Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:03
sizden01
Abone

Hz Adem (as)’den 2000 yıl önce cinler vardı ve ondan önce cinler imtihana tabiydi doğrumu?

Hz Adem (as)’den 2000 yıl önce cinler vardı ve ondan önce cinler imtihana tabiydi doğrumu?

asker1
sevgili kardeşlerim; ben cübbeli hocanın bir vazında adem peygamberden 2000 yıl önce cinler vardı ve ondan önce cinler imtihana tabiydi diyordu…bu nedemektir yani cinler daha önce dünyada ne iş yapıyorlardı neydi görevleri veya bu söylenen doğrumu

Okudunuz mu?  ALLAH kendisi için bir haramdan vazgeçen kuluna daha hayırlısını verir hadisini açıklarmısınız

Cevap: hz adem (as)

islamyolu
evet doğrudur kardeş. İnsan oğlu yokken Adem Aleyhisselam daha yaratılmadan. Dünyada 2000 yıl Cinler yaşamıştır. Kuranda Allah yeryüzünde bir halife yaratacam dediginde , Melekler Demiyormu Bozgunculuk yapacak yani kan dökecek birilerinimi yaratacaksın diye allah-u TeAla ya yani daha önce cinlerin bozgunculuk yaptıklarını melekler bildigi için Tecrübe ettigi için söylemişlerdir. yoksa Gaybı Allahtan başka kimse bilemez. Cinler o zamanlar baya pislikler yapmışlardır. İblis in önderliginde ve Melek orduları ile beraber Cinleri bozguna uğrattılar dağlara tepelere savurdular.

Okudunuz mu?  Tesbih namazında tesbih sayısını karıştırmak

Cevap: hz adem (as)

asker1
islamyolu kardeşim Allah razı olsun… bu tür bilgilerin var olduğu kitapları veya kitabı nerden bulabilirim? bu fıkıh mıdır akaid midir?


Cevap: Hz Adem (as)’den 2000 yıl önce cinler vardı ve ondan önce cinler imtihana tabiydi doğrumu?

islamyolu
Kardeş siyer Kitaplarında Bulunabilir. Adem Aleyhisselam ın yaratılışı. falan

Okudunuz mu?  Namaz kılmayana cehennemliksin dedim

aşağıdaki videodada cübbeli Ahmet hocamız anlatmıştır.

youtube.com/watch?v=YqCeoaUxpi0

Bu konu hakkında Said Nurs-i Hz. şöyle buyuruyor
Ben yeryüzünde kendime bir halife yaratacağım?(Bakara, 2/30) ayetindeki ?Halife? tabiri, dünyanın, insanların hayatına elverişli şartlara sahip olmazdan evvel yeryüzünde idrakli (düşünen) bir mahlukun bulunmuş olduğuna ve o mahlukun hayatına o zamandaki yerin evvelki vaziyetleri muvafık ve müsait bulunduğuna işarettir ?Halife? tabirinin bu manaya delaleti, hikmet gereğidir Amma meşhur olan manaya göre, o idrak sahibi mahluk, cinlerin bir nevi (çeşidi) imiş; yaptıkları fesattan dolayı insanlar ile değiştirilmişlerdir

Okudunuz mu?  Şaka yaparken yalan söylemek ?

musab
kardeş bu videoyu nerden buldun.cübbeliahmethoca.tv denmi


islamyolu
< kardeş bu videoyu nerden buldun.cübbeliahmethoca.tv denmi >
kardeş oradanda Ulaşabilirsin bütün videolarına sohbetlerine. Youtube dende Arama yaptıgın zaman çıkar.


cinlerden önce ne vardı

Bu kategoride yer alan Giyinmiş çıplak ne demektir? mü'min kardeşlerim Fikirlerinizi alabilir miyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Adem (as)’den 2000 yıl önce cinler vardı ve ondan önce cinler imtihana tabiydi doğrumu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.