Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:51
Gusul
Yönetici

Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum

Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum

Kayıtsız Üye
Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum , fakat bazen banyo başında ya da esnasında küçük su dökmem gerekiyor…


Cevap: Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum

Hoca
< Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum , fakat bazen banyo başında ya da esnasında küçük su dökmem gerekiyor… >

Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak haram değildir; bundan dolayı bir günah olmaz. Ancak bu durum banyo adabına uygun düşmez. Peygamberimiz bu hususta da önemle durur.
buyurmuşlardır. Bu hadis, tavsiye hükmünde olup, haram kılmak anlamında değildir. Haram kılınmamış olsa dahi bu gibi tavsiyelere uymaya çalışmak gerekir.
Yazar: Sorularla İslamiyet

Okudunuz mu?  Mezi ve Meni farkı nedir nasıl anlaşılır?

Cevap: Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bilgiler için çok faydalandım

Bu kategoride yer alan Erkeğin, hanımının adeti bittikten sonra gusül abdesti almadan onunla beraber olması caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banyo yapılan yere küçük abdest bozmak caiz midir? Banyoya girmeden önce abdesti bozuyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.