Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:04
Sahabe
Yönetici

Zülcenah (Hz Hüseyin’in atının adıdır Zülcenah)

Zülcenah (Hz Hüseyin’in atının adıdır Zülcenah)

Araştırmacı_
ZÜLCENAH
Başında Peygamber dedesinin sarığı, elinde Peygamber dedesinin kılıcı, Kerbela çölünde Yezid ordusu tarafından şehit edilen Hz. Hüseyin’in atının adıdır Zülcenah.

Kelime, tasavvufta da "her iki alem hakkında bilgisi olan; dünyası için ahireti unutmayan, ahiret için de dünyadan el etek çekmeyen kişi" ve uçmak kanatlanmak anlamında kullanılmıştır.
Rivayete göre, Kerbela’da Hz. Hüseyin onun üzerinde savaşmıştır.Kerbela’da Hz. Hüseyin şehit edilince Zülcenah, o hazretin kanı ile boyanır, kendisi de oklanmıştır…Zülcenah,Hz. Hüseyin’in şehadetinin ardından onun yanında gözyaşı dökmüş, ardından da Fırat Nehri’ne doğru yürüyerek gözden kaybolmuştur.O günden sonra Zülcenah’ı bir daha gören olmamıştır.Kelimenin aslı Zülcenaheyn olup, iki kanatlı, iki taraflı anlamına gelir.

Okudunuz mu?  HUZEYFE BİN YEMÂN - Sevgili Peygamberimizin sırdaşı


zülcenah, zülcenah ne demek, zulcenah

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammed (sav)in kızı Hz.Fatımanın değer ve kıymeti (Hadislerle) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zülcenah (Hz Hüseyin’in atının adıdır Zülcenah) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.