Anasayfa
28 Ağustos 2021, 10:36

Kadın sesi erkeğe haram mıdır?

Kadın sesi erkeğe haram mıdır?

celikihsan87
arkadaşlar çok samimi olduğum biriki dostumdan duyduğum bişiy bu.kadının söylediği şarkıyı dinlemek erkeğe haram dediler kendilerinden oldukça emin bir şekilde.onlara güvenim tam ama şimdiye kadar böyle bişeyi ben nasıl öğrenemediğim aklıma geldikçe duyduğum şeyi onaylatmadan emin olamıyorum.yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap: kadın sesi erkeğe harammıdır?

celikihsan87
saol Allah razı olsun ama ben yine soru sorucam:
en sonda İbni Abidin in sözlerine bakarsak benim kastettiğim şekilde kadın şarkıcıyı dinlemek te haram olmaz.dinlediğim şarkıları bilgisayardan mp3çalardan dinliyorum şarkıyı söyleyeni görmüyorum söylediği şarkıda da amaç erkeği kendine meylettirmek değil.yani en azından bu iddayı duyduktan sonra düşündüğümde böyle olduğu kanısına vardım.sizce doğru yapıyormuyum?

Okudunuz mu?  Çörek otu ile ilgili hadisler hakkında bilgi verir misiniz? Çörek otu bütün hastalıklara şifa mıdır?

Yanıt: kadın sesi erkeğe harammıdır?

mumsema
< saol Allah razı olsun ama ben yine soru sorucam:
en sonda İbni Abidin in sözlerine bakarsak benim kastettiğim şekilde kadın şarkıcıyı dinlemek te haram olmaz.dinlediğim şarkıları bilgisayardan mp3çalardan dinliyorum şarkıyı söyleyeni görmüyorum söylediği şarkıda da amaç erkeği kendine meylettirmek değil.yani en azından bu iddayı duyduktan sonra düşündüğümde böyle olduğu kanısına vardım.sizce doğru yapıyormuyum? >

kardeşim verdiğim linkteki konuyu olduğu gibi kopyaladım
kırmızı ve altı çizili yerleri iyice bir daha okurmusun?

Ayette de ve diğer tefsir ve Alimlerin sözlerine göre ihtiyaç dışı nağmeli ve kendine cezbettirdiğinde avrettir/dinlemek haramdır.
hangi şarkı nağmeli değildir ki?

< Kadının Sesi Haram mı?

Okudunuz mu?  Amin Kelimesinin anlamı nedir?

Ancak, diğer bütün mübah meselelerin mahiyet değiştirip mahzurlu hal almasında olduğu gibi, kadının sesi meselesinde de aynı durum söz konusudur. Kadının sesi mübah, masum ve masum olmasına karşılık hangi sebeplerden dolayı "avret" olur, yabancı erkeklerin dinlemesine "haram" olur.

Ahzab Süresinin 32. ayet-i kerimesi bu husustaki ölçüyü Peygamber hanımlarının şahsında şöyle veriyor.
"Ey Peygamber hanımları! Siz herhangi bir kadın gibi değilsiniz. eğer halinize layık bir takva ile korunacaksanız, yabancılarla cazibeli bir şekilde konuşmayın ki, kalbinde fesat bulunan kimse bir ümide kapılmasın. Konuşurken ciddiyet ve ağırbaşlılıkla söz söyleyin."

Bu konuda erbabının söyledikleri ile bitirelim:
Müfessir Vehbi Efendi tefsirinde:

"Söylediğiniz söz fitneye sebep olmasın. Yani cazibeli ve ecanibi şüpheye düşürecek bir halde edalı ve naz ü istiğna ile söylemeyin" şeklinde izah getirmektedir.

Elmalı bu ayetin tefsirini şöyle yapmaktadır:

"Ey Peygamberin hanımları! Siz genel olarak kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Sizde diğer kadınlarda bulunmayan nitelikler var: Peygamberlerin en hayırlısının hanımları ve bütün müminlerin anaları olmak niteliklerine sahipsiniz. Eğer sakınırsanız, bu özel niteliklerinizi korursanız yahut durumunuza uygun takva ile korunacaksanız -bu şart bir mânâ ile yukarının, bir mânâ ile aşağının kaydıoluyor- Sözü yumuşak ve tatlı bir eda ile söylemeyin, bir söz söylendiği zaman sakın yılışık bir biçimde cevap vermeyin ve söylerken yayılarak, kırıtarak söylemeyin de kalbinde hastalık bulunan, kalbi çürük, kötülüğe yüz tutmuş kimseler kötü bir şey ümit etmesin. Ve uygun ve ciddi söz söyleyin; yani yapmacılıktan uzak, ağırbaşlılık ve ciddiyetle dosdoğru söyleyin veya sert olsa da makul ve meşru güzel söz söyleyin."

İbni Abidin:

"Tercih edilen görüşe göre kadının sesi avret değildir…. Yalnız kadınların yüksek sesle konuşmalarını, seslerini uzatmalarını, yumuşatmalarını ve nağmeli bir şekilde okumalarını caiz görmüyoruz. Çünkü bunlarda erkekleri kendine meylettirmek ve şehvetlerin tahrik etmek vardır." (Reddü’l Muhtar 1:467)
>

Okudunuz mu?  Altının karz/borç verilmesi caiz midir?

Soru: kadın sesi erkeğe harammıdır?

celikihsan87
o zaman kadın sesinden şarkı dinlemenin haram olduğuna kesin kanaat getirebilirim.
kusura bakma biraz takıntılı biriyim açıkçası kesin bir cevap alamadan inan hiç rahat edemiyorum.dediğini yaptım son anladığım; sorumun cevabı : evet haramdır
doğrumu anladım?


mumsema
< o zaman kadın sesinden şarkı dinlemenin haram olduğuna kesin kanaat getirebilirim.
kusura bakma biraz takıntılı biriyim açıkçası kesin bir cevap alamadan inan hiç rahat edemiyorum.dediğini yaptım son anladığım; sorumun cevabı : evet haramdır
doğrumu anladım? >

evet kardeşim bir ekeğin kadın sesinden şarkı dinlemesi caiz değildir/haramdır.


NuN
erkek sesi kadına olmasa da, kadın sesi erkeğe haramdır.
gereksiz yere ihtiyaç olmadan dinlenemez.

Okudunuz mu?  Kadın erkek karışık ve çalgılı düğünlere katılmak caiz midir?

kadının sesi erkeğe haram mıdır, kadın sesi erkeğe haram mıdır, kadının sesi erkeğe haram mı

Bu kategoride yer alan Hz. Asiye hakkında bilgi verir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın sesi erkeğe haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.