Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:03
sizden01
Abone

Gusülden 1-2 gün sonra yıkamayı unuttuğumuz yeri yıkasak gusül geçerli olur mu ?

Gusülden 1-2 gün sonra yıkamayı unuttuğumuz yeri yıkasak gusül geçerli olur mu ?

ziya3400
Arkadaşlar sorum şu; şimdi misal gusül abdesti alırken bir yerimizi yıkamayı unuttuk sonrasında bu unuttuğumuz yeri yıkayarak gusuülü tamamlayabiliyorduk. Burada hemfikiriz.

Benim sorum şu ; mesala ben gusül abdesti alırken elimde bir şey yapışmıştı bunu farketmedim ya da farkettim ama çıkarmam 1-2 günü aldı. İşte sorum burada geliyor 2 gün sonra yıkamayı unuttuğumuz ya da yıkayamadğımız yeri yıkasak gusülü geç de olsa tamamlamış olur muyuz ? Yoksa en baştan mı yıkanmak gerekir ? Merak ettim bunun sınırı vakit olarak var mıdır (sonradan yıkamanın) ?

Okudunuz mu?  Kamu hakkı nedir ?

Cevap: Gusülden 1-2 gün sonra yıkamayı unuttuğumuz yeri yıkasak gusül geçerli olur mu ?

imam
< Arkadaşlar sorum şu; şimdi misal gusül abdesti alırken bir yerimizi yıkamayı unuttuk sonrasında bu unuttuğumuz yeri yıkayarak gusuülü tamamlayabiliyorduk Burada hemfikiriz

Benim sorum şu ; mesala ben gusül abdesti alırken elimde bir şey yapışmıştı bunu farketmedim ya da farkettim ama çıkarmam 1-2 günü aldıİşte sorum burada geliyor 2 gün sonra yıkamayı unuttuğumuz ya da yıkayamadğımız yeri yıkasak gusülü geç de olsa tamamlamış olur muyuz ? Yoksa en baştan mı yıkanmak gerekir ? Merak ettim bunun sınırı vakit olarak var mıdır (sonradan yıkamanın) ? >
Gusül tamamlanmış olur ama namaz vakitlerini kaza etmelisin.

Bu kategoride yer alan Kıyamet kimlerin üzerine kopacak ??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden 1-2 gün sonra yıkamayı unuttuğumuz yeri yıkasak gusül geçerli olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.