Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:00
Sozler
Yönetici

Ben Allaha ayrı ayrı sözler verdim her biri için ayrı ayrı üç gün oruç mu tutmalıyım?

Ben Allah’a ayrı ayrı sözler verdim her biri için ayrı ayrı üç gün oruç mu tutmalıyım?

Kayıtsız Üye
ben Allah’a üç tane ayrı ayrı sözler verdim ama tutamadım bunların her biri için ayrı ayrı üç gün oruç mu tutmalıyım


Cevap: ben Allah’a üç tane ayrı ayrı sözler verdim ama tutamadım bunların herbiri için ayrı ayrı üç gün oruçmu tutmalıyım

Ercan
Üç ayrı yeminin varsa üç ayrı kefaret ödersin. Her bir kefaret 250 TL (2019 yılı) dir. Eğer buna gücün yetmez ise her bir yemin için üçer gün oruç tutmalısın.

Okudunuz mu?  Arapça rakamlar şarkısı sözleri

Yorum: Ben Allah’a üç tane ayrı ayrı sözler verdim ama tutamadım bunların herbiri için ayrı ayrı üç gün oruçmu tutmalıyım?

Kayıtsız Üye
Allah’a bir konuda bir daha yapmayacağıma dair söz verdim. Fakat defalarca yeminimi bozdum. Her bozuşumda bir daha yapmayacağıma dair tekrar tekrar söz verdim ama sözümü tutamadım. Günahı çok büyük müdür. telafisi yok mudur bu saatten sonra?

Okudunuz mu?  Hac ile ilgili hadisler güzel sözler

Yorum: Ben Allah’a üç tane ayrı ayrı sözler verdim ama tutamadım bunların herbiri için ayrı ayrı üç gün oruçmu tutmalıyım?

arifselim
Allah’a verilen sözler tutulmaya en çok layık olan sözlerdir. Tabiki de sözü bozmak günahtır. Bir daha daha çok dikkat etmek zorundasın. Bunlardan tövbe et ve kaç yemin bozmuşsan bu yeminlerin kefaretini çıkar.

Okudunuz mu?  Misafirlik ile ilgili etkili sözler

Kayıtsız Üye
Ben uykulu iken Allah’a söz verdim sonra ardından söz ağır gelince bir şey daha dedim aniden olduğu için simdi Allah’a bir söz daha verdim bu daha aklım yerindeyken verdiğim bir söz ve şartlarına uyabileceğim bir söz 1 . Sözümün günahı olurmu ?

Okudunuz mu?  Sahabelerin Ahlakı hakkında sözler

arifselim
Değerli kardeşim. Tama olarak sorun ve ne demek istediğin anlaşılmıyor. Bir söz vermişsen o geçerlidir. Uykulu olsan bile aklın başında ve ne dediğinin farkında isen sözün geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Allah a verdiğin sözü yerine getir. Allah tan yardım iste. Ali imran suresinde İmran ın karısı Allah a karnımdakini sana adadım diye söz vermiş.Allah ın BUNUN İÇİN ERKEK EVLAT VERECEĞİNİ SANMIŞ OLMALI Kİ, Onu kız doğurdum,kız da erkek gibi değil diyerek yine de erkeklerin hakim oluğu mescidi Aksa ya Meryem i yerleştirmiş. hz. Eyüp yanıldığı halde şüphe ettiği eşine iyileşirsem 100 kere vuracaım demiş.İyıleştiğinde Allah 100 adet süpürge sapını biraraya getirimesini 1 kere vurmasını sözünü yerine getirmesini istemiş.VE ALLAH A karşı gelmiş bir kavmi onlar için önceden verilmiş sözüm vardı.SOZ vermemiş olsaydım onları helak ederdim. Allah sözünden asla CAYMAZdiyor.Sadak Allahül azim.Başka insanlar için 10 FAKİRİ yemek yuedir ya da giydir. YAPAMAZSAN 3 gün oruç tut. Ramazan orucu gibi söz verip te sözünden cayarsan vb.60 gün orüç tut aralıksız yapamıyorsan 60 FAKİRİ doyur. ceza olarak .Yine de bozduğun orucunu da tut. Sözunu tut. Yoksa iyice pekiştirdikten sonra.basit bir dünya menfaati için sözünden dönersen ALLAH KIYAMETTE YÜZÜNE BAKMAYACAK ve herhalde crhennem. Söz çok önemli sakın aldanıp ta önemsiz sanma.

Okudunuz mu?  Kalbi huzura kavuşturacak olan dualar sözler

uykuluyken adak adanirmi

Bu kategoride yer alan Çevre kirliliği ile ilgili özlü sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben Allaha ayrı ayrı sözler verdim her biri için ayrı ayrı üç gün oruç mu tutmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.