Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:23
missa9
Abone

Aile içi dayanışmanın önemi

Aile içi dayanışmanın önemi

Kayıtsız Üye
aile içi dayanışmanın önemi


Cevap: aile içi dayanışmanın önemi

maydın
Aile İçi Dayanışma Ve İş Bölümünün Yararları Nedir?
Aile İçi Dayanışma Ve İş Bölümünün Sebep Ve Sonuç İlişkisi Nasıldır?

Aile toplumun en küçük birimi olarak kabul edilir. Aile denince genellikle bir evde oturan anne ve baba ile varsa onların evlenmemiş çocukları anlaşılır. Bu tip aileye "çekirdek aile" denir.

Okudunuz mu?  Deccalin geleceğine dair ayet veya hadis var mıdır?

Çekirdek aile yalnız birey sayısıyla değil yapısıyla da geniş aileden çok farklıdır. Çekirdek aile kentlerdeki yaşam ve üretim koşullarına bağlı olarak doğmuştur. Kırsal kesimde aile çoğu kez bütün bireylerin birlikte çalışıp birlikte ürettikleri ekonomik bir birimdir. Ama aile kentlerde bu özelliğini yitirir. Aile bireyleri üretimin aile dışında yapılmasından dolayı ev dışında çalışarak bağımsız hale gelirler. Bu durum geniş ailedeki katı alt-üst ilişkilerini ortadan kaldırır ve ailede daha eşitlikçi ilişkilerin oluşmasını sağlar. Çocukların bilgi ve beceri edinmelerini toplumla bütünleşmelerini sağlama işlevini üstlenen aile bireyin geleceğinin bir parçasıdır.

Okudunuz mu?  Dübürün içinde pisliklik kalması namaza engel mi

Ailede işbölümü ya da dayanışma o ailenin bireylerini hem birbirine daha fazla bağlayan hem topluma karşı kendine güvenini artıran ve hem de daha iyi şartlarda yaşamalarını sağlayan çok önemli bir sistem kurmalarını sağlar.
Görevlerini bilen birey olarak aile fertleri toplumsal yaşamda da bu prensiplerini sürdürecek ve böylece ileriye de güvenle bakabileceklerdir.

Okudunuz mu?  Kumar oynamamaya büyük tövbe ettim bozmak zorundayım çok zor durumdayım mecburum

İnsan doğası gereği toplumsal bir varlıktır. Yalnız yaşaması mümkün değildir. Birlikte yaşamanın gereği olan dayanışma ile insanlar yardımlaşmayı birlikte iş yapmayı öğrenirler. Dayanışma sayesinde insanlar daha çabuk ve daha çok iş yapabilir. Atalarımız bu konuda "Bir elin nesi var iki elin sesi var" diyerek birlik beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulamışlardır.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Zamanında Mihrap var mıydı?

Aile üyeleri içinde yetki paylaşımı vardır. Yetkiyi şu şekilde tanımlayabiliriz : Aile içindeki bir bireyin diğer bir bireyin davranışını değiştirme gücüne sahip olmasıdır . Genelde aile içindeki ihtiyaçları ( ailenin maddi ihtiyaçları sağlık gereksinimleri sosyal faaliyetler sevgi gereksinimi vb) karşılayan üyenin yetki gücü daha fazladır. Bu yetki gücü durumu kültürel ve toplumsal değerlerinde etkisi altındadır.

Okudunuz mu?  Kur'an kursu hocalığı için gereken şartlar nelerdir?

Aile içi iletişimde aşağıdaki kurallar önemlidir:

1-Sevgi temelli bir duygusal ortam oluşturma:

Eşlerarası ebeveynler – çocuklar arası kardeşler arası ve diğer tüm aile bireyleri arasında
2-Bireysel güvenlik ve onaylanmanın sağlanması:

Aile üyelerinin kendi doğal gelişimleri içinde gelişmelerine izin veren dengeli bir ev ortamı oluşturma
3-Doyum ve amaç birliği sağlama:

Okudunuz mu?  Habeşistana hicret eden sahabe isimleri nedir?

Aile üyeleri doyumlu aktiviteler doğrultusunda birbirleri ile yaşamaktan hoşnut olur.
4-Sürekli bir birliktelik sağlama
5-Sosyal yer ve sosyalleşmeyi sağlama:

Aile bir kuşaktan diğerine kültürün taşınmasını sağlar ve aile üyelerini sosyal hiyerarşi içindeki kendi yerlerine hazırlar.
6-Kontrol sağlama ve doğruları öğrenme:

Okudunuz mu?  Aklıma kötü düşünceler geliyor.Bunlar dinden çıkarır mı?

Üyeler önce aile içinde insan topluluklarındaki kuralları hakları yükümlülükleri ve sorumlulukları öğrenir.

Bu kategoride yer alan Sure ve ayet okurken euzü besmele okunur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aile içi dayanışmanın önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.