Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:47
sizden05
Abone

Sakal bırakmanın hükmü nedir? Farz mıdır, sünnet midir?

Sakal bırakmanın hükmü nedir? Farz mıdır, sünnet midir?

ozayir
Sakal bırakmanın hükmü nedir? Farz mıdır, sünnet midir?
Bıyıkta bırakılabilir mi?


islamyolu
1 Tutam sünnet tir. , Kazımak Haramdır , Kirli sakal gibi veya daha uzununu bırakmak Alimlerimiz Haramdan kurtaracagı için vacip demişlerdir.

kusura bakmayın ard arda yazıyorum düzenle butonu görükmedigi için bende. düzenleme yapamıyorum. Bıyık konusunu sonradan fark ettim. Sünnete göre Bıyık oldugunca kısa olması lazım.

Okudunuz mu?  Kavli Şerif ne demektir?

Cevap: Sakal bırakmanın hükmü nedir? Farz mıdır, sünnet midir?

ozayir
Bıyıkta bırakılabilir mi?


Cevap: Sakal bırakmanın hükmü nedir? Farz mıdır, sünnet midir?

islamyolu
< Bıyıkta bırakılabilir mi? >
kardeş bıyık dedigim gibi 1 numara 2 numara 3 numara gibi yani uzun olmamak şartı ile . Sakal bir tutam , bıyıkta olduğunca kısa olmalıdır. Sünnet budur. Bıyık uzun olsa bir yandan mecusilere benzeme bir yandanda Yemek yenildiginde bıyıklara yapışacagından olmaz yani.

Okudunuz mu?  Birine hakkını haram edip o kişi hatasını telafi edip helallik istediğinde tekrar helal edilir mi

peugeot_bor
İslam yolu kardeşimin dediği gibi ehli sünnete uygun. Peyganber efendimiz S.A.V Bıyıklarınızı kısaltın, koltuk altınızı yolun, kasığınızı tıraş edin demiştir.


sakal farz mıdır, sakal farz mı, sakal farzmıdır

Bu kategoride yer alan Sakal kesmenin hükmü nedir ? Sakal kesmeden kasıt traş olmaktır , yani kısaltmaktır , tamamen kesmek değildir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sakal bırakmanın hükmü nedir? Farz mıdır, sünnet midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.