Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:22
missa9
Abone

Karı koca banyoda cima edebilirmi?

Karı koca banyoda cima edebilirmi?

Kayıtsız Üye
evli eşler beraber banyoya girip cima edebilirmi ve beraber boy abdesti alabilirmi


Cevap: karı koca banyoda cima edebilirmi?

imamhatipli42
Evet banyoda cima etmek için dini bir engel yoktur. ama sünnete uygun olacak şekilde cima etmek daha hayırlıdır. Karı koca birlikte gusledebilir hiçbir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  Muhammedül emin ne demek? kısaca anlamı

Cevap: karı koca banyoda cima edebilirmi?

Kayıtsız Üye
Banyoda cinsel ilişkide bulunmak, bazı hocalar mekruh demişler isede kuvvetli rivayet caiz olmadığı yönündedir. "Ancak üzerlerinin örtülü olması Islâmî bir edep ve emirdir" Allah ise utanmaya en lâyık olandır"(Fetâvây-i Hindiyye’de: "Oda küçük olursa (5-10) zira’ yani yaklaşık(3 x 6 m2) koca böyle bir odada cima maksadıyla karısını soyabilir Bir kısım ulema karı kocanın bir odada tek başlarına soyunmalarında mahzur olmadığını söylemişlerdir" (Ibn Âbidîn, Kunye’den, V/288) Ama bu, elbette cima ederken açık olabilecekleri anlamına gelmez Hadîs için bk Buhârî, ilm 15, edep 68)"

Okudunuz mu?  Sınavı kazanmak için namaz adamak caiz mi

banyoda cima, karı koca banyoda, banyodacimayapılabilirmi

Bu kategoride yer alan 3 ihlas 1 Fatiha okurken her ihlasın başında besmele çekmek gerekiyormu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Karı koca banyoda cima edebilirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.