Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Sorunlu evlilik… 6 yıllık evli bir bayanım eşimle sürekli kavga ediyoruz bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar…

Sorunlu evlilik… 6 yıllık evli bir bayanım eşimle sürekli kavga ediyoruz bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar…

Kayıtsız Üye
Merhaba ben 6 yıllık evli bir bayanım eşimle sürekli kavga ediyoruz bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar artık yoruldum birbirimize ağıza alınmıyacak küfürler hakaretler etmeye basladık en son kavgamız bir facia oldu beni dövdü bende ona tokat attım benim dişim kırıldı aile terapistine gitmeye karar verdik oda olmadı seansları çok pahalı geldi ne yapmalıyız bize yardım ederseniz çok seviniriz çocugumuz var evliliğimiz yıkılsın istemiyoruz tesekkür ederim

Okudunuz mu?  Dünyadan Ahirete borçlu gitmek

Yorum: Sorunlu evlilik… 6 yıllık evli bir bayanım eşimle sürekli kavga ediyoruz bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar…

misafir1
Allah rasulünün amcasının oğlu, ümmetin fakihlerinden abdullah ibni abbas ra a birisi gelmiş, kurtar beni ibni abbas, ben karımı boşadım demiş. abdullah ibni abbas ra düşünmüş taşınmış kızarmış ondan sonrasında, aranızdan bir ahmak çıkıyor, ahmak ahmak işler yapıyor sonra da yetiş ya ibni abbas, yetiş ya ibni abbas diyor halbuki Allah avc ne buyuruyor, eğer sen Allah a sığınsaydın Allah avc sana bir yol açardı, sana çare mare yok diyor. ikinizde boşanmayı istemediğiniz, fevri hareketler yapmadığınız sürece işleriniz yoluna girecekdir inşaAllah. terapistler zaten önce kendini dinle diyorlar, üzerinden yükleri at diyorlar, insanlarda boşanıyor.

Okudunuz mu?  Üvey çocuğum yüzünden huzurum yok ne yapabilirim

vaktinde aksi bir adam varmış, buna karı dayanmazmış. yine birini boşamış evlenecek kadın arıyor, hali vakti yerinde bir kadın bu adama talib olmuş. adam sormuş, sen benim ne kadar aksi olduğumu bilmez misin ne diye bana talib oldun demiş. kadın da, seni o aksi duruma sokan kimseden daha aksi kim olabilir ki cevabını vermiş. bu cevab adamın hoşuna gitmiş mutlu mesut yaşamışlar. demem o ki; en aksi insan bile kendini aksi duruma sokan durumları çözecek, bunlardan uzak duracak olursa gayet sakin birisi olabilecekdir. yine en sakin insan bile kendini aksi duruma sokan durumlara sokulup sokulup duracak olursa gayet aksi bir insan olabilecekdir. biraz bakın edin, hangi durumlar sizleri aksi duruma sokuyor, uzak durmaya bakın. fevri yaklaşımlardan uzak durun, sükunetle olaylara yaklaşın. insanlar, ne kadar karşısındakileri aksi duruma sokacak şey varsa, getiriyor karşısındakinin burnuna sokuyor veya kendisi böyle durumlara sokuluyor, ondan sonra da çok aksiyiz diyorlar. gerek yok yani

Okudunuz mu?  Alim Evliya Rehber insanların isimleri

insan zaman içinde biraz da evliliğin bir nimet olduğunu, kendisini ne gibi çirkinliklerden koruduğunu unutuyor. ne kadar anlaşmazlık varsa sabahdan akşama bunların üzerine yoğunlaşıyor, bunları külfet ediniyor. biraz evliliğin nimetlerini hatırlayın.

Allah rasulü sav, sizden biriniz bir kadının bir huyunu beğenmediği zaman başka bir özelliğine baksın, illaki beğendiği huyları da vardır demişdir. yine sizden biriniz hanımıyla tartışdığı zaman, aklına tartışmadan önceki güzel anını getirsin demişdir. bunlar direk çözümler. birazda şaka yollu, bak böyle böyleymiş benim hiç mi iyi huyum yok ya deyin. yani aslında olumsuzluklara değil de nimetlere odaklanmaya bakın. kimisi olaylarda karşısındakini suçlayıp kendisi işin içinden çıkmayı seçer, kimisi de kendi hatalarını ve kendi eksikliklerini arar. niyetleriniz de o yönde görünüyor zaten yapıcı olmaya, suçlamamaya, kendi yapdıklarınızı gözden geçirmeye, kendinizi karşınızdakinin yerine koymaya bakın. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Çocuklarım ve ben de yiyebilirim diye niyet edilerek adak kurbanı kesilir mi, böyle bir adak sahih olur mu?

eşimle sürekli kavga ediyoruz

Bu kategoride yer alan Kuran okuduğumda veya dinlediğimde başım ağrıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sorunlu evlilik… 6 yıllık evli bir bayanım eşimle sürekli kavga ediyoruz bitmek tükenmek bilmeyen kavgalar… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.