Anasayfa
1 Şubat 2024, 13:00
sizden1
Abone

Sırrı çözülmemiş dua

Sırrı çözülmemiş dua

külkedisi
Birinci Okunuş :5 vakit namazın arkaısndan 129 defa okunur.

yusuf suresinin 100.ayeti bu ayetin 7 okuma şekli varmış.
Kapı,Kılıç ve Zirve duası olarak geçiyor.Açılmaz kapılar açılır olmazlar olurmuş.
Birinci Okunuş

"İnne rabbi ledifun lima yeşa’u innehu huvel alimul hakim" 5 vakit namazın ardından 129 kez okunur.
İkinci Okunuş:"İnne rabbi ledifun lima yeşa’u " bu ayetle okunan sırlı ayeti bilen var mı?

BİRİNCİ OKUNUŞ:
Ayeti kerimeyi taşıyabileceğine inandığınız herkese öğretebilirsiniz:
Beş vakit namazın ardından 129 kere:
İnne rabbi ledifun lima yeşa’u. İnnehu huvel alimul hakim.

Gün içinde sayı tutmadan ve dilimiz döndüğünce, okuyabildiğimiz kadar:
" İnne rabbi ledifun lima yeşa’u."

Bu şekilde okumaya devam edenler, bakın kısa bir zaman diliminden bahsetmiyorum, bu şekilde okumaya devam edenler önlerinde kapıların açıldığını, olmazların olduğunu göreceklerdir. Bu nedenle bu okunuşa KAPI DUASI denilir.

Okudunuz mu?  İstiğfar nasıl edilir?

İKİNCİ OKUNUŞ

Delailül Hayrat Kitabının eski baskılarını arayın. Ortada selatuselamlar, etrafında ise farklı alimlerce okunmuş, öğretilmiş dualar bulunan eski baskılardan bahsediyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa Salah Yayınevinden çıkmış olan Delailül Hayrat kitapları böyledir. (Yayınevinin adını yanlış hatırlayabilirim.) O kitaptaki kenar dualarından biri Yusuf Suresi’ndeki bahse konu ayeti barındırır ve İsm-i Azam duası olarak bilinir. Hani bulduğunuz kitapta burası İsm-i Azam duasıdır diye yazmayabilir -ki genelde yazmaz- biraz daha yakın adres tarif edeyim. Pazartesi dersinin kenar duaları arasındadır. Önce orayı kontrol edersiniz sonra diğer bölümlere bakarsınız. "İnne rabbi ledifun lima yeşa’u" ayetini gördüğünüzde duayı buldunuz demektir. Kıymet bileni var, bilmeyeni var. Ağzı dualı olan var beddualı olan var. Bu nedenle sadece nasibi olan bulup okusun diye açıkça yazmak yerine adres tarif ediyorum. Bu da KAPI DUASI’dır.
Bu duayı ezberleyip beş vakit namazın ardından 3 kere okumalısınız.
Yine ayeti kerimenin yukarıda yazdığım bölümünü yine beş vakit namaz ardından 129 adet okumalısınız.

Okudunuz mu?  Hastalıkta kılınan namaz hakkında

Gün içinde ise 17 bin küsürlü Latif ismi sayısını dikkate alarak okuyabildiğimiz kadar İnne rabbi ledifun lima yeşa’u okumalıyız. Dileyenler ayetin devamını da okuyabilir ki ben öyle yapıyorum.
Zaten bu iki okunuşu yapabilseniz size fazlasıyla yeterli olacaktır. Allah dilerse daha fazlasını öğrenmenizi de nasip eder. Biz, bildiğimizle amel etmekle memuruz. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, ne kadar başardım bilemiyorum. Niyet hayr, akıbette hayr olur inşAllah.

Okudunuz mu?  Hayvanlar için dua edilir mi?

Bu ayeti okumak kolaydır ama taşımak zordur. Bunu özellikle çizelim. Sürekli okuyanların, "Yarabbi taşımayı nasip et" diye kendilerine dua etmesi de tavsiye edilir.

" İnne rabbi ledifun lima yeşa’u."
Bu ayetin 2.3.4.5.6.7. okunuşu ve zirve kapı duasını bilen var mı? açılmaz kapılar açılır olmazlar olurmuş.


Cevap: sırrı çözülmemiş dua

nurya
izzet ve sadete nail olmak için kısmetin açılması için okunur


Cevap: sırrı çözülmemiş dua

külkedisi
kaç defa ve nasıl okunur açıklar mısınız lütfen?


Cevap: sırrı çözülmemiş dua

Kayıtsız Üye
İnne Rabbî latîfun limâ yeşâ Ben Bu Ayeti Hergün Defalarca İçimden Demeye Başlamıştım Hayret Edici Olaylar Yaşadım. TAVSİYE EDERİM. Anlamı Muhakkak Rabbim Latifdir Lütuf Sahibidir.

Okudunuz mu?  Kitapta bir insana geleceği gördürmek şirk mi?

Kayıtsız Üye
arkadaşlar s.a yardım lütfen bir çok yerde farklı okunuyor ve ben bunu anlamakda zorlanıyorum "İnne rabbi ledifun lima yeşa’u. İnnehu huvel alimul hakim ledifun diyemi yoksa latifun diyemi okunuyor bunun doğrusu nedir ? teşekkürler


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu dua Yusuf suresinin 100. ayetinin bir bölümüdür. Bu ayeti aşağıda gördüğün şekilde okunur. Sana tavsiyemiz arapçası ile okumandır.

إِنَّ رَبِّي لَطِيفٌ لِّمَا يَشَاء إِنَّهُ هُوَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ

"İnne Rabbî latîfun limâ yeşâ’u innehû huvel alîmul hakîm"


Nurisen danık
Ben okudum faydasını çok gördüm


Kayıtsız Üye
Şifalı salavatlar arif pamukta salavatların içinde gördüm ismi azam duasındada var kişi bakara suresinin tamamını üç güne bölüp okumalı büyük etki görülecektir bağlılık çözülüyor


Kayıtsız Üye
Kapi duasına baslarken yani inne rabbi latifun lima yesau basinda besmele cekilmeyecekmi

Okudunuz mu?  Vitir Namazı Kaza Edilir mi?

arifselim
Bu dua bir ayettir ve her ayetin başında besmele çekilmelidir. Ayet değil dua olsa bile yinede besmele ile başlamak gerekir. Besmele ile başlanmayan hiç bir işte hayır yoktur.


yunustosuntr
Acele etme içten oku boşlukları kendin doldurma gözlerini hemen aşağı çevirme tersten okuma gözlerini fazla kırpma okurken gözlerin su gibi akacak bu saymadan okumaktır bu dediklerim uygulanabildiğinde vücutda değişimler olabilir.


Kayıtsız Üye
Yazıyı silgiyle siler gibi ve kademe kademe okuma. Ne okursanız okuyun farklı okuyuş şekillerinden birini veya sırası önemli değil birilerini yaparsınız (okurken gözlerin su gibi akacak) cümlesinin hakkını vermelisiniz bu okuyuşun taklidi olmaz sırrı çözemeyende yaptığını idda edebilir bu okuyuşu fakat sadece sırrı çözen gerçekten yaptığını bilir yani (okurken gözlerin su gibi akacak) cümlesini bir açıdan anlamak vardır birde gerçekten sırrına vakıf olarak anlamak vardır.

Okudunuz mu?  Saffetü't tefasirin arapça ve harekelisi

Kayıtsız Üye
belki yunus bu kadar mı bilgi verdi diyecek olanlar vardır misalen gözlerini hemen aşağı çevirme derken bu samimiyetin geometrisidir inanmayan daha samimi olsun sonunda yine dediğime gelir kendin olmak ise aslında yazılı olmayan bir kuraldır sayfanın tamamını alma önceden yazmamışım gösterişi bırak sakin ol neyse şimdilik bu kadar neden bunları anlatıyorsun diyenler varsa siz okuyun ben sizin gözlerinizden okuyacağım ve tam olarak bilmesemde boşa yazmadığımı düşünüyorum hadi eyvAllah.


Kayıtsız Üye
gördün mü bak içtenlik bu kadar önemli…


yunustosuntr
yukarıda verilen örnekler çoğaltılabilir herkese açık yazdığım için gereğinden fazla örnek vermek kafa karıştırabilir kim ve ne olduğumla ilgilenmeyin faydalanabilen faydalansın diye yazıyorum verdiğim bilgileri bir anahtar gibi düşünün anlatılan bilgileri havaş kitaplarından veya şurdan burdan alıp yazmıyorum fakat şunu söyleyebilirim ki bu bilgilere ulaşılıncaya kadar az acı çekilmedi hadi eyvAllah…

Okudunuz mu?  Namazda niyeti unutmak

Kayıtsız Üye
yine kendimi yorum bölümünde buldum aslında aklımda çok şey var anlatmak istediğim herkes elinden geldiği kadar düşünür ne demiştik bir sır var paylaşımı yapan arkadaşın dediği gibi bu okuyuşu yapmak kolay olabilir belki bu okuyuşu ilk bakışta bile yapabilirsiniz önceden yazdıklarımı düşünüp dikkat ederek bu okuyuşa odaklanmanında faydası olabilir veya kendinizi kitaba kaptırdığınızda yada belki farkında olmadığınız biçimde bile olabilir birgün birisi ya az önce ben ne yaptım derse işte o sır burda 😉 ha yine önceden yazdıklarımda saymadan oku demiştim bu ve bunun gibi örnekler çağrışım yapmak içindir yani kasdedilen sayıları okumamak falan değildir deyip noktalıyorum yine gelirim hoşçakalın…

Okudunuz mu?  Nasıl Müslüman olunur? diye soran birine bilmiyorum demek.. dinden çıkılır mı acaba?

yunustosuntr
önceden yorum yazmıştım onaylanmamış üyelikli hesabımdan tekrar yazmaya karar verdim belki bana gıpta edenler vardır illaki sözünü ettiğim okusuyusu yapmaya kimse mecbur değil öyle bir şey yazdım ki sanırım herkes farklı anlamlar çıkarıyor birgün okurken birisi az önce ne yaptım derse onun açıklaması sırrı işte burda paylaşımı yapan arkadaşın dediği gibi bu okuyuşu yapmak kolay olabilir hatta ilk bakışta bile yapılabilir yine ek olarak yazmak istediğim önceden anlattıklarıma dikkat ederek odaklanmanında faydası olabilir misalen saymadan okumak dedim bu çağrışım yapmak içindi yoksa sayıları okumayın gibi anlam çıkmasın anlayan anlayacak anlamayan da yine anlamayacaktır açıkça yazmak istedim ister teşekkür etsinler isterse ne demek istiyorsun desinler önemli değil konuyu değişik biçimde açıklamak istedim yoksa kimseye hidayet dağıtmıyorum kendini kaptırmakda önemlidir bu okuyuşu hangi kitabı okuyarak yaptığınız mühim değil okumak başlı başına bir eylemdir aslında söylemek istediğim çok şey var yinede burada noktalıyorum yine gelebilirim hadi Allah’a emanetsiniz.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Dışında Allah'ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

yunustosuntr
selam yine yoruma geldim öyle bir şey yazmışım ki herkes farklı anlamlar çıkarıyor sanırım banada helal olsun paylaşımın yapan arkadaşın dediği gibi bu okuyuşu yapmak kolay olabilir hatta ilk bakışta bile bu okuyuş yapılabilir önceden yazdıklarımada dikkat ederek odaklanmanında faydası olabilir konuştuklarım misalen saymadan okumak demiştim bu çağrışım yapmak içindi yoksa sayıları okumamayı kasdetmedim kendini kaptırmakda önemlidir açıkça yazıyorum biri kitap elimdeyken az önce ne yaptım diyorsa onun açıklaması sırrı burda konuya balıklama daldım kusura bakmayın zaten okumak başlı başına bir eylemdir birazda değişik bir biçimde açıkladım hadi Allah’a emanet olun muhtemelen yine gelirim buraya…

Okudunuz mu?  Dini nikah ve normal nikahtan sonra baş başa kalınır mı

inne rabbi latiyfün lima yeşaü, inne rabbi ledifun lima yeşau, yusuf suresi 100. ayetin sırları

Bu kategoride yer alan Kıyafetlere bulaşan pislik (meni, mezi) hakkında büyük şüphem var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sırrı çözülmemiş dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.