Anasayfa
12 Ağustos 2021, 4:55
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare de görülen renkleri nasıl yorumlamak gerekir?

İstihare de görülen renkleri nasıl yorumlamak gerekir?

Ayshe Hatun
Selamlar,

benim bir sorum var. İstihare Namazını kılan ve uygulayan biriyim. Bu soruyu kimse bana cevaplayamadı, belki burada bir bilgili bana yardım edebilir:

Biri ile karşılaştım (tesadüften). O kişi bana, beni rüyasında gördüğünü anlattı. O müslümanlığı kabul etmiş oluyor rüyasında, ve eşi ile çöl de gezmiş oluyor. Bana bunu anlatırken, eşi aynı bana benzediğini anlattı – Gözler ve Saçlar aynı. Onun için benden gözünü tanıştığımız Restauranta ayıramadığı anlattı. Biraz konuştuk ve ben de ondan gözümü ayıramadığımı anlattım. Bana yalan söylemek istemediği için, başkası ile ilişkide olduğunu da anlattı hemen. Bunun bir oyun veya yalan olmadığını anlatmak istedi. Beni görürken hemen içine doğmuş ki: “Bu bayana bir daha göreceğim” diye… Bende aynısını hissettim…

Sorum şu: Ben hakkımdan hayırlısını dilerim her zaman. İçimde İstihare Namzini kıldıktan sonra büyük bir ferahlık ver. Ama bazen endişelenme de gelir: Kırmızı renk gördüm ve henüz kontaktımızda yok… Onun için 7 günü doldurmak niyetiyle devam ediyorum.

Yaptığım böylesi işlerde, veya hayat konularda istihare Namazı kılınıpta, hayırlısı olsun diye dua etmek caizmidir?

Lütfen bana bir hoca, veya yetğili yardım edebilirmi Allah Rızası için?

Saygılarımla


arifselim
Selamün aleyküm kardeşim. İstihare demek hayır dilemek demektir. İstihare yapılması meşru olan ve olmak üzere olan bir iş karşısında kararsız kalındığı durumlarda yapılır. Sizin bu anlattığınız olay için istihare yapılmaz. Ortada uygun olmadığı kesin olan bir durum vardır. İkinci olarak bu olay zaten istihareye uygun bir şey değildir. Son olarak, kesinlikle bilmediğiniz ve ilk defa karşılaştığınız kimselere inanmayın. Tam olarak bu anlattığınıza benzer bir çok olayı yaşayan ve şahit olan kimselerin başına gelen felaketleri biliyoruz kardeşim. Sakin aldanmayın.


Kayıtsız üye
Merhaba,
ben birisini seviyorumve İstihare namazı kıldım ve şu çok net şekilde olan rüyayı ilk gecede gördüm:

Kendim aydınlık olan bir odada oturuyorum ve beyaz gömlek giydim. Çokta mutlu ve huzurlu idim. Saçlarım kahverengd ve (gerçekten gibi) kıvırcık ve uzun. Çok güzel. Sağımda ve soluma iki tane arıkusu uçuyor (siyahlı mavili) ve bir kuş sağımda bir saç teli tutuyor ve öbür kuşta solumda bir sactelimi tutuyordu.

Çok huzurlu ve mutlu bir şekilde kalktım. Çok büyük ferahlık çöktü içime.

Lütfen yorumlarmısınız?

Saolun!


arifselim
Merhaba. Rüyanız hayırlı olarak tabir edilir. Ama sunuda bilmek lazımdır, istihare ne farzdır nede vaciptir. İstiharede gelen his ve görülen rüya ile de insan yanılabilir. İşte bunun için mutlaka istişarede edilmeli ve güvenilir kimselere danışılmalıdır.

Cevap: İstihare de görülen renkleri nasıl yorumlamak gerekir?

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam rica etsem benim rüyamı da yorumlar mısınız ?

Okudunuz mu?  Rüyada birini farklı surette görmek

Bir kişiye hayatım da yer verip vermemek adına yattım ben istihareye ve rüyamda ;
Duvarları ve tavanı kıpkırmızı alev gibi sanki oda gibi bir yerde 7 tane kapı vardı. Odanın içerisinde o kişinin kokusu vardı ve ben o kapıları açmaya çalıştım ama açılmadı. Kapıları zorladıkçada ellerim kanadı.

Lütfen yorumlayabilir misiniz ?


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Bu rüya kesinlikle hayırlı olarak tabir edilmeyeceği net bir rüyadır. Allah zaten harama razı olmaz bunuda unutmayın.

 


Kayıtsız Üye
Selamün Alwäeyküm!
Ben İstihareye yattım ve sadece kırmızı renk gördüm. Unanırken gönlüm ama çok ferahdi ve mutlu bir şekilde kalktım. Özamandan beri ferahim bu konuda. Am kırmızı gördüğüm için bir size sormak istedim…


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. Renkler veya rüya bir işaret olabilir ama asıl olan insanın o konu hakkında kendisine gelen olumlu veya olumsuz istektir. Bu sizin için bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Hayırlı Günler Hocam!
Ben hayatımda birine yer vermek veya vermemek niyyetine istihare yaptım. Rüyamda 5 tane insanın gölgelerini gördüm ve hepisi bana yaklaşıyordu. Sonra en önde olan kişi (sevdiğim kişi) aydınlandı ve beyaz giyimli olup yanıma geldi. Kalktığımda mutlu idim. 2-3 Gün sonra içime bu konuda bir endişe ve bir korku girdi. Olumlu değil gibi. Acaba bu rüyanın anlamı ne?
—–
Çok güzel bir site bruası! Allah razı olsun yorumladığınız için. Bende bir soru sorayım:

Yorumlarmısınız? Okuduğuma göre his rüyadan daha önemliymiş, yazdığınız gibi.

Allah sizlerden razı olsun.


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. İstihare açısından olumlu bir rüya ve olumlu hisler bunlar ancak içinizin rahat etmesi için mutlaka istişare de yapmalısınız. Böylece aklınıza takılan soru işaretlerinden kurtulabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben rüyamda düğüne gidiyordum ve bu yüzden kıyafet deniyordum ama denediğim kıyafetler beyaz ve kırmızıydı yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Merhaba. İstiharede rüya ve renklerden daha önemlisi kişinin içine o konuda gelen olumlu veya olumsuz olan isteklerdir. Normalde rüya hayırlı ve olumludur ama eğer içiniz rahat etmemişse istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
istiharede Allah ismini 2 kez gördüm ilki sarı parlak çok güzel gözüküyordu ikincisinde ise Allah ismini bir kolyede gördüm mavi taşlarla yazılmıştı bunları aynı gecede gördüm yani


arifselim
İstihare rüyası olarak Allah isimlerinin görülmesi hayırlıdır ve olumlu manaya işaret eder. Ayrıca o niyetinizle ilgili içinize gelen hislerde önemlidir.


Kayıtsız Üye
Hocam selametle dün gördüğüm bir rüyayı anlatayım. İstihareye yattım ve rüyamda rahmetli anneannem ve dedemi gördüm sapasağlam ve sağlıklıydılar çok sevindim. Sonra çok yüksek Karadeniz gibi bir yerde yemyeşil bir ovaya bakıyorum. Ne anlama gelir acaba. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Rüyada kedinin yandığını görmek

arifselim
Selamün aleyküm kardeşim. İstihare için bu rüya çok hayırlı olarak tabir edilir. Bu rüya ile birlikte niyetiniz hakkında içinize doğan his de çok önemlidir. İstihare dışında önemli olan her meselede mutlaka istişare de etmek çok önemlidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm bir iş değişikliği için hayırlımı değilmi diye istihareye yattım rüyamda cüzdanımda iki tane yeşil yirmi tl birde beyaz yüz tl gördüm ne yapmam gerekir


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. Rüyan istihare için çok olumlu ve hayırlı olarak yorumlanır. Sen yinede bununla birlikte bilen kimselere de danışarak bir karar ver.


Kayıtsız Üye
Allah sizden razı olsun hocam ben istihareye yattım dün gece ve rüyamda baba kız iki insana bir konuda yardımcı oldum amcanın saçı beyazdı bir devlet dairesinde işleri vardı beyaz bir binaydı oraya onları götürüp işlerine yardımcı olmaya çalıştım. Uyandığımda iyihissediyodum. Saygılar


arifselim
Allah sizden de razı olsun kardeşim. Bu rüya ve hissiniz istihare için olumlu manaya işaret eder. Mutlaka istihare ile birlikte önemli olan her konuda istişarede etmek gerektiğini unutmayın.


Kayıtsız Üye
Mrb Ben yurt dışından yaşıyorum evlilik öncesi istibareye yattım kırmızı gördüm ailemede bir başkası da kırmızı rengini görmüş,, olumsuz olarak yorumlanıyor bu durumda nasıl düşünülmeli,,
Herşey çok yolunda olduğu için biraz üzüldüm açıkçası bu rüyaya,, kendisi haftaya müslüman da olıcak acaba daha Hala din değişikliği olmadığı için böyle olmuş olabilir mi


arifselim
Merhaba. İstiharede esas olan insanın içine doğan his ve istektir. Ama rüya eğer net bir işaret veriyorsa buda tabir edilir. Hayatını birleştireceğin bir kimse çok önemlidir. Hem istihareni önemsemelisin hemde ilim sahibi ve güvenilir kimselere danışarak hareket etmelisin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben ilk istiharelere yattığımda sürekli beyaz renkler görüyordum ama Son yattığımda beyaz güvercinin gözü kırmızıydı bu ne anlama geliyor açıklarmısınız lütfen…?


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihareyi yorumlamak için bu kadar bir açıklama yetmez. Rüyanın ayrıntılı anlatılması gerekir. Normalde beyaz olumlu tabir edilir ancak asıl olan rüya değil kişinin içine Allah tarafından verilen olumlu veya olumsuz olan istektir. Bu size bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba, ben şehir dışına taşınmaya karar verdim ve onun için istihareye yatmıştım. Kırmızı renkli bir kıyafet gördüm üzerinde beyaz yazılar vardı. Ve sarı renk gördüm, o iki rengin üzerini beyaz ve mavi rengin olduğu bir kıyafetle görünmeyecek şekilde üstüne koydum. Yeşil küçük bir salatalık yedim. Yorumlarsanız çok sevinirim.


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare için bunu böyle yorumlayamayız. Çünkü önemli olan istihare esnasında veya uyandıktan sonra ne hissettiğindir. Eğer içine olumlu veya olumsuz bir his gelirse o sana bir işaret olur.

Okudunuz mu?  Rüyada Adıyaman kahta ya çağrılmak

Kayıtsız Üye
merhaba benim halam ben ve nişanlım için istihareye yatmış beyaz ayıkabı görmüş bir diğer halamda çikolata ikram ettiğini görmüş ne anlama geliyor lütfen yardımcı olun.


arifselim
Merhaba. Rüyalar güzel rüyalardır ancak istihareye herkesin kendisi için yatması sünnettir. Size tavsiyem istihareyi kendiniz için siz yapın ve rüyadan ziyade içinize o konuda gelen hisse göre bir işarete dikkat edin. Bu his size olumlu mu değil mi diye bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam rüyamda beyaz bir sınıfın içindeyim hoca sınav yapacak beyaz bir kağıt veriyor beyaz kağıda siyah kalemle yazmaya başlıyorum anlamını merak ettim hayırlı günler


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. İstihare için güzel bir rüyadır ama istihare için asıl önemli olan rüya veya renkler değildir. Çünkü rüya ile insan her zaman yanılma ihtimali vardır. Asıl önemli olan içinize niyetinizle ilgili gelen istektir bu istek sizin için bir işaret olur.


zehra34600
Merhaba hocam ben birinden hoşlanıyorum hiç bir şey yok aramızda ama o ne düşünür onuda bilmiyorum ama istihareye yattım ben ilk gündü rüyamda kırmızı bulut gibi bsy gördüm hemen uyandım sonra tekrar uyudum yeşil marul gördüm yemyeşildi bundan ne anlam çıkarmalıyım?


arifselim
Merhaba kardeşim. Öncelikle böyle bir şey için istihareye yatılmaz. Ancak bir konu olmak üzereyken hakkınızda hayırlı olup olmadığına dair işaret dilemek için istihare yapılır. Siz ancak hayırlısı nasip olması için dua etmelisiniz.


Kayıtsız Üye
Rüyamda mor renk gördüm onu pembe güle benzettim kendince temizlik ürünüydü


arifselim
Bir istihare rüyasını bu kadar kısa bir soru ile tabir edemeyiz kardeşim. Siz dilerseniz içinize o konuda gelen hisse bakın ve ona göre bir işaret olup olmadığını anlamaya çalışın. Çünkü asıl önemli olan rüya değil hissinizdir.


ceydadönmezz
Merhaba benim erkek arkadaşım beni istemeye gelecek isteareye yattım ve beyaz atın üstünde kırmızı yele gördüm lütfen ne demek olduğunu yorumlayın ben yorumlayamadım


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Bu rüyan istihare için olumlu manaya işarettir ama kesinlikle esas olan rüya değil senin içine doğan ilham ve hiştir. Bu hissin sana hayırlı mı değil mi şeklinde en güzel işaret olur. Ancak rüya çok net olursa ve içinde rahat olursa o zaman rüyanın bir anlamı olur.


Kayıtsız Üye
Ben istihareye yattığımda beyaz lokum gördüm birde elimdeki tabakta beyaz bir tatlı yiyodum sizce rüyam hayırlımıdır


arifselim
İstihare rüyası anlamında lokum ve tatlı görmek çok olumlu ve hayırlı manaya işarettir. Ayrıca bu rüya ile birlikte niyetiniz ile ilgili içinize doğan huzur veya huzursuzluk da bir işarettir.

Okudunuz mu?  Rüyada ölmüş yakınımızı sinirli ve konuşmadan görmek?

Kayıtsız Üye
Merhaba bn isthare namazı sonrası daha önceden olmuş olan birinin yeni olduğunu ve onu kefenledğimi gördüm. Başka renklerde vardı etrafta ama sadece kefenin beyazlığını gördüm sanki diğer renklerin hiç birini bilmiyorum. Beyaz hayır biliyorum ama ölü biride olunca tam anlayamadım. Siz açıklayabilir misiniz acaba?


arifselim
Merhaba. Rüyada ölünün olması hayırsız olduğu manasına gelmez. Genel olarak hayırlıdır ancak asıl olan ya istihare esnasında veya uyanır uyanmaz içinize o konuda gelen huzur veya huzursuzluktur. İşte bu his sizin için en net işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben sözlümün benim için hayırlı olup olmadığını öğrenmek için uyudum istihare namazından sonra gördüğüm rüyamda yağmur yağıyordu ve ayrıca bizim fakülteden bir kız arkadaşım yağmurun altında ağlıyordu telefonla konuşurken ben onun üzerine mavi renkte olan gömleğimi örtüyordum acaba bunun anlamı nedir


arifselim
Merhaba. İstihare rüyası olarak yağmur yağdığını görmek çok hayırlıdır. Ayrıca içinizinde rahat olması önemlidir. Çünkü rüya ile insan her zaman yanılma ihtimali vardır.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim insanın benim için hayırlı olup olmadığını görmek için istihare ye yattım . Yeşil renk gördüm . Ama uyandığımda kalpteki arzu ne çoğalmış ne azalmıştı .bu iş olacakmıdır


arifselim
Bu durumda istihareni tekrar etmelisin taki içine net bir arzu gelene kadar. İstihare için önemli olan zaten rüya veya renkler değildir.


Kayıtsız Üye
merhaba erkek arkadaşımla evlilik yoluna girmek istiyoruz rüyada beyaz tabak ve yeşil erik gördüm yorumlar mısınız


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. İstihare rüyası manasında bu rüya hayırlıya işarettir. Ama önemli olan rüya değildir. Önemli olan aynı zamanda içinize o konuda doğan istek ve huzurdur. Bu size en açık işaret olur.


Kayıtsız Üye
Sevdiğim kişi İstihareye yattıktan sonra rüyasında kırmızı ışıkta geçtiğimizi ve kaza yaptığımızı görmüş ben ise hiç bişey görmedim. Ben rabbim ne uygun görüyorsa onu yapmaktan yanayım. Eğer uygun değilse ona göre kararlar almak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim Allah razı olsun.


arifselim
Bu rüya olumlu bir rüya değildir. Ancak istihare için asıl önemli olan şey rüya değil, insanın içine gelen huzur veya huzursuzluk en açık işaret olur. Rüya ile daha çok insan yanılabilir. Eğer içiniz rahat etmemişse istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam, benim sorim şöyle Allahın izniyle niyet ederek dün akşam ilk iştiharemi yaptım kız arkadaşımla ilgili.. ve gece rüya gördüm rüya gördüğüme eminim ancak hatırlayamıyorum rüyayı.. Hissettiklerimdende emin olamadım bu durumda istihareye devammı edeyim kaç güne kadar devam edebilirim ne yapmamı önerirsiniz.. Teşekkürler

Okudunuz mu?  Başkası seni rüyasında görmesi

arifselim
Aleyküm selam. Eğer açık bir rüya görülmez ve içinize de bir his doğmazsa bu durumda istihareyi tekrar etmelisiniz. Bunu defalarca yapabilirsiniz. Taki bir işaret alana kadar. Genellikle 7 sefere kadar bir işaret alınır Allah’ın izniyle.


Kayıtsız Üye
Namaz kıldığımı gördüm istiharede inşAllah Allah benim için hayırlı olanlarını verir


arifselim
İstiharede namaz kıldığını görmek hayırlıdır olumlu manaya delalet eder. İstihare ile birlikte içinizede huzurlu bir his gelmişse bu hayırlıdır demektir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam, geçen istihare ile ilgili sormuştum ilk gün gördüğüm rüyayı hatırlayamadığımı söylemiştim dün akşam tekrar istihareye niyet ederek uyudum ayrı olduğum kız arkadaşımla ilgili… ve gece rüya gördüm akşam vakti falcı bir kadına gidiyordum bir kaç kişi daha vardı güleryüzlü bir kadındı bana senin falın güzel bekle bakalım dedi. herhangi bir anlamı varmıdır acaba yoksa istihareye devammı edeyim hocam

saygılarımla…


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. Bu rüya senin önemsiz bir konunun üzerinde çok durmaya fakat sonradan bu konu nedeni ile çekilen zahmetin, sıkıntının, kuruntunun ve şüphenin boşuna olduğunu fark etmeye işaret eder. Eğer için rahat değilse istihareyi tekrar etmelisin.


Kayıtsız Üye
Selam hocam. Sevdiğim kişiyle ayrıldık ve benim için hayırlı olup olmadığını hissedebilmek adına istihareye yattım. Rüyamda yemyeşil kırlar gördüm. Sonra fotoğraflar çekinmişim onları getiriyorlar bakıyorum beğenmiyorum en son birini beğeniyorum ondada üzerimde açık gri bir bluz vardı. Uyandığımda ise aklıma ilk gelen yeşil kırlar oldu ve huzurlu hissediyordum. Anlamı nedir rüyamin. Teşekkür ederim


arifselim
Selamün aleyküm. İstiharenin amacı yapılmak üzere olan bir şey hakkında kararsızlığa düşmekten kurtulmak içindir. Eğer şu an aranızda bir ilişki yoksa istihare yapılmaz. Eğer ihtimal var ise bu rüya hayırlı manaya işarettir.


Kayıtsız Üye
Merhaba istihare rüyasında akşam vakti güneş batarken yağmur yağıyordu ve sarı beyaz gibi i ışık vardı ve birde garip birinin endişeli seslenmesi gibi sesler duydum rüyamı yorumlarmısınız


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare rüyası için bu rüya güzel bir rüyadır ancak sizin için dikkat etmeniz gereken daha önemli şey, içinize doğan huzur veya huzursuzluktur bu his size bir işaret olur. Eğer içiniz rahat etmediyse istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Rüyamda Hz MUHAMMED sav torunu sandığım bir kadın gördüm ve bana gözlerin o kadar mahsum ki her kese iyi niyetle bakıyorsun Allah cc istediğini verecek dedi ama torun yaşlı bir kadındı sürekli yüzüme gülüyordu


arifselim
İstihare için yatarken eğer bu rüyayı görmüşseniz bu hayırlı bir rüyadır. İstiharede uyanınca gördüğü rüya ile ilgili insanın içine hayırlı mı değil mi şeklinde gelen his en açık işaret olur.

Okudunuz mu?  Rüyada Kötü Yüzlü Adam Görmek

Kayıtsız Üye
İstare yaptığımda kız kardeşim açık kırmızı takım elbise ve içine beyaz gömlek gitmişti çok beğenmişti elbiseyi ve çok yakışmıştı benim niyetimde hayırlı bir evlilik yapacakmıyım niyetlenmiştim


arifselim
İstiharede önemli olan renkler veya illaki rüya da değildir. Bunlarla insan her zaman yanılabilir. Asıl önemli olan içinize doğan olumlu veya olumsuz olarak gelen hiştir. Bu his sizin için bir işaret olur.


S v
Merhabalar hocam rüyamda olmuş dedemin tekrar dirildiğini ve kalkıp geziniyordu o sırada hemen kendisine bir soru yöneltmek istedim. Dede dedim benim sevdiğim bir adam var sevdiğimin ismini getirerek ona kavuşur muyum diye sordum o da evet dedi sonra emin olmak için tekrar sordum yine aynı cevabı verdi sadece evet dedi ama suskunca söyledi hocam bunun hikmeti nedir çok merak ediyorum aydınlatsanız teşekkürler


arifselim
Merhabalar. Bu rüya eğer istihareye yatılırken görülmüşse hayırlı bir rüyadır ve niyet ettiğiniz şeyin olumlu manasına yorumlanır. Ancak istiharede rüyadan daha önemli olan insanın içine doğan his ve arzudur. Bu his insana ölümlü veya olumsuz olarak bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm 2 kere istihare namazına yattım 1. de kiraz gördüm çok güzel bir rüyaydı ikram ettim kendim yedim. 2. de ise iftar yemeği hazırladım. Sebze yemeğiydi. Anlamlarına bakınca güzel ama hayırsız anlamına mı geliyor?


arifselim
Aleyküm selam. Her iki rüyada hayırlı ve olumlu manaya işarettir. Ayrıca içinize gelen his asıl işaret olur. Çünkü rüyalarla her zaman yanılmak mümkündür.


Kayıtsız Üye
Sözlüm bizim için istihareye yattı yeşil erik yediğimizi görmüş avucunda çekirdekler varmış daha sonra takım elbiseli adamlar görmüş beyaz gömlek siyah ceket varmış pantolonları hardal sarısıymış ne demektir evlenmek istiyoruz hayırlı mıdır?


arifselim
Zaten karar vermiş ve sözlenmişsiniz. İstihare karar vermeden önce yapılır. Yinede görülen bu rüya hayırlıdır ve olumludur. Ayrıca istiharede içinize gelen hissede dikkat etmelisiniz bu his olumlu yada olumsuz olarak bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm, İstihareye yattım rüyamda güneş gördüm işlek bir cadde üzerinde batmak üzereydi. Güneş batarken oluşan kızıllıklar hiç yoktu.

İstihare namazından sonra rüyamda güneş gördüm, ikindi sonrası batma arası bir zamandaydı. İnşAllah hayırlıdır. Herhangi bir kızıllık yoktu gökyüzünde.


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. İstiharede güneşin görülmesi hayırlıdır. Ancak asıl önemli olan sizin içine nasıl bir his geldiğidir. Eğer huzurlu ve mutlu hissetmişseniz bu olumlu manaya işaret eder.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam benim bir ilişkim var ve aramızda hiç bir sorun yoktu ve gayet iyi anlaşıyorduk bizden kaynaklı olmayan birtakım sorunlar oldu ve araya biraz soğukluk girdi (sorunlar evliliğin geleceğini etkileyece şekildr)bunun için istihareye yatsak olur mu onu öğrenmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Rüyada Kış görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Merhaba kardeşim. Şu kişi ile evlenmem hayırlı mıdır şeklinde yaparsan olur. Ama şu kişi ile ilişkimi sürdürmem hayırlı mıdır diye istihare olmaz. Çünkü dini nikah olmadan bir ilişki helal değildir ve helal olmayan bir iş için istihare yapılamaz. Ama evliliği düşünüyorsa o zaman o niyetle yapabilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam, ben kız arkadaşım için istihareye yattım. Rüyamda kayadan evler gördüm sıra sıra ve yanındada 5 katlı bina yanımda annemde var ve sonra o 5katlı bina çöküyor annrme gösteriyorum. Bembeyaz toz bulutu kaplıyor her yeri sonra evdeyim. Havanın karanlık olduğumu gördüm. Sonra birde ayran aldım kuzenime verdim mavi bir araba gördüm çok karışık nedir sizce bunun anlamı?


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare için bu rüya olumsuz manaya işarettir. Elbette istihare için en doğru işaret insanın içine gelen huzur veya huzursuzluktur. En doğru işaret böyle alınır.


Kayıtsız Üye
Hocam hayırlı ranazanlar. Ben istihare namazı kıldım dün gece rüyamda siyah bir deri mont beğeniyorum mağaza beyaz. Birde yeşil bir güneş gözlüğü gözlüğü alıyorum ama montta tereddüt ediyorum sonra karışık rüyalar gördüm saçlarımdan kahkul kestiriyorum falan. Saygılar.


arifselim
Hayırlı ramazanlar kardeşim.
Eğer sana rüyan veya rüyaların karışık gelmiş ise zaten rüyalardan bir işaret çıkmaz. Asıl önemli olan senin içine doğan huzur yada huzursuzluktur ona göre bir işaret almış olursun.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam, evlilik düşündüğüm kişi için istihareye yattım. İlk rüyamda onu buz mavisi bir gömlekle gördüm ve imam nikahlıydık. İkinci rüyda ise bir ormanda yürüyordum yanımda kardeşim ve kuzenim.vardı. Ormanın içinde bir şehit töreni vardı sanırım. Çelenkler ve bayrak gördüm. Kendim tesettürlü bir insanım kendimi yine aynı tesettürlü olarak gördüm. Rüyam hayırlı mı değil mi yorumlarsanız çok teşekkür ederim


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare için ilk işarete itibar edilir ve ilk rüyan olumlu manaya işaret eder. Ama bununla birlikte asıl önemli olan rüyalar değil senin içine doğan hiştir bu his olumlu veya olumsuz manaya göre bir işaret olur.


Kayıtsız Üye
Ben nişanlıyım evliliğim benm için hayırlı mı değil mi diye başkası benm bu niyetime göre istihareye yattı. Bi okulda olduğunu ağırlıklı beyaz duvarlar gördü ama tozlu bir beyaz. Mavi kırmızıda bayrak gördü.iyiye mi yorumlamalıyım yoksa kötüyemi


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu tür konularda bir adım atmadan önce istihare yapılır ama yinede istihare geçerlidir. İstihare için başkası değil sizin kendiniz için yapmanız gerekir. Rüya değil asıl önemli olan insanın içine bir huzur veya huzursuzluk gelir. Bu his sizin için bir işarettir.

Okudunuz mu?  Rüyamı yorumlarmısınız

Kayıtsız Üye
Hocam merhaba ben rüyamda rahmetli anneannem ve rahmetli dedemin namaz kıldığın gördüm ayrıca yeşil bir kabak gördüm yorumlarsanız sevinirm şimdiden teşekkür ederim


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüyan istihare için mi belirtmemişsin. Eğer istihare için hayırlıdır. Normal bir rüya olarak da durumlarının iyi olması şeklinde yorumlanır. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Bet_l
Selamün aleyküm. Eski sevgilim benimle evlenmek istiyo bende kararsız kaldım istihare yattım. Açık yeşil duvarı yeşil ve siyah boyayı karıştırıp duvara durdum köyü yeşil oldu ve emin olamayınca gine yattım kara panter gördüm gözleri yemyeşildi parlıyodu gözlerimin içine bakıyodu ortalık karanlık sadece iki göz görüyorum yeşil. Anlam veremiyorum napiçağımı bilmiyorum kararsızım.


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. Sen rüyadan ziyade istihare için içine gelen huzur yada huzursuzluk hissine bakmalısın. Bu huzur hissi insana rüyadan daha açık ve daha doğru bir işaret olur.


çgd
ben evleneceğim kişinin benim için hayırlı olup olmadığını anlamak için beni ve evleneceğim kişiyi tanımayan birisini istiareye yatırdım. Rüyasında “güzel kocaman bir limon ağacı varmış ve üzerine güneş vuruyormuş sanki ve onu seyrediyormuş çok güzelmiş” bu istiarede ne manaya gelir hocam


arifselim
Bu rüya istihare için çok hayırlı ve olumlu manaya işarettir. Ama istihareyi herkesin kendisi için yapması gerekir sünnet olan ve doğru olanda budur. Başkasını istihareye yatırmak diye bir şey yeni ortaya çıkan bir adet olmuştur.


Kayıtsız Üye
İstiareye yattım ve açık mavi renk göreceğimi hissettim öylede oldu rüyamda açık mavi turkuaz gibi renk gördüm şimdi bende kararsız kaldım ben görmek istediğim için mi gördüm yoksa gerecekten böyle mi ve ne anlama geliyor anlamadım


arifselim
İstihare için bu rüyan hayırlıdır kardeşim. Ama istiharede asıl önemli olan renk veya rüya değildir. Önemli olan senin içine doğan hiştir bu hissin sana en doğru işaret olur.


Kayıtsız Üye
selam istihare rüyamda mavi beyaz çiçekli gömlek giydim 2 gün yaptım ve 2 günde aynı rüyayı gördüm yanımda biri vardı kim olduğunu bilmiyorum her ikisindede aynı rüyayı gördüm anlamı nedir gömleği giyiyorum ve uyanıyorum öncesi ve sonrası yok


arifselim
Selamün aleyküm. Bu rüya istihare için net bir işaret değildir. Asıl önemli olan rüya değildir önemli olan içine gelen hiştir. Rüyada ancak açık ve net ise bir işaret olur. İçiniz rahat değilse istihareyi tekrar edebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Annem erkek arkadaşım için ilk istihareye yattığında kan akan çeşmeler ikinci istihareye yattığında ise erkek arkadaşımın beş altı kişinin kafalarını kılıçla kestiğini ve kanın her yere saçıldğini görmüş,ne anlama geldiğini Allah rızası için söyleyebilir misiniz

Okudunuz mu?  İstediğin şeyi rüyada görmek için ayet

arifselim
İstihareyi herkesin kendisi için yapması sünnettir. Annenin bu rüyaları hayırlı manaya tabir edilmez. Eğer için rahat etmemişse istihareyi tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam istihare rüyasında kızın kendi evinin çekmecesinden çıkan sarı renkli havlu ne te yorum yapılır havluyu veren teyzemin kızıyım.


arifselim
Aleyküm selam. Rüyada havlu görmek nasip manasına gelir. İstihare için bu rüyan hayırlıdır. Ayrıca içine gelen hisse de dikkat etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
Meraba ben bir sınava girmek benim için hayırlımı hayırsızmı diye istiareye yattım ama birden fazla renk gördüm mavi ayakkabı kırmızı ve sarı araba bide solmuş yeşil yaprak nasıl yorumlayabilirim


arifselim
Merhaba kardeşim. İstiharede ki rüyanız net bir işaret değildir. İstiharede asıl önemli olan zaten rüya değil içine gelen huzur yada huzursuzluk hissidir. Bu his en açık işaret olur.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyorum fakat hayırlı bir evlilik olurmu diye istihare namazı kıldım rüyamda siyah elbise gördüm ve o elbisemi sonradan kaybettim.Rica etsem bana bu rüyanın yorumunu açıklarmisniz kafam allak bullak iyi mi kötü mü bilmiyorum lütfen yorumlar mısınız.


arifselim
Merhaba kardeşim. İstihare için bu rüya olumlu değildir ama kafanın allak bullak olması bu istihareyi yeniden yapmanı gerektirir. Çünkü istiharede en açık işaret insanın içine doğan hissidir.


Kayıtsız Üye
İstihareye yattığımda önce mavi gökyüzünü sonrada siyah gökyüzünü gördüm bunun anlamı nedir


arifselim
İstihare için bu rüya hayırlı manaya işaret etmez ayrıca o konuda içine gelen his sana açık bir işaret olur. En doğrusunu ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Merhabalar rüyamda açık yeşil kareli kumaşın çizgileri köyü gri gördüm.Rüyamdan uyandım sonra tekrar yatınca bir demet maydönöz gördüm.yorumlarsanız sevinirim.


arifselim
Merhabalar kardeşim. Rüyaların olumludur ancak en açık işaret senin içine gelen his ile bilinir. İstiharede esas olan içine gelen istektir.


Kayıtsız Üye
Benim için bir arkadaşım istihareye yattı…benimle konuşmak isteyen biri arkadaşım rüyada bizi görmemiş fakat iki kız bir erkek görmüş yayla gibi bir yerde siyah takımlı bir Ada’m üzgün bit kadın ve Ada’min yanında yeni sevgilisi …Ada’m yanındakini bırakıp üzgün olanı teselli ediyormuş öyle uyanmış sizce anlamı nedir


arifselim
İstihare başkasına yaptırılmaz herkes kendi işi için istihare yapmalıdır. Bu rüyada açık bir işaret yoktur. Sana tavsiyem istihareyi sen kendin için tekrar et.


Kayıtsız Üye
sevdiğim kişiyle nisan yapmayı düşünüyorum istihareye yattım . rüyamda kucağım da bir bebek var ve ben o bebeğe olgun bir kayışı yediriiyorum ve sonra büyük bir davete gidiyoruz onunla . olgun kayısı sarı renkliydi


arifselim
Kayısı mutluluk ve sevincin habercisidir ve bebek görmek de böyledir. İstiharen hayırlı manaya işaret etmektedir. Herşeyin en doğrusunu ancak Allah bilir.

Okudunuz mu?  Hacet namazı sonrası görülen rüya

Kayıtsız Üye
Benim.içimde kötü bir his vardı. İstihare namazı kıldım ve şöyle niyet ettim. Allahım eğer bu hissim hayırsızsa yani şeytan vesvesesiyse kırmızı eğer hayırlıysa yeşil göriy diye rüyamda ise arkadaşım bana mor elbise çok yakışmış dedi. Mor elbise Ne anlama gelir.


Tohat
Yatılan her istihare safiyane olarak bize net bir bilgi vermeyebilir. Bu durumda uyandığınız zaman kalbinizde hissettiğiniz durumun iyi olup olmadığını düşünerek hayırlı olup olmadığı kanaatine varabilirsiniz. Kalbe bakıp anlamak peygamber efendimizin tavsiyesidir.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm ben sevdiğim için istiareye yatmıştım onların evine doğru gidiyordum sanırım düğün vardı sevdiğim kişinin üstünde mor bir gömlek .vardı sonrada afedersiniz ama lavoboya gidiyordum ama içine girmiyordum kapıyı açıyordum bembeyaz fayanslar görüyordum .bu neye işarettir


arifselim
Aleyküm selam. bu rüya istihare için olumlu manaya delalet eder ayrıca içine içine o konuda gelen his sana açık işarettir.


Kayıtsız Üye
Ben bir kişi benim için hayırlmi değil mi diye yattım. ve yeşil bir bahçenin içinde beyaz kaplan ve beyaz yunus gördüm sizce ne düşünmeliyim


arifselim
Bu gördüğün rüyadaki şeyler istihare açısından olumlu manayadır ancak bu konuda içine bir huzur yada huzursuzluk hissi gelir bu sana bir işaret sayılır. Eğer için rahat olmazsa tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben bir kişi benim için hayırlımı deyilmi diye namaz kıldım rüyamda her yer bembeyaz kardı namazdan sonra o kişiyi dağa çok hissettim ama içimde hep bir ağlama hissi var. Ne yapsam bilemedim nasıl yorumlarsınız şimdiden teşekkürler 🙂


arifselim
Merhaba kardeşim. Rüyan aslında çok güzel bir rüyadır ama yaz mevsiminde rüyada kar görmek olumlu yorumlanmaz. Bu durumda sana tekrar yatmanı tavsiye ederim. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
merhaba rüyamda bir dede gördüm bana sarı bir kuran veriyordu ve ben onu eve götürüyordum ve o kuran eve girer girermez beyaza dönüşüyodu

o dede bana sarı bir kuran verdi benden o kurani eve götürmeni istedi ve bende eve götürdüm ve kuran birden bire beyaz oldu


arifselim
Merhaba kardeşim bu rüyan hayırlı bir rüyadır. İstihare için uyumuşsan niyetinin olumlu olduğuna işaret eder. Elbette en doğrusunu Allah bilir.


istiharede görülen renkler , istiharede renkler, istihare namazında görülen renkler

Bu kategoride yer alan Rüyada hoca ve cinleri görmenin anlamı tabiri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare de görülen renkleri nasıl yorumlamak gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.