Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa1
Abone

Kelimei şahadet getiren her müslüman cehennemde cezasını çektikten sonra cennete girebilir diye bir ayet varmıdır

Kelimei şahadet getiren her müslüman cehennemde cezasını çektikten sonra cennete girebilir diye bir ayet varmıdır

Kayıtsız Üye
kuranı kerimde kelime i şehadet getiren her müslüman cehhennemde cezasını çektikten sonra cennete girebilir. diye bir ayet varmıdır. şimdiden teşekkür ederim ilginize


Cevap: kelimei şahadet getiren her müslüman cehennemde cezasını çektikten sonra cennete girebilir diye bir ayet varmıdır

Muhammed
Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Kimin (hayatta söylediği) en son sözü ‘Lâ ilâhe illAllah’ olursa cennete girer.”
(Ebu Davud, Cenaiz 20)

Bu bir hasi’tir.

müslüman cezasını çektikten sonra cennete girecektir.Dikkanedein nasıl olsa cezamı cektikten sonra cennete girerim, demeyin O cehennem gidilicek ne kötü biryerdir.
NİSÂ – 115. Süresinde Şöyle buyrulmaktadır :

Okudunuz mu?  Cünup olduğumuz nasıl anlaşılır ?

Her kim de, kendisine doğru yol apaçık belli olduktan sonra, Peygambere aykırı harekette bulunur ve mü’minlerin yolundan başkasına uyar giderse, onu döndüğü sapıklıkta bırakırız. Âhirette de kendisini cehenneme koyarız ki, o, ne kötü bir dönüş yeridir!…

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Şirk üzere ölmeyen her mümine şefaat edeceğim.) [Bezzar, Hakim, Beyheki]

(Zina etmiş, hırsızlık yapmış, içki içmiş mümin de Cennete girer.) [Buhari] (Kalbinde zerre kadar imanı olan Cehennemde kalmaz.) [Buhari]

Okudunuz mu?  Yolda Yürürken Para Bulmak

(Büyük günah işleyen her mümine şefaat edeceğim.) [Nesai, Tirmizi]

(İmanla ölen günahkârlara şefaat edeceğim.) [Buhari, Müslim]

Günahkâr mümin, cezasını çektikten sonra, Cennete girer. (Zina edenden, içki içenden iman çıkar) hadis-i şerifi, günahkârların kâmil mümin olmadığını bildirmektedir. (İman, kalb ile tasdik, dil ile ikrar ve azalarla ameldir) sözünün manası şudur: İnsanda iman, vücuttaki baş gibidir. El kol gibi uzuvlar da ameller gibidir. Elsiz, kolsuz insan olursa da, başsız insan olmaz. Normal bir insan tarif edilirken, bütün azaları ile tarif edilir. Yani bazı azaları eksik olsa bile insan yine insandır. Bunun gibi, kâmil mümin tarif edilirken, amel de dahil edilmiştir. Eli ayağı kesik kimseye (yaşayan ölü) dendiği gibi, büyük günah işleyene de, kâmil mümin değil manasına "mümin değildir" buyurulmuştur. (İhya)

Okudunuz mu?  Kızamık aşısı sonrası ateş ve döküntü olur mu?

Sual: Günah işleyen müslümanlara kâfir denir mi?
CEVAP
Günah işleyen müslümana kâfir denmez. Çünkü Ehl-i sünnete göre, bir insan günah işlemekle kâfir olmaz. Bazı bid’at fırkaları, günah işleyene, kendileri gibi düşünmeyen müslümanlara kâfir demek sapıklığında bulunmuşlardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümine kâfir diyenin, kendisi kâfir olur.) [Buhari]

Okudunuz mu?  Gazve ve Seriyye arasındaki fark nedir?

Müslümanım diyen, kelime-i şehadet söyleyen kimseye kâfir denmez. Bir savaşta, kelime-i şehadet getiren birisini öldüren kimseye, Resulullah efendimiz, (Kelime-i şehadet söyleyen kimseyi niçin öldürdün?) buyurdu. O da, dili ile söylüyordu ama kalbi ile inkâr ediyordu dedi. (Kalbini yarıp da baktın mı?) diyerek onu tekdir buyurdu.

Onun için mümine kâfir demekten sakınmalıdır.


Cevap: kelimei şahadet getiren her müslüman cehennemde cezasını çektikten sonra cennete girebilir di

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bu konu hakkında gerekli Hadisi şerifleri verdiniz. Bilgilendirici bilgiler ile bizi dini bilgilerimizi öğrenmemiz konusunda biligilendiriyorsunuz.

Okudunuz mu?  Hz.Ömer'in adaletle ilgili yaşanmış öyküleri verirmisiniz?

Cevap: Kelimei şahadet getiren her müslüman cehennemde cezasını çektikten sonra cennete girebilir diye bir ayet varmıdır

Kayıtsız Üye
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Allah sizlerden razı olsun arkadaşlar. Ama bir ilave sorum var. Tümü ile Kuran ın ifadesi ile büyük günah işleyenin içinde zerre kadar iman varsa sonunda cennete gideceğini ifade eden bir ayet varmı. Yoksa günahlarlar çıkmamak üzere cehennemde sonsuza kadar mı kalacaklar. Teşekkür ederim.


mum
< Kuran ın ifadesi ile büyük günah işleyenin içinde zerre kadar iman varsa sonunda cennete gideceğini ifade eden bir ayet varmı. >
Bu konuda çok hadis var ama Kuranda sadece üstü kapalı olarak zilzal süresinde geçer

Okudunuz mu?  Osmanlı bayan isimleri

Musa ibnu İsmail Vuheyb’den, o Amr ibnu Yahya’dan, o babasından o da Ebu Saîd el-Hudrî RadıyAllahü Anh’den Resulullah Aleyhisselâm’ın şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:"Cennet ehli cennete, cehennem ehli de cehenneme girdiğinde Allah Teala:
‘Kimin kalbinde bir hardal tanesi ağırlığında iman varsa onu çıkarın.’
diye buyurur. Bunlar kavrulmuş kömür olmuş bir halde çıkarılırlar. Hayat nehrine atılırlar. Selin getirdiği yığındaki tanenin bitmesi gibi bunlar orada biterler."

Resulullah Aleyhisselâm ayrıca şöyle buyurdu: "Onu görmez misiniz, nasıl sarı ve kıvrak bir vaziyette biter."

Okudunuz mu?  Bir Meclisten Ayrılırken Okunabilecek Duâ

Hadisin kaynağı: Buhari, Rikak, 51


vekil kim?
yok hocam yok….hadisler hariçinde kuran da cehennemden çıkılıp cennete gidileceğine dair bir ayet yok.
Derken, kimin (iyilikleri) tartıda ağır gelirse işte kurtuluşa erenler onlar olacaktır. (müminun102)
Kimin tartısı hafif gelirse, işte onlar da kendi nefislerini hüsrana uğratanlar, cehennemde de ebedi olarak kalacak olanlardır.(müminun103)
yukarı da ki ayeti delil gösterip de cehenneme giren herkes müslüman kafir veya müşrik farketmez ebedi cehennemde kalacak diyen alimlerde vardır.zira yahudiler de aynı iddiada bulunmuştu bize ateş sayılı gün dokunur sonra oradan çıkarız demişlerdi de Allah onlara benim katımdan bir ahit mi aldınız demişti. ümmeti Muhammed de aynı hataya düşmekte ve biz biraz yanıp çıkacağız demek tedir bunun kurani bir delili yoktur.
Dediler ki: "Sayılı günlerin dışında, ateş asla bize değmeyecektir." De ki: "Allah katından bir ahid mi aldınız? -ki Allah asla ahdinden dönmez- Yoksa Allah’a karşı bilmediğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz?"(bakar 80)

Okudunuz mu?  Hz Muhammed in doğum yeri ve tarihi

Şema
1. Müminlerin ebedi cehennemde kalmayacaklarına dair onlarca hadis var
2. Kâfirlere hitap eden âyetleri müslümanlar için kullanmak çok yanlış

"Kimlerin tartıları ağır gelmişse işte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir." Yani günahları sevaplarından daha ağır gelmişse işte onlar ziyana uğrayan, helâka uğrayan ve kendi makamlarını müminlere bırakarak zararlı ticaretle dönen kimselerdir. İşte cehennemliklerin birinci vasıfları budur.

Okudunuz mu?  Merhamet Nedir? Kimlere Merhamet Edilmez?

Bunun ardından üç sıfat daha zikretti. Böylece dört sıfat oldu:

"Cehennem’de ebedî olarak kalacaklardır." Yani sürekli olarak ebediyete kadar cehennemde ikamet ederek kalacaklardır. Bu ifadede kâfirlerin cehennemde ebedi olarak kalacaklarına açık delil vardır.


kelime-i şehadet getirmeyen cennete giremez, kelmeyiwadet, şehadet sözünü söyleyen herkes cennete mi gider

Bu kategoride yer alan Devrin mürşidi kamili kim? Mürşidi kamil Her devrin bir mürşidi olması gerekiyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kelimei şahadet getiren her müslüman cehennemde cezasını çektikten sonra cennete girebilir diye bir ayet varmıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.