Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Zemzem suyunun kaynağı cennet midir ?

Zemzem suyunun kaynağı cennet midir ?

Kayıtsız Üye
Zemzem suyunun kaynağı cennet midir ?


Cevap: Zemzem suyunun kaynağı cennet midir ?

Muhasibi
Araştırmalar zemzemin ana damarlarından birinin kaynağının Taif kenti olduğunu söylüyor. Zemzemin kaynağını oluşturan bu ana damarlardan birisinin Taif kentini çevreleyen bu dağlara yağan yağmurlardan oluştuğu ifade edilmektedir. Nitekim bu kentin hergün yağış aldığı ve ikliminin de çok serin olduğu bilinmektedir.

Okudunuz mu?  Cuma namazında hutbe sonunda okunan dua

Mekke’ye 100-120 km uzaklıkta bulunan Taif kenti, dağlar arasında bulunan güzel bir yerleşim merkezidir. Buraya genellikle her gün yağmur yağmaktadır. Serin bir havası vardır. Kış aylarında kar yağdığı zamanlar bile olmaktadır. Üzümleri, nar ağaçları, zakkumları ve çeşit çeşit çiçekleri ile ünlüdür. Arılar dünyanın en güzel ballarını bu topraklarda yapmaktadırlar. Taif, cenneti andıran bir yerdir. Asırlardan beri Mekke’nin ileri gelenlerinin burada yazlık evleri olmuştur. Yazın sıcak günlerinde burasının tercih edilmesinin nedeni bu ılıman iklimi nedeniyledir.

Okudunuz mu?  Can çekişen hasta için dua

Dolayısıyla bugün Mekke’ye bu kadar yakın mesafedeki Taif’in görmezlikten gelinmesinin, bütün bilimsel gerçeklerin gizlenerek hala zemzeme gizemler atfedilmesinin ve bu zemzemin kaynağının bilinmediğinin ifade edilemesinin, bilimsel bulgulara ve ilmi gerçeklere ters olduğu anlaşılmaktadır.

Kabe etrafından yapılan otel inşaatları sırasında zemzemin geldiği su damarlarına zarar verildiği gerekçesi ile bu otel inşaatlarının durdurulduğu bilinmektedir. Otel inşaatında çalışan mühendisler bunu itiraf etmişlerdir. Bunu gizlemek artık mümkün değildir. Bu itibarla, o gün tespit edilmiş bu zemzem damarlarının, şimdi ise yerlerinin bilinmediğinin ve zemzemin kaynağının "cennet” (!) olduğunun kamuoyuna deklare edilmesi bize pek ikna edici görünmemektedir.

Okudunuz mu?  Sıgarayı Bırakmak ,Kilo verebilmek İçin Hangi Duayı Okumamız Lazım?

Bu nedenle artık bu gerçeklerin insanlara açıklanmasının zamanı gelmiştir. Bu gerçeklerin artık dünya kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir. Bu konuda yazıp çizen ve sorumluluğu bulunan yetkililerin göreve davet edilmesi gerekmektedir. Hala "zemzemin kaynağı cennettir” şeklinde efsanelerle ve masallarla İslam dünyasının oyalanmamasının ve uyutulmasını mantığı nedir anlamak güç görünmektedir. Günün birinde bütün hakikatler ortaya çıktığında mahcup olmak istemeyenlerin artık bu gerçekleri müslümanlara açıklamalarının vakti gelmiş ve geçmektedir.

Okudunuz mu?  Mezara ağaç ve çiçek dikmenin ölüye ne faydası var?

Özetle, zemzemin kaynakları bellidir ve ana damarlarından birisi Taif’i çevreleyen o dağlardır. Diğer damarlarının da yetkililerince bir an önce açıklanması gerekmektedir. Bunu söylemekle zemzemin kutsallığına hiçbir gölge düşmeyeceği de bilinmelidir. Zemzem, yine kutsal zemzem olarak kalacaktır. Bunda korkulacak bir durum olmasa gerektir.

Okudunuz mu?  Seferi bir kimse cuma namazını kıldırabilir mi?

Cevap: Zemzem suyunun kaynağı cennet midir ?

imam
Zemzem suyu cennettekikaynaklardan birisidir


zemzem suyu cennetten mi, zemzem suyu cennetten mi gelir

Bu kategoride yer alan Günlük hayatta kullandığımız 20 dua cümlesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zemzem suyunun kaynağı cennet midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.