Anasayfa
1 Haziran 2023, 15:53
missa2
Abone

Arkadaş,sevgi ve dayanışmanın konu alındığı öykü istiyorum.

Arkadaş,sevgi ve dayanışmanın konu alındığı öykü istiyorum.

Kayıtsız Üye
arkadaş, sevgi, dayanışma sorun sözcüklerinin geçtiği öykü


Cevap: Arkadaş,sevgi ve dayanışmanın konu alındığı öykü istiyorum.

Fetva Meclisi
Dostluk ve arkadaşlık ile alakalı hikaye

İKİ İYİ DOST
İki iyi dost varmış. Bunlardan biri çok kurnaz diğeri ise çok safmış. Günlerden birgün kurnaz olan saf olan arkadaşının yanına gitmiş. Ondan para istemiş. Saf olan, arkadaşına istediği parayı hiç düşünmeden vermiş. Bir başka gün kurnaz olan saf olanın işini istemiş. Saf yine düşünmeden işini de vermiş. Kurnaz olan tekrar çıkmış dostunun karşısına. Ve bu defa ondan nişanlısını istemiş. Saf olan çok şaşırmış ama zorda olsa ona nişanlısını vermiş. Çünkü dostunu çok ama çok seviyormuş. Günler geçmiş aradan. Bu defa saf olan çok zor durumdaymış. Hemen aklına en iyi dostu gelmiş. En sevdiği dostunun yanına gitmiş. Ondan iş istemiş ama kurnaz olan arkadaşı ona iş vermemiş. Saf olan şaşkın ve üzgün bir şekilde evine geri dönmüş. Günler geçmiş aradan yine. Birgün saf olanın evine dilenci, yaşlı bir kadın gelmiş. Ondan yemek istemiş. Saf olan hiç düşünmeden evine buyur etmiş. Daha sonra saf olan bu yaşlı teyzeye ”İstersen evimde kal. Ben yalnızım. Ben çalışır sen de bana yemek yaparsın” demiş. Yaşlı teyze kabul etmiş. Bir başka gün dilenci yaşlı bir adam gelmiş. Saf olan onu da kabul etmiş ve yaşlı adam da onlarla yaşamaya başlamış. Ama yaşlı adam çok geçmeden vefat etmiş. Bu yaşlı adamın çok büyük bir mirası varmış ve bu mirası saf olana bırakmış. Saf olan artık çok zenginmiş. Birgün yaşlı teyze buna ”Evladım artık evlenme zamanın geldi. Eğer sen de uygun görürsen seni bir kızla evlendirmek istiyorum ” demiş. Saf olan kabul etmiş ve düğün günü gelmiş. Saf olan düğününe en iyi dostunu da yani kurnaz olanı da çağırmış. Düğün başladığında saf olan eline mikrafonu almış ve başlamış anlatmaya:
”Benim çok iyi bir dostum vardı. Birgün benden para istedi ve ben hiç düşünmeden verdim. Yine birgün benden işimi istedi. Ben yine düşünmeden verdim. Tekrar geldi ve benden bu defa nişanlımı istedi. Çok şaşırdım. Üzülerek onu da verdim. Çünkü ben dostumu çok seviyordum. Bu defa ben zor duruma düşmüştüm. Gidip ondan iş istedim ama bana iş vermedi. Ama ben yine de onu düğünüme çağırdım. Çünkü asıl dostluk budur.”
Bu defa kurnaz olan almış mikrafonu eline ve başlamış anlatmaya:
”Çok sevdiğim bir dostum vardı. Çok safdı. Birgün ondan nişanlısını istedim. Üzgün bir şekilde nişanlısını verdi. Nişanlısını istememin sebebi kızın ona layık olmamasıydı. Kız çok kötüydü ama arkadaşım saf olduğu için bunu görememişti. Birgün benim yanıma geldi ve benden iş istedi. Ona iş vermedim. Çünkü onu kendi himayem altında çalıştıramazdım. Ben en iyi dostuma emir veremezdim. Birgün yaşlı bir teyze geldi onun evine. O benim annemdi. Onu arkadaşıma bakması için ben göndermiştim. Yine birgün yaşlı bir amca geldi. İşte o adam benim babamdı. Ölmesine az bir vakit kalmıştı. Mirasını dostuma bırakması için ben gönderdim. İşte şuan da evlendiği kişi de benim kız kardeşim. Onu evlenmesi için ben ikna ettim.” Saf olan göz yaşlarına boğularak en iyi dostuna tüm gücüyle sarılmış…


Cevap: Arkadaş,sevgi ve dayanışmanın konu alındığı öykü istiyorum

Kayıtsız Üye
Çok güzel bir hikaye teşekkürler ödevime yardımcı oldu

Okudunuz mu?  Hz.isa deccali nerede öldürecek, ne kadar süre sonra kıyamet kopacak

Cevap: Arkadaş,sevgi ve dayanışmanın konu alındığı öykü istiyorum.

Kayıtsız Üye
çpk harika bir hikaye yaaa ne güzel çok tşkr


arkadaş sevgi dayanışma sorun ile ilgili öykü, sevgi dayanışma arkadaşlık hikayeleri, sevgi dayanışma arkadaşlık ile ilgili öyküler

Bu kategoride yer alan Birini Sevdim Ama Olmadı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaş,sevgi ve dayanışmanın konu alındığı öykü istiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.