Anasayfa
23 Ağustos 2022, 22:14
Sizden
Yönetici

Mum Nedir – Mum Hakkında Bilgi (Tanımı, Anlamı)

Mum Nedir – Mum Hakkında Bilgi (Tanımı, Anlamı)

Kayıtsız Üye
Mum – Mum Nedir –
Mum Hakkında kısaca bilgi verir misiniz (Tanımı, Anlamı)‎


Cevap: Mum – Mum Nedir – Mum Hakkında (Tanımı, Anlamı)‎

Ecrinim
Mum hakkında bilgi

Mum Nedir - Mum Hakkında Bilgi (Tanımı, Anlamı)

Mum,tam net bir tarih olmasa da binlerce yıldan beri kullanılan bir aydınlatma aracıdır.Ve 1900’lü yılların başlarına kadar aydınlatma aracı olarak kullanılmanın dışında ayrıca dinsel ayinlerde yaygın bir şekilde kullanılmaktaydı.

Okudunuz mu?  Kandil gecesinin anlamı nedir

Mısırlılar ve Romalılar zamanında mumlar sığır ve koyunlardan cıkarılan don yağından yapılıyorlardı fakat bu mumların yanma özellikleri iyi değildi. Günümüzdeki mumların özelliklerine benzeyen mumların ilk kez romalılar tarafından yapıldıklarına dair kanıtlar mevcuttur. Romalılar don yağını sıvı hale getirerek pamuk ipliği, keten ipliğini yada pamuk ipliğini fitil olarak kullanarak mumlar döküyorlardı. Romalılar bu mumları dini ayinlerde kullandıkları kadar ayrıca evlerinde ve yolculuklarında aydınlatma aracı olarak da kullanmaktaydılar.

Okudunuz mu?  Meslek nedir sözlük anlamı

Ortaçağ boyunca mumların dini ayinlerde kullanılması daha yaygın hale gelmiştir. Ortaçağda balmumu mum yapımında kullanılmaya başlanmış. Bu balmumu mumları Romalıların don yağından yaptığı mumlara benzer şekilde yapılmaktaydılar. Balmumu don yağından sonra mum yapımında etkileyici bir gelişmedir. Ama sınırlı miktarlarda olması pahalı olmasına neden olmuş ve bu nedenle sadece ruhban sınıfı ve üst tabakaya hitap etmiştir.

Okudunuz mu?  Benzerlik ve farklılık nedir sözlük anlamı

İlk Amerikan Kolonileri ,meyve kabuklarından parafin yapabildilerini keşfetmişler ve ürettikleri parafin ile mum yaptıklarında mumların iyi yandıklarını ve hoş bir koku yaydıklarını farkettiler. Bununla beraber meyve parafininin yapılışı yorucu ve sıkıcıydı.

18. Yüzyılda balina endüstrisi yaygınlaşmış ve sonuç olarak balina yağı bol miktarda bulunabilmekteydi. Mum yapımında balinadan çıkarılan yağ don yağının, balmumunun ve meyve parafinin yerini aldı. Balina yağından elde edilen parafin ile yapılan mumlar kötü bir koku yaymakla birlikte sıcak yaz aylarında şekillerini koruyabilmekteydiler.

Okudunuz mu?  Ecel nedir sözlük anlamı

19. Yüzyıl mum ve mum yapımı ile ilgili bir dönüm noktasıdır. İlk patentli mum yapımı makinaları ortaya çıkmıştır. Bu buluş ile mumlar her eve ve tüm zümreye ulaşmıştır. Aynı zamanda kimyager Micheal Eugene Chevreul don yağı ve hayvan yağlarının çeşitli yağ asitlerinden oluştuğunu keşfetmiş ve sterik asiti bulmuştur. Sterik asit buluşu ile mumların kalitesi artmaya başlamıştır.

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi kelime kelime anlamı

Ayrıca 19.yüzyılda örgü fitiller bulunarak mumların yanış özellikleri de iyileştirilmiştir.
19. Yüzyılın yarısında günümüzde kullanılan parafin İngiltere’de kullanılmaya başlanmış. Böylece parafin ticareti ortaya çıkmıştır. Tüm bu buluşlar ile parafin sterik asit ile karıştırılarak ucuz ve kaliteli ve kokusuz mumlar üretilmeye başlanmıştır.

Okudunuz mu?  Milli nedir sözlük anlamı

Cevap: Mum – Mum Nedir – Mum Hakkında (Tanımı, Anlamı)‎

mum
mum sözlük anlamı nedir
maddeler halinde mum isminin anlamları

1. isim Bir fitilin etrafına erimiş bal mumu, içyağı, stearik asit veya parafin dökülerek genellikle silindir biçiminde dondurulan ince, uzun aydınlatma aracı

Okudunuz mu?  Ferdun, hayyun, kayyumun, hakemun, adlun duasının anlamı nedir?

2. Bal mumu

3. fizik Işık şiddeti birimi, kandela

4. kimya Bazı böcekler ve bitkiler tarafından salgılanan, böceklerin deri ve tüylerini, bitkilerin yüzeyini kaplayarak koruyucu görev yapan, içinde serbest yağ asitleri, alkoller ve doymuş hidrokarbonlar bulunan esterler
"En bilinen mum, arıların yaptığı bal mumudur."

Okudunuz mu?  Namaz Arapça Bir Kelime ise Tam Türkçe Karşılığı Nedir

Cevap: Mum – Mum Nedir – Mum Hakkında (Tanımı, Anlamı)‎

pelin
Çok teşekkür ederim anlamını öğrendim


Kayıtsız Üye
Mum nedir? Mum Kısaca tanımı
Balmumu, yağ, parafin, stearik asit, pallustik asitle meydana getirilen karışımlardan yapılan, ortasında bir fitil bulunan, yandığı zaman parlak alev veren, genellikle silindir, kesik koni ve çeşitli dekoratif biçim verilmiş çubu

Okudunuz mu?  Ayetin anlamı nedir?

mum nedir, mumun tanımı, mum hakkında bilgi

Bu kategoride yer alan Muhammet isminin şekilli yazılması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mum Nedir – Mum Hakkında Bilgi (Tanımı, Anlamı) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.