Anasayfa
29 Nisan 2022, 3:53
missa09
Abone

Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı?

Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı?

Kayıtsız Üye
Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı kısaca açıklar mısınız ?


Yorum: Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı?

arifselim
İslam küslüğü, dargınlığı ve Allah için olmayan her çeşit kırgınlıkları caiz görmemiş ve haram kılmıştır. İnsan ancak Allah için olursa darılabilir. Müslümanın müslümana 3 günden fazla dargın durması helal değildir.


Yorum: Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı?

Kayıtsız Üye
Kaynanamla ve kayınbabamla küsüm günaha giriyormuyum


Yorum: Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı?

arifselim
Normal insanlarla bile 3 günden fazla küsmek caiz değilken sana akraba olan ve bir çeşit anne ve baba gibi olan büyüklerinle dargın durmakla elbette günaha girersin. Sen dargınlığı bitiren taraf ol buna rağmen barışma olmazsa sen görevini yapmış olursun.

Okudunuz mu?  İmam Zehebi Kimdir ?

Jungle
Bir arkadaşımla küsüz.Hata iki taraflı.Ama ilk önce ben mesaj attım ona cevap vermedi.Barışmak istemediğini düşünüyorum. Onun için fazla üstelemedim.Ama ilk adımı ben attım.Bunun da günahı varmıdır?


arifselim
Dargınlıkta ilk adımı atan sorumluluğunu yerine getirmiş olur. Ama bu yapmacık olmamalıdır gayet ciddi ve samimi bir şekilde olmalıdır. Mesaj yeterli bir adım olacağını sanmıyorum.

Okudunuz mu?  Çalışmak ile ilgili hadisler

peevin
Ben babannemle kustum.Ben dorutu soyledim.onun yalniw yaptini ve bu yuzden annemle babam tartiwdi.o ise bana beddua ve kufur etdi.ertesi gun ben ona selam verdim.lakin selami almadi.wimdi konuwmuyoruz gunahmi?Ama ben gunah olmasa hiç bariwmam yani kalbim kabul etmiyo


arifselim
Bu tatsız bir olay meydana gelmiş olsa bile sen yinede dargınlığı sürdürme. Hele de bir aile büyüğü ile dargınlığı sürdürmek daha da büyük günah olur. Sen bir daha bir daha selam ver ve ona güzel söz söyle.

Okudunuz mu?  Taharet aldıktan sonra elbiseye dokunmak

Ahde Vefa
Ben iki yakin arkadaşimla bir yildan fazla br zaman önce kavga ederek knusmayi biraktim ve oldugum yerden tasinmam gerekti ardindan onlarla konusmayi biraktiktan sonra dinime daha da baglanmak nasip oldu o zamanlaar gunahini dusunememistim icimde onlara karsi bir kin karsitlik yyok Elhamdulillah ve yasimin getirisiyle o zaman şuan ki gibi dusunemiyordum 17 yasindaydim hukmu nedir ?


arifselim
O hatalarından tövbe edersin ve bir imkan olduğu takdirde de barışırsın. Allah tövbe edenin tövbesini kabul eder. Önemli olan kulun samimi ve dürüst olmasıdır. Allah kulunu affetmeyi sever.

Okudunuz mu?  Tebrik kartı nasıl yazılır?

Kayıtsız Üye
Eltimle küsüm ben evde yokken evime girip banyoya klozet yaptırmışlar haberim yoktu geldim gördüm tartışma çıktı şimdi konuşmuyoruz günahı kime daha sonra küslüğün günah olduğunu bildiğim için oğlumu gönderdim evdeyse gidip barışmak istiyordum fakat gelsin demiş ama evden çıkıp gitmiş ne yapmam gerekli bu durumda


Şem’a
Yapmanız gereken 3 gün geçirmeden barışmaktır yoksa ikiniz günaha girmiş olursunuz


Kayıtsız Üye
ben en yakın arkadaşımla küstüm ben eski arkadaşımla konuşuyordum beni konuşurken gördü ve bunu kiskandi bu yüzden küstü ben barismaya çalışıyorum ama böyle kötü insanlara hakkımı helal etmiyorum diyor ne yapmaliyim günah kime oluyor

Okudunuz mu?  İsyan etmekten korkuyorum

arifselim
Sen her ikisi ile de küsme çünkü 3 günden fazla küs durmak haramdır. Eğer o yinede küserse sana günah olmaz, günah ona ait olur. Küsmek ancak sadece Allah için olursa caiz olur. Eğer sen böyle davranırsan için rahat olsun.


Kayıtsız Üye
Arkadasimla 4 yil önce küstük beni kandirdigi için kendi icimde 3 günden fazla küs kalinamayacagi için baristim ama onunla konusmadim hiç dini hükmu nedir illa baristigimi onunda bilmesi gerekir mi

Okudunuz mu?  Müzik çalınan yerde dua etmek caiz midir?

bbgbbg
Yani en azından bir kerede olsa onunla konuşun.Zaten seninle barıştım demene gerek yok.Fiil ile bunu belli edersin.Yani nasıl gidiyor diye bir soru sorsan o zaten küs olmadığını anlar.Eskisi kadar samimi olamayabilirsin belki.Ancak bunu dillendirmeyip içinde tut.Allah(cc) rızası için ona iyilik etmeye devam et.Ahirette ecrini Allahu Teala’dan bekle.Kur’an-ı Kerim’de Allah(azze ve celle) şöyle buyuruyor.
"İçinizden varlık ve servet sahibi kimseler yakınlarına, düşkünlere ve Allah yolunda hicret edenlere (kendi mallarından bir şey) vermeyeceklerine yemin etmesinler. Onlar affetsinler, vazgeçip iyi muamelede bulunsunlar. Allah’ın sizi bağışlamasını arzu etmez misiniz? Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."(Nur Suresi / 22) (Diyanet İşleri Tefsiri)

Okudunuz mu?  Dini obsesyon ve vesveseden kurtulma yolları

Yani Allah(azze ve celle) seni bağışlasın istiyorsan diğer insanların kusurlarını affetmen gerekiyor ayette belirtildiği gibi.


Hoca
< dini hükmu nedir illa baristigimi onunda bilmesi gerekir mi >
Küslük olabilir ama 3 gün sonra mutlaka barışmalıdır. Barışmanın en az şekli rastlayınca selam vermektir.
Onu görürsen selam ver bu en asgarisidir.

Okudunuz mu?  İslam ahlakına göre evlilikte yaş farkı varmıdır

Kayıtsız Üye
Öz dayımın ve halamın çocukları aynı zaman da süt kardeşlerim olan iki tane kuzenim var bunlarla inanılmaz derece de birbirimizi severdik ama onlar Ablam kanser hastasıydı vefat etti cenazesine ve aylarca hastanelerde yattı ziyaretine gelmediler bende kesinlikle konuşmuyorum onlarla ama bugünlerde Benimle konuşmak için bir kişiyi aracı yaptılar ama ben reddettim çünkü onlarla konuşursam vicdanım asla rahat etmeyecek gibi hissediyorum sizce ne yapmalıyım islam da hükmü nedir.


Hoca
Onlar iyi davranmadı ama siz barışmazsanız sizde iyi davranmamış olurusnuz
Affedin Allah sizi sever ve sizi de affeder

Okudunuz mu?  Evdeki karıncaları öldürmek günah mı?

Kayıtsız Üye
Görümcemle dört sene önce bir tartışma çıktı aramızda eşim kayınvalidem dahil oldu kavgaya. Görümcem. 4 yıldır ben ve abisiyle konuşmuyor. Araya aracı koyup barış istedim kabul etmedi asla dedi. Benim artık bişey yapmam gerekiyor mu


mum
< Benim artık bişey yapmam gerekiyor mu >
Siz en azından selam vermelisiniz, barışmanın en az şekli budur


dinimizde küslük, küsmek günahmı, küslük günahmı

Bu kategoride yer alan Hasta bakmanın sevabı hakkında Ayet ve Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde insanlar arasında küslük yaşanması günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.