Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:02
sizden06
Abone

Şuanda cennet ve cehennem yok mu? mahşer gününden sonra mı belli olacak?

Şuanda cennet ve cehennem yok mu? mahşer gününden sonra mı belli olacak?

serverous
ve cehennem yok mu ?, mahşer gününden sonra mı belli olacak ?, sevapları günahlarından fazla olanlar rahatça uyuyacaklarmış, ama kötüler cehennem çukurlarına basa basa ilerleyeceklermiş,

vede bazı kaynaklarda sevabımız günahımızdan fazla olması gibi bir şey yokmuş herkez günahını çekecekmiş buda doğrudur inşAllah ?


Cevap: şuanda cennet

denclis
Şimdi biz kesin bir yorum yapamayız,en doğrusunu Allah bilir.Allah çekmemizi isterse çekeriz,istemesse çekmeyiz 🙂 Ama söyledikleriniz arasında günahları fazla olanlar bekleme süreçlerini rahat geçiremeyecekler kısmı doğru.


Cevap: şuanda cennet ve cehennem yok mu? mahşer gününden sonra mı belli olacak?

islamyolu
ikiside Hazırda bekliyor kardeş. kimin nereye gidecegi Mahşerden sonra belli olacak. cehenneme Yüz üstü gidenler olacak , daha değişik şekillerde gidecekler olacak. Cennet cehennem konusu çok uzundur. İmam gazali nin Türkçe baskı kitapları var. onu alırsan bu konu hakkında çok iyi bilgilere sahip olursun.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra ağza ve burna su vermediğini hatırlamak

Cehenneme imanını kurtaramayanlar gidecekler. ve ebedi kalacaklar.

itikatı sağlam olanlar. imanlı şekilde ölenler. yani Müslüman olarak ölenler. günahı fazla olsa bile Allahın diledigi kadar yanacaklar tekrar cennete gidecekler.


Cevap: şuanda cennet ve cehennem yok mu? mahşer gününden sonra mı belli olacak?

Ercan
Evet ikisi de hazır bekliyor.
Ne cennet çok ucuz, ne de cehennem çok pahalı.

Okudunuz mu?  Muskanın dinimizdeki yeri nedir

hasipusta
115-.Bize Ebû Muâviye, el-A’meş’ten; o da Mucâhidibn Cebr’den; o da Tâvûs’tan; o da İbn Abbâs(R)’tan tahdîs etti ki, Peygamber (S) azâb edilmekte olan iki kabre uğradı da: "Bunlar muhakkak azâb ediliyorlar. Hem de bunlar büyük bir işten dolayı azâb edilmiyorlar. Bunlardan biri sidikten sakınmaz idi. Diğeri de koğu-culuk ederdi" buyurdu. Sonra Peygamber yapraklan koparılmış taze bir hurma dalı aldı ve bunu ikiye böldü. Sonra her bir kabre bunlardan birini dikti. Sahâbîler: Yâ RasûlAllah! Bunu niçin yaptınız? diye sordular. Rasûlullah (S): "Bu dallar kurumayıp taze kaldığı müddetçe, bu iki kabir sahibinden azabın hafiflemesini ümîd ederim" buyurdu [232

Okudunuz mu?  Anneme Kötü Davranıyorum

87- Kabir Azabından Allah’a Sığınmak Babı

129-.Bize Şu’be tahdîs edip şöyle dedi: Bana Avn ibnu Ebî Cuhayfe, babası Ebû Cuhayfe’den; o da el-Berâ ibnu Âzib’den tahdîs etti ki, Ebû Eyyûb (R) şöyle demiştir:
Peygamber (S), güneş batmış olduğu hâlde Medine’den dışarıya çıkmıştı. Bir ses işitti de: "Yahudi kabilesi, kendi kabirleri içinde azâb olunuyor" buyurdu [256].
en-Nadr ibnu Şumeyl şöyle dedi: Bize Şu’be haber verip şöyle dedi: Bize Avn tahdîs edip şöyle dedi. Ben el-Berâ’dan işittim; o da Ebû Eyyûb(R)’dan; o da Peygamber(S)’den [257].

97- Ölülere Sövmek ve Kötülemekten Nehyedilmesi Babı [284]

Okudunuz mu?  Cübbeli Ahmet,bir öyle söylüyor,bir böyle söylüyor!!!

148- Bize Âdem ibn Ebî Iyâs tahdîs edip şöyle dedi: BizeŞu’be, el-A’meş Süleyman ibn Mıhrân’dan; o da müfessir Mucâhid ibn Cebr’-den; o da Âişe’den tahdîs etti ki, Âişe (R) şöyle demiştir. Peygamber (S): "Ölülere sövmeyiniz. Çünkü onlar, önden göndermiş oldukları amellerinin karşılıklarına ulaşmışlardır" buyurdu [285].
Ve bu hadîsi Abdullah ibnu Abdilkuddûs es-Sa’dî er- Râzî, el-A’meş’ten ve Muhammed ibn Enes de yine el-A’meş’ten olmak üzere rivayet etmişlerdir.
Bu hadîsi Şu’be’den rivayet etmekte Âdem ibn Ebî Iyâs’a, Alî ibnu’1-Ça’d, Muhammed ibnu Ar’ara ve İbnu Ebî Adiyy ayrı ayrı mu-tâbaat etmişlerdir [286

74-.Keysân, Ebû Saîd Hudrî’den işitmiştir. O şöyle demiştir: Peygamber (S) şöyle der iûi:"Cenâze tâbuta konulduğu ve erkekler onu omuzlan üzerine yüklendikleri zaman, eğer o cenaze iyi bir kişi idiyse; ‘Beni (sevabıma) ulaştırınız’ der; ve eğer o cenaze iyi olmayan bir kişi idiyse, cenaze ahâlîsine hitaben: ‘Bu cenazeye yazıklar olsun! Onu nereye götürüyorlar?’ diye feryâd eder. Cenazenin bu feryadını insandan başka herşey işitir. İnsan bunu işitseydi, muhakkak düşer bayılırdı" [139].

Okudunuz mu?  Ezan okunurken su içmek orucu bozar mı

67- Bab: Ölü, (Dirilerin) Ayakkabılarının Sesini İşitir

94-.Bize Saîd ibn Ebî Arûbe, Katâde’den; o da Enes(R)’ten tahdîs etti. Peygamber (S) şöyle buyurmuştur:
"Kul kabrine konulduğu ve sahihleri geri dönüp gittikleri zaman -ki ölü bunlar yürürken ayakkabılarının sesini muhakkak işitir- ona iki melek gelir. Bunlar ölüyü oturturlar ve ona:
— Şu Muhammed denilen kimse hakkında ne dersin? diye sorarlar.
O mü’min kul:
— O’nun Allah’ın kulu veRasûlüolduğunaşehâdetederim, der. Bunun üzerine melekler tarafından:
— Ey mü’min, cehennemdeki yerine bak. Allah bu azâb yerini senin için cennetten bir makaama tebdil eyledi, denilir”.
Peygamber (S): "O mü’min, cehennem ve cennettekUki makaa-mini birden görür" buyurmuştur.
"Fakat kâfir veyâhud münafık olan ölü (meleklerin suâline):
— Muhammed hakkında bir şey bilmiyorum. İnsanların O’na diyegeldikleri bir sözü (işitir), ben de onlara uyup söylerdim, diye ce-vâb verir.
Bu iki melek tarafından o kâfir veya munâfıka:
— Hay sen anlamaz ve uymaz olaydın! denilir.
Sonra bu kâfir veya munâfıkın iki kulağı arasına demirden bir topuzla vurulur. O topuzu yiyince kâfir veya münafık şiddetli birferyâd ile bağırır ki, bu feryadı ins ve cinnden başka, bu ölüye yakın olan her şey işitir" [181].

Okudunuz mu?  Cinli videolar seyretmek dinden çıkarır mı?

عن عائشة عن النبي صلى الله عليه وسلم قال : ان للقبر ضغطة ولو كان أحد ناجيا منها نجا منها سعد بن معاذ
{ …. Aişe r.a dan. Rasulullah s.a.v buyurdular ki :
Muhakkakki kabrin bir sıkıştırması vardır. Eğer ondan kurtulacak olan olsaydı, Sa’d bin Muaz olurdu. }
AHMED : 6 / 55 – 23762.N , HEYSEMİ : 3 / 46 – 4255.N , S.SAHİHA : 1695.N

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde cumanın sıhhat şartları neledir?

… Enes İbni Malik r.a dan :
Peygamber s.a.v buyurdular ki :
Eğer ölülerinizi defnetmeme endişesi olmasaydı, kabir azabından sizlere işittirmesi için muhakkak Allah’a dua ederdim. }
MUSLİM : 8.C.2868.N , AHMED : 6. 21149 , İBNİ EBİ ASIM ES-SÜNNE : 868.N , İBNİ EBİ ŞEYBE MUSANNEF : 3/373

senin için buharindan kopyala yapistir yaptim. bu hadislerdende anlasildigi gibi kabir azabi vardir-. bir hadistede iyi kisinin mezari cenneten bir bahce kotu kisininde kabiri cehennemde bir kuyu oldugunu okumustum ama o hadisi bulamadim

Okudunuz mu?  Ebu Talib cehennemlikmi ?

metro44
ALLAH bizi cennet’e eyleyecek kullarından eylesin. AMİN!


hasipusta
amin.,………………….


hakan aydın
öncelikle Allah bilir ölümden korkmayan insanlar müslümanlardır ölümden korkmayın ibadet ederseniz Allah’a ii bir kul olursanız bu hayattan daha güzel bir hayat yaşayacaksınız ama müslümanlık dinini bilen ve olmayanlar ebedi cehennemdir der Allah c.c ama ginede Allah bilir derim ve Allah yardımcınız olsun

Okudunuz mu?  İnsan en çok neye ihtiyaç duyar

hasipusta
tabiki Allah bilir herseyi sadak.. bunda süpemiz yoktur fakat Allah habibiyle bize bildirdigi bazi seyleri bizimde bilmemiz mümkündür .. oraya yazdigim hadisleri ben kendi kafamdan uydurmadim.. hepsi buhari dikkat edersen …


hakan aydın
tabiki bnm söylediğimi okumadın galiba ibadet edersen Allah’a ii bir kul olursan cennet der Allah cc yetmezmi kötülük yapan kötü ameller işleyenler ise cehenneme müslümanlığın var oldğunu bilen bir kafir ebedi cehennemdir der Allah c.c cennetin nasıl bir yer oldğunuda yazar kuranda okumak lazım Allah yardımcınız olsun

Bu kategoride yer alan Takıntı zorlantılarım var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şuanda cennet ve cehennem yok mu? mahşer gününden sonra mı belli olacak? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.