Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:04
sizden01
Abone

Arkadaşlarım arayıp sormuyor

Arkadaşlarım arayıp sormuyor

Beyaz_Gül_
Selamun aleyküm kardeslerim ,

benim arkadaşlarım vardi bir süre iyi anlastik sonra soguduk ben yinede konusuyordum kendileriyle sonra kendi kendime dedimki onlar sana artik deger vermiyorlar sonra sildim onlari hayatimdan ama ne aradilar nede sordular benim de icime bir SIKINTI oturdu gecen gece napacagim hiç bilmiyorum gercektende yardim edermisiniz?

selam ve dua ile


Cevap: Arkadaslarim .. bana yardim edin ne olur

Cedd
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.

Bu konuda gelecek cevapları ben de merak ediyorum kardeşim. Bahsettiğin duruma yakın benim de içimi rahatsız eden bir mesele var. Allah (cc) razı olsun paylaştığın için.


Cevap: Arkadaslarim .. bana yardim edin ne olur

asi-mavi
Kardeş insan bir topluluğa girdiğinde ilk kendi fıtratından olan insanlar ile kaynaşır,anlaşır.Eğer o arkadaşların ile çok uzun süre zaman geçirdin ve bir çok şeyi paşlaştınsa, hak hukuk varsa şimdi aynı şehirde değiseniz bence bir ara muhabbet et hal hatır sor.Onlar sana soğuk davrandıysa sen olmamış gibi davran çünkü kötülüğe iyilik ile cevap vermmek en güzel erdemdir.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti vucut kiri

Cevap: Arkadaslarim .. bana yardim edin ne olur

husameddin
ben arkadaşlara göre biraz farkli yorum yapacam… kardesim önce bir düsün sen o arkadaşların layken Allahimi çok hatirliyordun yoksa seytanimi ? eyer onlarlayken Allahi çok hatirliyor ve günahlardan daha çok uzak kaliyorduysan onlari ara sor ve baglarini dahada siklastir… yok eyer onlarlayken sadece dunyavi bos islerle ugrasmaktan baska bir sey yapmiyorduysaniz birak hiç sorma.. kendine sana her zaman Allahi hatirlatan onun yolunu hatirlatan arkadaşlar bull selametle

Okudunuz mu?  Yaradan çıkan renksiz su abdesti bozar mı ?

HAMMADUN
Kusursuz dost arayan, DOST’suz kalır.

Bundan yıllar, yıllar önce. İNSAN’ın gerçek mahiyetini ve değerini bilmeyen bizdeniz..

İNSAN’ları beğenmiyoruz bir türlü.. Öyleki hepsi, sıradan, aynı kapasitede, içkide, kumarda, zinada, her türlü melanette başı çeken, hilkat garibesi tipler gibi görünüyor gözümüze. Denk birini arıyorum etrafımda ama ne çare. Çevremizi öyle bir kategorize etmişiz ki; Çerçeveyi öyle bir kalın tutmuşuz ki; İçindeki resim görünmüyor.. Resmi göremiyoruz..

Tokat mevladan gelince, o ne hoş bir azap, azap içersinde ne hoş bir adab, adab içerisinde ne hoş bir edeb, edeb içerisinde ne hoş bir anlayış, anlayış içerisinde ne hoş bir hal, hal içerisinde ne hoş bir ahval oluyormuş meğer.

Okudunuz mu?  Ruh ve Akıl Hastalıkları Tedavi Döneminde Ne Yapmalı?

Tokat mevladan gelince.

Selamu Aleykum beyler, bu çevrede falanca HOCA diye anılan bir meczub varmış.

Herkesin sustuğu yerde, içlerinden biri MECZUB HA diye seslenir.

Evet MECZUB, delimi, velimi bir türlü bilinmezmiş. Bazen akıllıca konuşurken, dönermiş nevri başlarmış saçmalamaya.

DOST arayan bizi bulsun, DOST’umuzu ona YÂR eyleriz diyormuş.

Yaaa Bunu meczub diyormuş öylemi..??

Evet meczub diyormuş.. Daha buna benzer neler söylüyormuşda, sadece bunu söyle, o sizi bulur dediler. Geldik bulacağız.. İnşaAllah da demek yok üstelik, bulacağız.

Okudunuz mu?  Babam inancı fazla olan biri değildir. Ama günahlarına kefaret olsun diye o ölünce...

Ne yapacaksın o meczubu.?

Bilmiyorum, tartacağım aklını, gerçekten delimi, velimi onu göreceğim.

Diyelim ki; Deli.. Size ne zararı var..?? Diyelim ki; Veli.. Size ne yararı var..?? Sen hele bir de bakayım. Derdin ne senin.

Derdim O HOCA’yı bulmak…

O halde buldun evlat o meczubu.. O meczub İnşaAllah biziz.

HOCAM aslında biz öyle bişey demek istemedik. Aslında şöyle, aslında böyle, kıvırmanın binbir yolu. ama teğelliyemiyoruz, zira; kıvırma payı bırakmamışız baştan…

Bırak evlat kıvırmayı, biraz önce mertce halini söylerken, şimdi namertliğe özenip sakın ha kıvırmaya kalkma.. Derdin ne sen onu söyle, bir daha sormayacağım, ona göre..

HOCAM, İNSAN’ların hepsinin bir arkadaşı var. Benim çocukluktan beridir, hiçmi hiç arkadaşım olmadı. Ne zaman bir dost edineyim desem, illaki bir eksiği, gediği muhakkak çatardı gözüme ve asla bunlardan dost olmaz der ayrılırdım. Sonra HOCAM.

Okudunuz mu?  Allahu teala kainatı neden ben değilde biz yarattık diyor? Burada neden çoğul kullanıyor?

Sonrası malum evladım.. Veli’yi bulamadın, Deli’yi arıyorsun.

Estağfurullah HOCAM

Birde tasdik ha.. Estağfurullah öylemi.

Estağfurullah tasdik etmekmi demek oluyor hocam.. Bilmiyordum HOCAM.. Biz O’nu ne münasebet, Asla manasında kullanıyorduk.

Her neyse.. Bak evladım şimdi aç şu kulakları iyi dinle.

Kusursuz dost arayan, DOST’suz kalır.. Ne demek bu.

İNSAN’lardan kusursuz olanını kendine dost edinmek istersen, Yok öyle bir dost. Ancak İNSAN’lardan Rab’bine yaklaşma gayreti içerisinde olanı dost edineceksen, O’da Allah için sevip kardeşin olarak bileceksen yaklaş. Allah Rızası için yaklaş. Yoksa Allah’dan başka DOST yok insana bunu bilesin.

Okudunuz mu?  Dini Takıntı hastası mıyım acaba ?

Demekki neymiş..?? Kusursuz dost ararsan kendine, Allahu Taalaya denk bir yaratılmış ararsın ki; böyle bişey yok.. Yok ben yinede ararım bulmak için dersen, şirke kadar yolun var. Allah Muhafaza. Allah’u Taala’dan büyük dost yok. Dost’ların hepsi kusurlu, Allah’u Taala Kusursuz. Kusursuzun, kusurluya verdiği değeri görmezsen, kusurluya kusurlu muamelesi yaparsan, kusursuza ulaşamazsın.. Zira kusursuz, kusurlunun dostudur, kusrunu görüp, tövbe eyleye..

Yazı yine baya uzadı.. Hülasa; Allah, dost olarak insana, insanları sevdiği ve Allah’ın ona verdiği değeri bildiği kadar DOST olur. Veli’nin biri veya bir çoğu çıkar şöyle der.. DOST arayan bizi bulsun, DOST’umuzu ona YÂR eyleriz.

Okudunuz mu?  Bizler dışında kaç tane alem vardır

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


BEYAZ_gul
Ve Aleykumusselam Ve Rahmetullah adasim;)

Bu konuya en güzel cevabim Imzam:)oku InsAllah.


husameddin
hz Muhammed s.a.v buyurdularki ölülerle oturup kalkmayin. eshabiler sordular ya resullah ölüler kabirde ölü mezarlikta ölülerle nasıl konusabilirizki ?… kendileri buyurdu ölüden kastim kalbi ölü olanlardir Allah hatirlmayan insalardir onlari kalpleri ölüdür onlarlan oturup kalkanlarinda kalpleri ölür lakin Allah zikir eden insanlarla oturuk kalkinki sizinde kalbiniz dirilsin………..muslim buhari

bu cevap yeter herhalde


zeliha.tasci
hüsameddin kardeşimle aynı fikirdeyim Allah yardımcınız olsun…


hande82
dostluğunuzun nasıl bir dostluk olduğu ve nasıl bittiği önemli.. onu da yazsaydınız keşke

Okudunuz mu?  Başın dörtte birini mesh etmek

asi-mavi
eyvAllah cevebın çok yerinde olmuş,ALLAH RESULÜ ne güzel nakletmiş.Şu bir gerçek sonsuz sevme kabiliyeti olan insanın kalbi yine sonsuz bir zatı severse sevgisi hak ettiği karşığı bulur;yoksa çok yüklü bir miktarda ki paraya sahip olan birinin iş için kendine bir balıkçı tezgahı açmaya benzer.Mülk onundur ve eşya ve hadiselere karşı hüküm yine onundur.Onun ve resulunun isminin anıldığı il meçlislerinde olursak balbimiz yaradılış hilkatine kavuşmuş olur..


Beyaz_Gül_
Ben dostlugumu hep dünyaliklarla yasadim o kisilerler bilmiyorum 15 yasindayken hep camiye gidiyorduk beraber ama daha sonra hep dünyevi seyler olmaya basladi bende istemdeim artik 19 yasindayim bana ahiretini de yasayabilen birisi lazim dedim uzaklastim iste zaten hiç umrunda degilmism onu hayatimdan cikarinca ne aradi nede sordu onlari görünce bir tuhaf oluyorum gercektende hiç görmek istemiyorum ne nefret nede kin hiç bir sey kalmadi onlarala ilgili ama yinede dualarimdalar insAllah rabbim onlara hidayeti nasip eyler …

Okudunuz mu?  Cuma gecesi ve Cuma günü ölenler ile ölümcül hastalıktan ölenlerin durumu nedir?

————————–

Allah cc razı olsun hepinizdende icim rahatladi dogrusu çok icim SIKILMISTI artik 19 yasindayim hayatin sirf zevkler için harcamak istemiyorum dünyevi olsun istemiyorum ahiretim için de cabalamak istiyorum bu konuda arkadaşlarıminda yanimda olmasini istesemde onlar kenidlerini dünyevi seylere kaptirmis gidiyorlar çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor rabbim yardim etsin insAllah selam ve dua ile


gulistan-ank
Ve Aleyküm Selam kardesım Rabbım kendıne dost secsın ınşaAllah
"Kötü arkadaşları terket. Onlara sevgi duyma, sâlihleri sev. Yakının bile olsa, kötü arkadaştan uzak dur. Uzak bile olsa, iyi arkadaşlarla berâber ol. Kimi seversen, seninle onun arasında bir yakınlık hâsıl olur. Bu bakımdan, sevgi beslediğin kimsenin kim olduğuna iyi bak."

Okudunuz mu?  Ağza gelen kusuntu

Abdülkadir Geylânî (k.s)


arkadaşlarım bana değer vermiyor

Bu kategoride yer alan Sınavda heyecan duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşlarım arayıp sormuyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.