


ilke
< AŞK VARDIR TUTAR ELİNDEN TAŞIR İLAHA… AŞK VARDIR ÇEKER KOLUNDAN GÖMER GÜNAHA…durumu söz konusu…
mümkün mertebe mesafe… >

çok doğru gercekten ılk defa duydum.


EXILE-SILENT
aslında bunları birçok müslüman biliyor ama uygulamak istemiyorlar bence ama gerçekten de çok zor fakat cennet daha güzel


iliman
forumlarda en çok konusulan seyler bunlar…"sevgilimden ayrildim benimle tekrar barismak istiyor siz olsaniz naparsiniz?"" yada "arkadaşimin sevdigi cocuk benimle cikmak istiyor neyapmalıyım?" ne saçma sapan seyler bunlar ya ve bunlari oyun zandeden 14 15 yasindaki cocuklar daha, sinir oluyorum içimden oyle seyler yazmak geliyoki sonunda buda oldu arkadaşlar bu saf meseleyi artik oyun haline getirdik

Okudunuz mu?  Hac nedir, Neden hacca gidilir?

DaG_FuLYaSI
Bu devirde flört etmeyen çağdaş bile olmuyor, ne yazık ki bu gözle bakılıyor..

Güzel bir paylaşım olmuş Teşekkürler…


yeşil-mor
Flört denilen şey özellikle de liselerde falan hiç bir ciddiyet taşımadan kızların ve erkeklerin bence özellikle de kızların kendilerini küçük düşürmesi:(


şaf_ak
< Flört denilen şey özellikle de liselerde falan hiç bir ciddiyet taşımadan kızların ve erkeklerin bence özellikle de kızların kendilerini küçük düşürmesi:( >

yazık gençliğe artık liselerde sevgilisi olmayanlarla arkadaşları dalga geçer olmuş edebin adı enayilik olmuş yazık çok yazık..:(


yeşil-mor
< yazık gençliğe artık liselerde sevgilisi olmayanlarla arkadaşları dalga geçer olmuş edebin adı enayilik olmuş yazık çok yazık..:( >
bence de çok yazık
flört denilen saçma sapan şeye kendilerini kaptıran arkadaşalrım için çok zülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor:(


gülbahar
çok güzel bir konu gerçekten.aydınlatıcı olmuş.Rabbim senden ve sevdiklerinden razı olsun.konunda değindiğn bir şey çok önemli bence.erkeklerin eşlerinin güzel ve şık olmasını istemesi çevrelerinden onlar üzerinden övgü alma istemeleri.islamı bilgiye sahip olmasına rağmen bu tarz bir isteye nasıl sahipler anlayamıyorum.[tabi hepsi için geçerli değil]


JoeBlack
< AŞK VARDIR TUTAR ELİNDEN TAŞIR İLAHA… AŞK VARDIR ÇEKER KOLUNDAN GÖMER GÜNAHA…durumu söz konusu…
mümkün mertebe mesafe
… >

ALLAH (cc) razı oLsun kardeşim, yukarıdaki keLimede herşeyi açık we net söyLüyo….


asımın nesli
Benim anlamadığım şu;

Aralarında nikah bağı bulunmayan erkek ve kızın öpüşmesine flört mü deniyor? (eğer öyleyse konunun başlığı neden ”İslamda flört” dinimiz buna zaten müsade etmiyor..)

Yoksa bütün öpüşmelerin adımı flört?

Okudunuz mu?  Hz. Muhammedin (sav) doğduğu dönemde yaygın olan dini inanışlar hangileridir?

sıla_emir
< AŞK VARDIR TUTAR ELİNDEN TAŞIR İLAHA… AŞK VARDIR ÇEKER KOLUNDAN GÖMER GÜNAHA >
çok güzell bir söz..Allah c.c razı olsun..gerekli ve anlamlı bir konu olmuş..
flört dinimizde kesinlikle yasak..dinimizde evlenme maksatlı kızın ailesinden bir kişi olmak şartıyla 3 kez görüşülmesine izin verilirken şimdiki gençlerin durumu içler acısı.


imamhatipli42
Önceden dışarda yanyana gezenler için evli derdik şimdi kimin evli kimin evsiz olduğunu bilemez olduk. Korktuğum ve üzüldüğüm en önemli şey ise daha küçücük körpe kardeşlerimizin bu tuzağa düşmesidir. Ateşle oynadığının farkında bile değil :(:(:(


dcpromo
İslamda Flört Mü !!! İslam da flört mü var ki ??!! İslam da kıyıda köşe de gizli aşk yaşamak mı var ki ??!!! Dini kendi kafasına göre anlamak buraya kadar düştü mü.. Kardeşlerimi Ahiret konusunda bilinçli olmaya davet ediyorum ki, o gün kesinlikle gelecek ve bir kaçış yolu da bulunmayacaktır…


hira42
S.a. şu an flört eden bir tesettürlü arkadaşım var ne desemde fayda vermiyor nefsi onu yeniyor ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olun Allah’a emanet olun


dcpromo
A.Selam,

Her şeyden önce Hidayet Allah’dandır.
İmam İbn Kayyım şöyle der: "İman ve yakin kuvveti vermeyen her ilim ve her amel muhakkak kusurludur. Ameli harekete geçirmeyen her iman da noksandır."

Ahirette kötü sonla karşılaşmaktan korkan bir insan, kendini Allah’ın Kitabı ile karşılaştırmalıdır, oradaki müminlerin sıfatlarını dikkatle incelemelidir.
Ahiret bilincimizi derinleştirmeliyiz.. Dünya hayatının bir rüya olduğunu şuurumuza yazmalıyız. Hangi akıl sahibi, rüyadaki nimetleri, gerçeklerine değiştirir ki.?

Öncelikle, kişi; İmanı ile ne istediğini -ikiyüzlülük yapmadan- saf, temiz ve samimi bir şekilde sorgulamlıdır. İnsanlara ve çevresine karşı örfi bir uyum sağlamak mı, Yoksa Rabb Teala’nın Rahmet ev Sevmesini kazanmayı mı… Bundan sonra da niyetini düzeltmelidir. Niyet düzelirse gayret te, ameller de düzelir..

Okudunuz mu?  Güzellik İle ilgili ayet ve hadisler

Allah, kalbini, şeytanla pazarlık konusu yapmaktan korusun.. Resulullah SallAllahu Aleyhi Vesellem, şöyle dua ederdi: "Allahım! Ey Kalpleri Çeviren! Kalbimi dininde sabit kıl.!"


hira42
Amin. inşAllah düzelir diye ümit ediyorum cavabınız içn teşekkür edrim


yaseydi
Dinimizin temelinde de sevmek, sevilmek ve aşk vardır. Bunların hepsi de güzel bir ahlakla ve iyi niyetlerle ve hoşgörülerle dile getirilir.
Aşk,sevgi insani bir duygudur ve her sekilde de ahlaken davranışlarımızla,Allahımıza olan inancımızla ve temiz niyetlerimizle o insanı tanımak için görüşme anlamında belli kaidelerin dışına cıkılmadan flört neden edilmesin ?
Benim niyetimi kalp gözümü kim ne şekilde ölçebilir ki ?
Aşk,günah olsa idi yüce rabbimiz bu duyguyu bizi yaratırken neden versin ki ?
Her daim söylüyorum,yine söylüyorum "Dervişin fikri ne ise zikri o’dur." Bu atasözü ne demek ? İnsan, içinden neyi nasıl geçirirse, uygulamaya da öyle koyar. İyi düşünceli ise iyi, kötü düşünceliyse kötüyü yapar anlamina gelir ki "Güzellik,bakan gözde saklıdır" atasözü ile de ilgilidir. Zaten aksi davranışları gördüğünüz de veya niyetlerin aynı doğrultuda olamayacağını düşündüğünüz an direk görüşmeyi sonlandırır,kendisini Allah’a havale eder ve yüce rabbimden ıslah etmesini niyaz ederiz,olur biter.

Bu kategoride yer alan Şeyh Nazım'ın k.s Risale-i Nur Hakkındaki görüşleri üzerine başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Flört Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.