Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:43
missa93
Abone

Hazreti havva anamızın kaç çocuğu oldu?

Hazreti havva anamızın kaç çocuğu oldu?

Misafir
slm hazreti hawa anamız kaç çocugu oldu burda 20 batın ve 40 çocugu ve bazı rivayetlere göre hazreti ademden 120 çocugu oldugunu yazıyor batın ne demek ve tam kaç çocugu oldugunu söleye bildiriseniz memnun olurum hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Rabbimiz'in bizi affetmesi için ne yapmalıyız,affı ilahi'yi nasıl kazanabiliriz?

Cevap: Hazreti havva anamızın kaç çocuğu oldu?

Muhammed
BATIN
Sözlükte "gizli şey, bir şeyin içi" anlamına gelen "bâtın" kelimesi Kur’ân’da; Allah’ın ismi (Hadîd, 57/3) gizli olan (En’âm, 6/120) ve bir şeyin iç kısmı, görülmeyen (Lokmân, 31/20) anlamlarında kullanılmıştır. Çoğulu "bevâtın" ve "ebtıne"dır. Allah’ın ismi olarak "bâtın"; gizli olan şeyleri ve sırları bilen, akıl ve uzuvlarla hakîkati idrâk edilemeyen demektir. Zâhir’in zıddıdır. (bk. Zâhir) (İ.K.)

Okudunuz mu?  Marketlerde satılan Tavuk ve Horoz etinin kesimi, pişirilmesi İslam'a uygun mudur ?

Havva’nın Adem’den erkek ve kız olmak üzere 20 batında, 40 çocuğu oldu. Başka bir rivayette Hz. Havva, Hz. Adem’den 120 batın çocuk doğurdu.1

Âdem Aleyhisselâm; Nevz dağında, oğulları ve oğullarının oğulları, kırk bine doluncaya kadar yaşadı.2

1- Bunlar İçin bkz. et-Taberi, Tefsir, VI, 186 v.d.; Tarih, 1/1,189 v.d.; es-Salebi, Araİs, s. 26 v.d.; et-Tus Tefsir, III, 491 v.d.; et-Tabresi, Tefsir, II, 182 v.d.; ez-Zemahşeri, Tefsir 1,623 v.d.; îbnu’İ-Arabi, Te sir, II, 586 v.d.; ibnu’l-Cevzi, Tefsir, II 331 v.d.; İbn Kesir, Tefsir, II 541 v.d.; el-Kasİmi, Tefsir, 1942; Reşid Rıza, Tefsir, VI, 340 v.d.jel-Mes’udi, Mürucü’z-Zehebf 1, 35 v.d.; tbnu’1-esir, el-Kâmil, 44-45; ibn Kesir, el-Bidaye I, 92 v.d.; Ali İbn Bali, Bedaiu’z-Zühur, s. 47 v.d.; Diyarbekri, Tarih, 59 v.d.; Abdulvehhab en-Neccar, Kasasu’l-Enbiya, s. 22-23.

2- İbn.Sa’d-Tabakat c.1,s.38-39, Taberî-Tarih c.1,s.84, Mes’üdî-Murûcuzzeheb c.1,s.38

Peygamberler Tarihi – Asım Köksal; İslami Kaynaklara Göre Peygamberler – Abdullah Aydemir

Okudunuz mu?  Kocam öldü sandım başkasıyla evlendim hangi nikahım geçerlidir

hz yusufun züleyhadan çocuğu oldumu, Hız hava kaç ayda doğur , Hz.yusuf zuleyhadan cocuklar varmi

Bu kategoride yer alan Vadeli hesap açmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti havva anamızın kaç çocuğu oldu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.